Košarka

Justin Cobbs: Želimo postati prvaki lige ABA

Ljubljana, 22. 12. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Sanja Modrić, A.M., N.M.
Komentarji
7

Košarkar Cedevite Olimpije Justin Cobbs, sicer diplomirani psiholog, se je v ekskluzivnem pogovoru dotaknil vpliva znanja psihologije na razumevanje igralcev, obenem pa priznal, da je cilj zmajev v letošnji sezoni naslov prvakov v ligi ABA.

Več videovsebin
  • Celoten pogovor s košarkarjem Cedevite Olimpije Justinom Cobbsom
    05:10
    Celoten pogovor s košarkarjem Cedevite Olimpije Justinom Cobbsom
  • Iz 24UR: Pogovor z Justinom Cobbsom
    02:08
    Iz 24UR: Pogovor z Justinom Cobbsom

"Porazi name nimajo velikega vpliva. S soigralci razumemo situacijo, imamo nekaj poškodb in skozi celotno sezono je naš seznam igralcev nepopoln. To seveda niso izgovori, je pa košarka kompleksna situacija z veliko različnimi dejavniki. Počaščeni smo, da lahko igramo košarko in v tem želimo uživati," je uvodoma dejal Justin Cobbs, ki bo novo zmago v ligi ABA iskal proti hrvaški Ciboni. "So zelo fizična ekipa, ki skupaj igra že nekaj časa, igralci pa se med seboj dobro poznajo. V tej ligi nobena tekma ni lahka. Tekma bo fizična, poskusili se bomo čim bolj osredotočiti in priti do zmage."

Justin Cobbs
Justin Cobbs FOTO: Luka Kotnik

Cobbs je v času študija v Združenih državah Amerike veljal za enega najperspektivnejših organizatorjev svoje generacije, kljub temu pa na naboru novincev leta 2014 v nobeni izmed ekip NBA ni bilo prostora zanj. Američan s črnogorskim potnim listom se je kljub velikemu košarkarskemu potencialu zavedal pomembnosti izobrazbe in diplomiral iz psihologije. "Želel sem razumeti ljudi. Zanimalo me je, zakaj je nekdo zadržan in zakaj je nekdo drug agresiven. Vsak ima razlog za svoje obnašanje. Bolj kot na igrišču mi to pomaga pri razumevanju mojih soigralcev. Kot organizator se moram pogovarjati z marsikom in z vsakim se ne moreš pogovarjati na enak način. So neke malenkosti, ki so mi zelo pomagale pri razumevanju soigralcev in trenerjev," je dejal 32-letnik.

Justin Cobbs
Justin Cobbs FOTO: Damjan Žibert

Cedevita Olimpija je po 12 tekmah v ligi ABA na visokem četrtem mestu, v Evropskem pokalu pa so po enakem številu tekem še zmeraj brez pozitivnega rezultata. "Nikoli ti ni vseeno, če tekmo izgubiš. Če si tekmovalec in obožuješ to, kar počneš, vedno želiš zmagati. Vsaka zmaga te tudi iz psihološkega vidika osreči kot človeka. Želiš si delati stvari, na katere si lahko ponosen. Vsako tekmo igram na zmago," je dodal Cobbs, ki je z zmaji v ligi ABA po točkah izenačen s Partizanom in Igokeo, od prvouvrščene Crvene Zvezde pa jih ločita dve točki. "Imamo nekaj, za kar igramo. To so izločilni boji v ligi ABA. Kot tekmovalec vedno strmiš k tekmam izločilnih bojev, saj so to najpomembnejši obračuni. To so tekme pod najsvetlejšimi žarometi, na katerih se želiš izkazati. Naš cilj je naslov prvakov v ligi ABA, videli bomo, če nam bo uspelo," je zaključil Američan, ki bo prihajajoče praznike preživel s sinom in partnerico, ki sta v Slovenijo pripotovala pred tednom dni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Teofil
22. 12. 2023 17.36
optimistični sanjač
drimtim
22. 12. 2023 11.00
+4
prvoaprilske šale že decembra
blazter
22. 12. 2023 10.40
+2
No, trener bo svoje povedal.
Amor Fati
22. 12. 2023 10.19
+3
Če ne drugega bo lahko po koncu kariere delal kot Psiholog. So takšni, ki si takšnega študija sploh ne morejo privoščit.
22. 12. 2023 09.45
+9
Prvaki ABA lige ta se heca al kaj.
JOSEPH HAYDN
22. 12. 2023 09.20
+10
Z izkupičkom 0:12 v Evrocupu boste težko parirali dvema evroligašema, še Budučnost in Igokeia bosta izziv
marjank
22. 12. 2023 08.47
+10
Smešnica leta ha ha ha