Košarka

Crvena zvezda razgalila vse (že znane) slabosti Cedevite Olimpije

Ljubljana, 25. 04. 2023 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so s prepričljivim porazom v ljubljanskih Stožicah proti beograjski Crveni zvezdi (70:84) zaključili redni del regionalne košarkarske lige ABA. Nemoč Ljubljančanov, ki v izločilne boje omenjenega tekmovanja vstopajo s četrtega mesta in se bodo v četrtfinalu pomerili z beograjskim FMP-jem, je bila najbolj očitna v uvodnih minutah tekme, ko je rdeče-belim uspel delni izid kar 17:0.

Čeprav drži, da je trenutno največja razlika med Cedevito Olimpijo in Crveno zvezdo – poleg jasne kakovostne razlike v korist Beograjčanov – ta, da so imeli rdeče-beli v zadnjem obdobju neprimerno več tekem, s čimer vzdržujejo želeni ritem, pa so izgovori kapetana Eda Murića, Alena Omića in druščine v tej smeri malodane smešni, če že ne žaljivi za vse privržence oranžno-zelenih.

Ni tragedija izgubiti proti kakovostnejšemu tekmecu, bolj skrb vzbujajoče je v tem trenutku dejstvo, da varovanci (začasnega) trenerja Mira Alilovića pred vstopom v najpomembnejši del sezone delujejo brezvoljno, apatično in nemočno. Ne glede na vse težave Ljubljančanov v preteklem obdobju (poškodbe nosilcev igre, odhod prejšnjega trenerja Jurice Golemca ...) smo pričakovali, da bodo košarkarji Cedevite Olimpije od samega začetka srečanja v sicer lepo obiskanih Stožicah nudili boljši odpor enemu od glavnih favoritov za končno zmago v jadranski ligi. A se to ni zgodilo: v prvi vrsti zaradi kakovosti moštva iz srbske prestolnice, ki razpolaga s košarkarji iz precej višjega kvalitativnega ešalona. Ko so rdeče-beli povedli z 0:17, je bilo bolj ali manj jasno, da Cedevita Olimpija nima niti najmanjših možnosti za presenečenje.

Kapetan Cedevite Olimpije Edo Murić pričakuje, da bo s soigralci na precej višji kakovostni ravni v prihajajoči četrtfinalni seriji Lige ABA, kot so bili Ljubljančani na zadnji tekmi rednega dela proti beograjski Crveni zvezdi.
Kapetan Cedevite Olimpije Edo Murić pričakuje, da bo s soigralci na precej višji kakovostni ravni v prihajajoči četrtfinalni seriji Lige ABA, kot so bili Ljubljančani na zadnji tekmi rednega dela proti beograjski Crveni zvezdi. FOTO: Luka Kotnik

"Zelo slab začetek tekme, igrali smo v prvi prestavi, Crvena zvezda pa v peti. To je bilo očitno. Tak ritem se nam je vlekel skozi celo tekmo. V tretji četrtini smo prišli na dve točki razlike, kar je bila tudi naša edina možnost za preobrat. Crvena zvezda je suvereno kontrolirala celoten potek tekme. Za naslednjo tekmo pričakujemo, da nas čaka podobna igra. Na nekaterih pozicijah igrajo zelo mladi igralci, ki bodo igrali zelo agresivno, fizično in čvrsto. Skakali nam bodo v hrbet, s čimer smo imeli težave tudi proti Zvezdi. Tekma nam je dobra šola pred končnico. Zahvala navijačem za podporo, brez vas je precej težje," je objektivno oceno dogodkov na igrišču podal Alilović, ki se tako s svojimi varovanci že usmerja k tistemu, kar jih čaka ob koncu tedna.

Veliko boljšo predstavo na prvi četrtfinalni tekmi proti FMP-ju pričakuje tudi kapetan Ljubljančanov Edo Murić. "To je bil verjetno najslabši začetek tekme, odkar sem v Cedeviti in Cedeviti Olimpiji. Na koncu druge četrtine smo se skoraj vrnili, a nam je zmanjkalo moči. Zvezda je sestavljena za končnico Evrolige, preboj jim ni uspel, zdaj bodo vse usmerili v ligo ABA. Bili so veliko boljši od nas. Okusili smo, kako dobro moramo igrati, če želimo karkoli doseči na vrhu regionalne lige. To bomo s pridom izkoristili in zagotovo naslednjo tekmo odigrali boljše. Od zadnje tekme je minilo devet dni in zagotovo ima igralni ritem velik vpliv na nas. Od tega, da smo igrali vsak drugi, tretji dan, do tega, da smo imeli zdaj devet prostih dni. Prvi polčas je bil enostavno težek. Med drugim je Zvezda odigrala veliko več tekem in je v sijajnem ritmu. Upam, da bomo do končnice pripravljeni. Ponovno nas čaka nekaj dni počitka. Razpored je zelo slab, a za vse je enako. Na to nimamo vpliva, moramo biti pripravljeni in vse bomo naredili, da tudi bomo. Od prihajajočih tekmecev pričakujemo, da nas bodo skušali presenetiti. Mislijo, da nas lahko premagajo, in na nas je, da jim dokažemo nasprotno. Zagotovo spadajo med štiri najboljše klube Lige ABA, če ne še višje, kar bodo morali upravičiti. Dali bomo vsak atom moči, da finale pride v Stožice."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tolovajmataj
25. 04. 2023 12.44
+3
Pa saj že celo sezono delujejo apatično!
bohinj je zakon
25. 04. 2023 11.32
-3
Gledal v živo. Zvezda ni bila tolk boljša. Olimpiji pa met nikakor ni stekel.
cmonBruh
26. 04. 2023 12.33
cmonBruh
26. 04. 2023 12.34
Crvena Zvezda nas je razbila brez Campazza in Vildoze toliko v vednost.