Košarka

Justin Cobbs: Le s sedmerico košarkarjev se ni dalo storiti več

Ljubljana, 28. 12. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za košarkarji ljubljanske Cedevite Olimpije je nov, neuspešen poskus, da po 12 zaporednih porazih v letošnjem evropskem pokalu vendarle pridejo do svoje prve zmage. A tudi tokrat srčnost in borbenost nista bili dovolj, saj je moštvo Prometeja unovčilo večje število kakovostnejših košarkarjev in prišlo do zasluženega para točk. Zdesetkanim Ljubljančanom pa ostaja zgolj slaba uteha.

Po novem, že 13. zaporednem porazu v evropskem pokalu je Simone Pianigiani po svoji dobri stari navadi našel oziroma videl veliko dobrih stvari.

Če vzamemo v zakup dejstvo, da so zeleno-oranžni zmaji v latvijsko prestolnico, kjer začasno domujejo košarkarji ukrajinskega Prometeja, pripotovali močno oslabljeni, je že zdaj jasno, da se bodo Ljubljančani podpisali pod eno najslabših evropskih sezon v zgodovini kluba.

Trener Cedevite Olimpije Simne Pianigiani je kljub 13. zaporednemu porazu zmajev v evropskem pokalu videl veliko dobrih stvari v igri.
Trener Cedevite Olimpije Simne Pianigiani je kljub 13. zaporednemu porazu zmajev v evropskem pokalu videl veliko dobrih stvari v igri. FOTO: Damjan Žibert

"Nimam veliko za reči o sami tekmi. Igralci so pokazali karakter in na njih sem lahko le ponosen. V Rigo smo prišli zdesetkani, poskusili varčevati z energijo z uporabo osebnih napak in igranjem cone v prvi polovici, izkoriščali smo 'miss-matche', čeprav je Prometej dobra ekipa. Naša predstava je bila dobra, pokazali smo naše kvalitete in bili po statističnem podatku učinkovitosti celo boljši tekmec. Zato je tudi težko sprejeti poraz. Ponosen sem na odnos igralcev in vloženo delo. Vsi si zaslužijo čestitke, a še nas čaka delo. Lahko smo boljši. V regionalni ligi nas čakajo pomembne tekme, na katerih se moramo izkazati," je po porazu s 105:100 dejal strateg Cedevite Olimpije.

Eden najizkušenejših posameznikov v zdesetkani zasedbi Olimpije, ameriški organizator igre Justin Cobbs, poudarja, da se je ekipa srčno in pogumno bojevala vse do zadnjih sekund, a je na koncu v korist domačih presodilo večje število kakovostnejših košarkarjev.

"Na igrišču smo garali, dali vse od sebe. Veliko energije smo vložili v doseganje točk. Ponosen sem na ekipo. Tekmo smo odigrali le s sedmimi igralci na parketu in se borili do konca. Zdaj je čas, da se pripravimo na nedeljsko tekmo z Mego," pa se je na svojega šefa stroke navezal 32-letni 'playmaker'.

Dodajmo, da Pianigiani v Latviji ni mogel računati na Luko Ščuko, DJ Stewarta, Jako Klobučarja, Aleksandra Šaškova in Amadouja Sowa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
29. 12. 2023 16.19
+1
Če trener vidi, da nima dovolj igralskega kadra, bi lahko potegnil nekoga iz mladinskega pogona, ki je dovolj perspektiven igralec, da bi lahko vsaj malo spočil ključne igralce. Redko kdo zmore pri polni obremenitvi igrati vso tekmo s tisto potrebno visoko koncentracijo. Dober trener misli na vse. Drug problem je ta, če so vodilni sploh registrirali kakšnega mladinca za tekme v Evropi.
tomaz.hren@siol.net
28. 12. 2023 15.48
To, da kar nekaj tekem izgubljajo za manj kot 10 točk je izključno krivda trenerja, ki očitno ne zna ali pa zmore ustrezno pripraviti ekipe. Prvo je potrebno odstaviti trenerja, pa še kakšnega tujca.
kingair200
28. 12. 2023 10.13
trenerja na smetisče zgodovine , ker pameten bi tole placeval?
24bata
28. 12. 2023 08.46
-2
Malo dnara malo muzike.
kingair200
28. 12. 2023 10.15
sploh ni mal denarja, model od trenerja vleče 1 mio, halooo
zmerni pesimist
28. 12. 2023 08.02
+4
Vsak normalni kljub z normalno upravo bi že zdavnaj zamenjal trenerja
BELAN
28. 12. 2023 08.00
+6
🐸 so evropski Detroit😂