Košarka

Crvene zvezde zaradi varnostnih razlogov ni bilo v Podgorico

Podgorica, 31. 12. 2019 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ponedeljek bi moral biti v Podgorici odigran derbi lige Aba med lanskima finalistoma Bodućnostjo in Crveno Zvezdo. A aktualni prvaki iz Beograda v Črno goro sploh niso dopotovali, tako da so navijači zaman čakali na spektakel. Kakšen bo epilog, še ni znano, najbolj verjetno pa je, da bo tekma registrirana z 20:0 v korist domačinov.

Košarkarji Crvene zvezde so v začetku meseca klonili na gostovanju v Stožicah.
Košarkarji Crvene zvezde so v začetku meseca klonili na gostovanju v Stožicah. FOTO: Damjan Žibert

V dvorani Moraća je bilo vse pripravljeno za veliki derbi košarkarske lige Aba, ki pa ga naposled ni bilo. Igralci Crvene zvezde so zaradi varnostnih razlogov ostali v Beogradu, čeprav jim je vodstvo lige zagotovilo, da bo za njihovo varnost ustrezno poskrbljeno. "Ne morem vam razkriti vsega, lahko pa zagotovim nekaj – vsi smo se zavedali verjetnosti morebitnih incidentov na nacionalni osnovi, ki bi bili uperjeni v naše košarkarje. Zato smo se v vodstvu kluba odločili, da v Podgorico ne odpotujemo," je na izredni novinarski konferenci novinarjem pojasnjeval predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

V uradni izjavi za javnost so iz vodstva lige sporočili, da se srečanje ni odvilo, ker gostujočih košarkarjev ni bilo na parketu. Kakšen bo epilog, pa še niso razkrili. Najbolj se omenja možnost, da bo tekma registrirana v prid Bodućnosti z rezultatom 20:0. V tem primeru čaka Crveno zvezdo tudi denarna kazen med 15 in 50 tisoč evri. 

Incidenti med omenjenima ekipama sicer niso nobena redkost. Na lanskem finalu je bilo tako na parketu kot na tribunah pestro na vseh petih tekmah. Odločilna zadnja se je v dvorani Pionir v Beogradu celo začela z enourno zamudo, saj je ob prihodu gostujočih košarkarjev na parket udrla manjša skupina domačih navijačev, ki si je želela obračunati z nasprotniki. Na koncu je zvezda zanesljivo slavila s 97:54 in si s slavjem zagotovila nastopanje v elitni Evroligi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Črnogorski predstavnik bi se sicer z morebitno zmago znova vrnil na vrh lestvice. Vodilni poziciji pred pričetkom novega leta tako zasedata Partizan in Cedevita Olimpija. Sledi jima prav Bodućnost, ki jima ob tekmi manj eno zmago zaostanka. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.