Košarka

Atlanta in Clippersi izenačili serijo, Kawhi z novo mojstrovino

Los Angeles, 15. 06. 2021 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
2

Košarkarji Atlante Hawks so v konferenčnem polfinalu vzhoda severnoameriške lige NBA s 103:100 premagali Philadelphio 76ers in serijo na štiri zmage izenačili na 2:2. Z novo domačo zmago so polfinalno serijo na zahodu proti Utah Jazzu izenačili tudi košarkarji ekipe LA Clippers. Rezultat v Staples Centru je bil 118:104 za Clipperse.

Petopostavljeni Hawksi so v prvem polčasu zaostajali že za 18 točk, a so se vrnili in na koncu tesno zmagali. Trae Young je za Atlanto prispeval 25 točk (met 8:26) in 18 podaj, Bojan Bogdanović je dodal 22 točk, John Collins pa 14 točk ob 12 skokih. Dvojni dvojček je z 12 točkami in 13 skoki dosegel tudi Clint Capela. Za Philadelphio, najboljše moštvo rednega dela na vzhodu, je Tobias Harris prispeval 20 točk, Joel Embiid, ki ima poškodovan desni meniskus, pa 17 točk in neverjetnih 21 skokov. Ben Simmons se je ustavil pri 11 točkah, 12 skokih, devetih podajah in dveh blokadah. Philadelphia, ki je izgubila 12 žog v primerjavi s samo štirimi Atlante, je drugi polčas izgubila z 38:54."Ta ekipa se nikoli ne preda, ne glede na izid. Všeč mi je, kako se borimo, in ponosen sem na našo današnjo predstavo," je po koncu dejal Young.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Peta tekma bo v noči na četrtek, ko se bosta petič v konferenčnem finalu zahoda pomerili tudi ekipi LA Clippers in Utah Jazz. Na četrti tekmi sta se za ekipo iz Los Angelesa tako Kawhi Leonard kot Paul George ustavila pri 31 točkah. Leonard je s svojim zabijanjem v drugi četrtini tudi poskrbel za potezo tekme. Žogo je dobil za črto za tri točke, se prebil mimo Roycea O'Neala in zabil preko Derricka Favorsa, s čimer je poskrbel za vodstvo Clippersov z 62:37 slabo minuto in pol pred koncem polčasa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Skušali smo biti agresivni tako v napadu kot v obrambi. To je odlična mešanica, če ti uspe oboje," je po koncu dejal George, ki je odigral svojo stoto tekmo končnice. Marcus Morris je za LA dodal 24 točk, medtem ko je bil prvi strelec Utaha s 37 točkami Donovan Mitchell, ki je s tem postal prvi košarkar po Stephenu Curryju leta 2019, ki je na šestih zaporednih tekmah končnice dosegel več kot 30 točk. Joe Ingles je dodal 19 točk, Bojan Bogdanović pa 18 za prve nosilce zahoda, ki so prvič letos izgubili na dveh zaporednih tekmah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

miso 666
15. 06. 2021 09.07
+3
Kje igra Bogdanovic pri Atlanti ali Utah...
rekapaka
15. 06. 2021 09.22
+1
Atlantin Bogdanović je Bogdan, Utahin pa je res Bojan. Avtorju članka je vseeno, važno, da je honorar!