Košarka

Budućnost v finalu zopet proti Crveni zvezdi

Beograd, 11. 05. 2021 20.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Finalista košarkarske lige Aba sta Budućnost in Crvena zvezda. Medtem ko so Črnogorci svoje delo v polfinalu opravili na dveh tekmah z Mornarjem, so Beograjčani potrebovali še tretjo tekmo proti Igokei in jo dobili s 76:53.

Košarkarji Crvene zvezde na tekmi proti Igokei
Košarkarji Crvene zvezde na tekmi proti Igokei FOTO: ABA liga

Crvena zvezda je na odločilni tekmi z Igokeo povedla že v prvi četrtini in nato prednost vse skozi držala v svojih rokah. Na sredini tretje četrtine so gostje sicer prišli na pet točk zaostanka, več od tega pa niso zmogli. Blestel je Dejan Davidovac z 22 točkami in osmimi skoki za indeks 33. Jordan Lloyd je 15 točkam, kolikor jih je pri poražencih dosegel Anthony Clemmnons, dodal še pet podaj.

Budućnost in Crvena zvezda zopet za naslov
Finale, ki se bo začel v nedeljo, 16. maja, in ki bo potekal na tri zmage, bo tretji zaporedni med tema dvema moštvoma. 2018 je zmagala Budućnost s 3:1, 2019 je bila boljša Crvena zvezda s 3:2, lani pa tekmovanje zaradi pandemije ni bilo končano.

Crvena zvezda je bila doslej štirikrat prvakinja lige Aba, Budućnost enkrat, rekorder pa je Partizan s šestimi naslovi. Slovenija ima eno lovoriko, in sicer iz prve sezone 2001/02, ko je Union Olimpija v finalu premagala Krko.

Najboljši strelci na tretji tekmi med Crveno zvezdo in Igokeo
Najboljši strelci na tretji tekmi med Crveno zvezdo in Igokeo FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.