Košarka

Crvena zvezda za 30 točk premagala Krko, Olimpija poražena po podaljšku

Novo mesto, 04. 01. 2019 20.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Krke so v 14. krogu lige Aba v Novem mestu visoko izgubili proti srbski Crveni zvezdi (66:96), vodilni ekipi regionalnega tekmovanja. Ljubljanska Petrol Olimpija je gostovala v Zadru in izgubila po podaljšku (84:80).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekmo je odločil podaljšek, v katerem so bili košarkarji Zadra bolj zbrani. Ljubljančani so na 77. točki še izenačili, Mario Little in Mislav Brzoja pa sta poskrbela za vodstvo Zadra z 84:77, ko je bilo na semaforju še 27 sekund. Aleksandar Lazić je osem sekund kasneje dosegel koš in zadel tudi dodatni prosti met, a "zmaji" v zadnjih sekundah tega niso več znali nadgraditi.Gostitelji so pred tem po izenačenem začetku večji del prvega polčasa vodili, večkrat tudi za sedem točk. Tik pred odmorom pa je predvsem Badžim poskrbel za preobrat in Ljubljančani so celo povedli. Zadar je zmago napovedal v tretji četrtini, ko so gostitelji "pobegnili" na 53:42, a sledila je serija Olimpije 10:0 in ekipi sta bili vnovič poravnani.

V izenačeni končnici so bili Ljubljančani bližje zmagi. Mirza Begić je minuto in 32 sekund pred koncem zadel prvi prosti met za 69:73, Miha Lapornik pa 42 sekund pred koncem za 71:75. Isti igralec je bil nato nenatančen iz igre, ko so se gostitelji približali na dve točki, Zadru pa je podaljšek priigral Luka Žorić pet sekund pred koncem. Podaljšek so dobili gostitelji s 14:10. Pri Zadru je Američan Mario Little dosegel 21 točk, pri Olimpiji pa je bil najbolj razpoložen Miha Lapornik z 18 točkami, Aleksandar Lazić jih je dodal 17.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obračun vodilne ekipe lige ABA, Crvene zvezde, in zadnjeuvrščenega moštva na lestvici, Krke, se je končal z zanesljivim zmagoslavjem srbske ekipe, ki je slovenski prizadejala deseti poraz v tem regionalnem košarkarskem tekmovanju. Izbranci novomeškega trenerja Simona Petrova so hitro občutili moč Beograjčanov, najvišji primanjkljaj pa so si v prvi četrtini pridelali v sami končnici (11:22). Gosti iz srbske prestolnice so tudi v nadaljevanju imeli popoln nadzor nad dolenjskimi košarkarji in prevladovali v vseh elementih igre, v začetku 19. minute pa je zaostanek gostiteljev že znašal 23 točk (25:48).

V drugi polovici tekme se je nadaljevala igra "mačke z mišjo", Beograjčani so imeli vse vajeti igre v svojih rokah in povsem zasenčili novomeške košarkarje, ki so se pred svojimi gledalci trudili po svojih najboljših močeh, a bili povsem nemočni. Pri Krki je bil najbolj učinkovit Jure Balažič s 13 točkami, eno manj je dosegel Jure Lalić. Pri Crveni zvezdi je Marko Kešelj dosegel 20 točk, Boriša Simanić jih je dodal 17.

Izida:
Krka - Crvena zvezda 66:96 (13:22, 31:52, 54:69)
Zadar - Petrol Olimpija  84:80 (20:16, 39:35, 55:52, 75:75) - podaljšek

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.