Košarka

Cuban ima načrt za zaključek sezone: Več tekem v končnici, več vznemirjenja, več pomembnih dvobojev

Dallas, 27. 05. 2020 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lastnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks, katere prvi zvezdnik je Luka Dončić, Mark Cuban predlaga, da se v nadaljevanju zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene sezone v končnici meri 20 ekip namesto običajnih 16. Dodaja tudi, da bi vseh 30 ekip moralo pred končnico odigrati še od pet do sedem tekem rednega dela.

Luka Dončić in Mark Cuban
Luka Dončić in Mark Cuban FOTO: AP

Vodstvo ekipe Golden State Warriors je že pred tem najavilo, da bi bilo treba kakršno koli nadaljevanje sezone jemati, kot da so že na dopustu. Zvezdnik Portland Trail Blazers Damian Lillard pa je izjavil, da ne bo sodeloval v nadaljevanju lige, če njegova ekipa ne bo imela realnih možnosti za končnico. Po predlogu Marka Cubana bi Lillard tako imel za kaj igrati, Warriors pa bi bili ob Minnesoti edini brez možnosti za preboj v zaključne boje. Kljub vsemu pa bi njihove tekme pomenile veliko v finančnem smislu, po pisanju ameriških medijev je namreč v pogodbah televizijskih pravic zapisano, da morajo odigrati najmanj 70 tekem rednega dela. V času prekinitve lige so jih moštva odigrala od 63 do 67. Dodatni dve mesti za vsako od dveh konferenc v končnici bi dali priložnost skoraj vsem ekipam, da se prebijejo vanjo. Cuban predlaga še, da bi 20 ekip, ki bi se prebile v končnico, razvrstili ne glede na konferenco, v kateri nastopajo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvem krogu bi sodelovale najslabše štiri ekipe, tako bi 17. igrala proti 20., 18. pa proti 19. Boljša iz teh dvobojev, igrali bi zgolj eno tekmo ali pa na dve zmagi, bi v drugem krogu igrali proti 15. in 16. razvrščeni ekipi. Igrali bi na tri zmage. Zmagovalca bi nato dopolnila dve mesti v klasični končnici na štiri zmage. "Ta načrt omogoča, da je več tekem v končnici, več vznemirjenja, več pomembnih dvobojev. Omogoča pa vsaki ekipi, da se vrne in odigra zahtevano število tekem, da naredi tekmovanje zanimivo in se konec koncev bori za nekaj," je Cuban dejal v pogovoru za ameriško televizijo NBC.

Vodstvo NBA je v soboto objavilo, da se pogovarja z družbo Walt Disney o možnosti, da vse preostale tekme nadaljevanja sezone odigrajo v športnem kompleksu znotraj Disney Worlda v Orlandu. Začeli naj bi konec julija.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
27. 05. 2020 12.42
+0
Mal pobarvi lase ja... luškan ful haha
Misty2
27. 05. 2020 12.17
-6
Naj raje dvigne plačo Dončiću da bo preživel mesec ne pa da govori neumnosti. Da nebo več Dončić jemal državi ki nima za burek in za bolane otroke zbira preko tw
Milf74
27. 05. 2020 11.16
+3
Cuban, j..i ga, bo treba zmagat se kako tekmo, da se bos lahko izognil LAC ali LAL, ne pa s tehnicno gimnastiko...
Ramloc223
27. 05. 2020 12.13
+0
Zopet en hejtar Luke:), ki ne prebere clanka!
Milf74
27. 05. 2020 12.19
+2
To pe se zelo motis...., da sem hejter Luke...., Luka je zame eden najboljsih sportnikov, be samo v Sloveniji temvec na svetu!
Milf74
27. 05. 2020 12.25
+2
Dallas, kot kaze, bod v koncnici igral z LAC, kateri so jim trenutno velik trn v peti, z razsiritvijo ekip v koncnici, pa bi se temu posledicno lahko izognili, vsaj v prvem krogu, kjer lahko racunajo tudi na morebitni kiks (se je ze dogajalo npr. Supresonicsi) LAL ali LAC ter tako posledicno postane boj na vrh bistveno bolj odprt in realen, kot v originalnem PO.