Košarka

Črni oblaki se zgrinjajo: Miami brez Dragića še petič zapored poražen v domači dvorani

Miami, 21. 11. 2018 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trikratni prvaki lige NBA, košarkarji Miami Heat, so zabeležili še peti zaporedni domači poraz. V American Airlines Areni je bila tokrat s 104 : 92 boljša zasedba iz Brooklyna. Za ekipo s Floride je to tretji zaporedni poraz v ligi in peti zaporedni pred domačimi navijači. Goran Dragić je zaradi poškodbe izpustil tudi to tekmo. Na uvodnih 17 tekmah je Miami zabeležil šest zmag in kar 11 porazov.

Ed Davis (v belem) si je dal duška ob zmagi nad trikratnimi prvaki lige NBA.
Ed Davis (v belem) si je dal duška ob zmagi nad trikratnimi prvaki lige NBA. FOTO: AP

Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA v domači dvorani gostili Brooklyn Nets, ki so vročici, Slovenec Goran Dragić zaradi poškodbe kolena spet ni igral, prizadejali še peti zaporedni domači poraz. Mrežice so zmagale s 104 : 92; pri gostih se je najbolj izkazal D'Angelo Russell z 20 točkami, Jarett Allen pa je dodal 13 točk in 14 skokov.

"Skozi celotno tekmo smo dobro igrali le v obrambi. Vem, da ni bilo lepo, a to ni naša skrb," je po tekmi dejal trener mrežic Kenny Atkinson. Spencer Dinwiddie je za Brooklyn, ki je Miami prisilil k 36-odstotnemu metu, dodal 16 točk, Joe Harris in DeMarre Carroll sta jih vsak dodala po 11, gosti pa so maščevali poraz proti vročici minuli teden.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hassan Whiteside je bil z 21 točkami in 23 skoki najbolj razigran pri domači ekipi. "Še vedno verjamemo vase," je dejal Whiteside, čeprav doslej v ligi NBA še nobeni ekipi, ki je nanizala pet ali več domačih porazov, ni uspelo priti do končnice. Dragić, eden najboljših košarkarjev Miamija, je moral tekmo zaradi poškodovanega kolena spet izpustiti. Po predvidevanjih zdravnikov naj bi zaradi oteklega in bolečega kolena počival tri tekme. Izpustil bo tudi petkovo v gosteh pri Chicagu in nedeljsko proti Torontu.

TEKMA

Liga NBA, izidi:
Miami Heat - Brooklyn Nets 92:104
Orlando Magic - Toronto Raptors 91:93
Washington Wizards - LA Clippers 125:118
New York Knicks - Portland Trail Blazers 114:118

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.