Cuban upa, da se bo liga NBA vrnila sredi maja, Kerr dvomi v nadaljevanje Bojevnikov

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
M.G.
KOMENTARJI
5
Lastnik franšize Mavericks Mark Cuban, ki so ga slovenski ljubitelji košarke dobro spoznali zaradi tega, ker je v svojo ekipo 'vzel' Luko Dončića, je kljub pandemiji koronavirusa optimističen in upa, da se bo sezona lige NBA nadaljevala v sredini maja, četudi brez gledalcev. Na drugi strani glavni trener Golden Statea Steve Kerr že razmišlja o tem, da Bojevniki ob nadaljevanju lige ne bodo več stopili na parket.

Cuban upa in potihoma verjame, da se bo sezona lige NBA začela sredi majev, a kot sam pravi: sprva najbrž brez gledalcev.
Cuban upa in potihoma verjame, da se bo sezona lige NBA začela sredi majev, a kot sam pravi: sprva najbrž brez gledalcev.FOTO: AP

"Ponosen sem na ligo NBA, kako smo reagirali. Upajmo, da bomo našli pot iz te situacije. Nihče trenutno nima idealnih informacij, tako da so vse odločitve težke, toda če bi moral ugibati, bi se liga, glede na informacije, ki jih imam po pogovoru z ljudmi iz Centra za preprečevanje in nadzor bolezni (CDC), lahko začela okoli 1. junija. Jaz bom rekel, da bo to še prej. Upajmo, da se bomo sredi maja vrnili v normalno življenje in bodo v ligi NBA tekme že na sporedu, morda brez navijačev, toda tekme bodo," je v pogovoru za televizijsko mrežo WFFApovedal Mark Cuban.

Spomnimo: liga NBA se je ustavila 11. marca in za nedoločen čas prekinila vse svoje operacije zaradi hudo nalezljivega koronavirusa, ki je zaustavil praktično ves svet. Tudi liga NBA, ena najbogatejših športnih organizacij na svetu, ni nobena izjema. Ko se je okužil prvi igralec (Rudy Gobert, op. p.), so vodilni možje lige nemudoma reagirali in prekinili s tekmovanjem.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Lastnik franšize Mavericks je v omenjenem intervjuju pohvalil skupnost North Dallas, da je stopila skupaj in upoštevala spremembo življenja v izogib socialnim stikom in ukrepe za ukinitev javnega življenja. Igralci Dallasa in trenerji ter sama franšiza so se hitro izkazali s pomočjo delavcem, ki v areni American Airlines Center skrbijo za pripravo tekem, nato pa so priskočili na pomoč še zdravstvenim delavcem in lokalnemu gospodarstvu. "Ljudje si želijo nekaj, za kar lahko navijajo," je izpostavil Cuban in nadaljeval: "Ljudje si želijo biti navdušeni in če Mavsi in liga NBA lahko začnejo igrati v maju, tako da so lahko vsaj na TV ... Šport je nekaj, kar zdaj potrebujemo."

Cuban je eden tistih, ki močno zaupa stroki in zato verjame, da se bo življenje vrnilo v normalne tirnice še prej, kot večina pričakuje. "Nismo še tam, toda bližamo se (o zdravilu oz. cepivu za virus, op. p.), toda smo vse bliže in bliže. Ko bomo dobili zdravniško luč na koncu predora, ko bomo vedeli, kaj je najslabši scenarij, potem bo bolje. Potem se bomo lahko začeli zbirati v skupinah po deset, namesto da bomo sami. Mislim, da se bo to zgodilo hitreje, kot smo v začetku pričakovali," je zaključil Dončićev šef. 

Kerr meni, da je sezona za Bojevnike že zaključena
Če je Cuban med bolj optimističnimi prognostiki glede nadaljevanja, pa v povsem drugačno smer razmišlja trener Bojevnikov Steve Kerr. "Poglejte, za nas se je sezona praktično končala," je v enem od podkastov povedal trener Golden Statea. "Če se bo liga nekako nadaljevala, je praktično nemogoče, da bi se odigrale vse tekme rednega dela, saj bo nastopila očitna časovna stiska," je še dodal Kerr, ki je to franšizo v zadnjih petih letih popeljal do zgodovinskih uspehov.

Kerr dvomi v to, da bodo Bojevniki v tej sezoni še stopili na parket lige NBA.
Kerr dvomi v to, da bodo Bojevniki v tej sezoni še stopili na parket lige NBA.FOTO: AP

A po vseh težavah s poškodbami pred začetkom te sezone so Bojevniki letos edina ekipa, ki je iz boja za končnico že matematično prečrtana. Kerr kot najbolj logično rešitev za nadaljevanje sezone vidi v tem, da bi se nadaljevala le s končnico, kar bi pomenilo, da so Bojevniki svojo sezono že zaključili. Do konca rednega dela je še sicer skoraj 20 tekem, glede na to, da se v ligi NBA že tako ali tako tekme igrajo praktično vsak drugi dan, pa je veliko vprašanje, kako bi organizacija izpeljala koledar sezone.