Košarka

Dončić nazaj s trojnim dvojčkom, njegov dres dobil Mayweather

Los Angeles, Miami, 25. 02. 2019 22.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
T.Š./J.K.
Komentarji
29

Luka Dončić se je po dveh tekmah premora vrnil v postavo Dallas Mavericksov in zaigral prvič po tekmi zvezd v Charlottu. Prikazal je "All-Star" predstavo in dosegel svoj četrti trojni dvojček. A to bo slaba tolažba, saj so Mavsi izgubili proti ekipi, ki drži zadnjo vozovnico za končnico na Zahodu. Igor Kokoškov s Phoenix Sunsi v Miamiju premagal Gorana Dragića in soigralce ter prekinil rekordni niz 17 porazov.

Dončić (v ozadju ob Louju Williamsu) tokrat ni sedel na klopi. Na parket se je vrnil v velikem slogu.
Dončić (v ozadju ob Louju Williamsu) tokrat ni sedel na klopi. Na parket se je vrnil v velikem slogu. FOTO: AP

Rekord kariere Montrezla Harrella (32 točk) in nova dobra predstava enega najboljših "šestih mož" v ligi Louja Williamsa (21 točk) so poleg četrtega trojnega dvojčka Luka Dončića v ligi NBA poudarki domače zmage Los Angeles Clippersov nad Dallas Mavericksi (121:112). Dončić in soigralci so prikazali dobro predstavo na neposrednem obračunu z ekipo, ki je pred tekmo kot zadnja držala vozovnico za vstop v letošnjo končnico iz zahodne konference. Zmaga nad Teksašani je ekipo iz mesta angelov dvignila na sedmo mesto, medtem ko se je Dallas od končnice najbrž že "usodno" oddaljil.

Luka Dončić na tekmi z Los Angeles Clippersi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Harrell je zablestel s kar osmimi zabijanji, privrženci drugega sloga košarke pa so na svoj račun prišli z Dončićem, ki se je na parket vrnil po dveh tekmah odsotnosti zaradi težav z gležnjem. Ob petem zaporednem porazu Mavsov je vknjižil 28 točk, deset skokov in ravno toliko podaj, zadnja mu je uspela povsem v zaključku tekme. Pri Clippersih se je izkazal še en Evropejec, Italijan Danilo Gallinari, ki je dodal 20 točk, Williams je sicer prispeval še deset podaj, klop Clippersov pa skupno kar 71 točk h končni zmagi.

Ljubljanski košarkar je s podpisanim dresom razveselil boksarskega superzvezdnika in enega najbogatejših športnikov na svetu Floyda Mayweatherja mlajšega:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rivers z mikrofonom v roki za Nowitzkega
LA je vodil za devet na začetku zadnje četrtine, Harrell je prodrl pod koš in dvakrat silovito zabil, nato pa so se gostje s sedmimi zaporednimi točkami (in trojko Tima Hardawaya mlajšega) približali na 105:103. Bližje do konca obračuna niso prišli, Clippersi so tekmo odločili z metoma z razdalje Williamsa in Patricka Beverleyja, nato pa je Harrell dosegel koš in izsilil še dodaten prosti met za vodstvo s 116:108. Pri gostih se je izkazal tudi Dwight Powell (24 točk), zimska okrepitev Hardaway Jr. pa je v novem uspešnem strelskem večeru v novem klubu prispevala 20 točk.

Poklon navijačev in klopi Los Angeles Clippersov poslavljajočemu se Dirku Nowitzkemu:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trener domačih Doc Rivers je v zadnjih sekundah poskrbel za navdušenje v dvorani, ko je v roke vzel mikrofon in prek ozvočenja nagovoril Dirka Nowitzkega, ki je dobil stoječe ovacije dvorane Staples Center. Nemec, ki bo v naslednjih tekmah po številu točk očitno uspel preseči legendarnega Wilta Chamberlaina, se je velikanu ameriške košarke približal z 12 točkami (met 3/10). Izid v zmagah med Clippersi in Mavericksi je tako v tej sezoni poravnan na končnih 2:2.

Dallas je izgubil petič zapored in je ostal pri 26 zmagah, s 34 porazi pa je na 13. mestu na zahodnem delu lige. San Antonio Spursi imajo na osmem mestu, ki kot zadnje vodi v končnico, 33 zmag in 29 porazov. Ostroge so tokrat visoko izgubile na gostovanju pri Brooklyn Netsih s 85:101.

Clippers - Dallas

Kokoškov (p)ostaja 'strup' za Dragića in Dončića
Nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov ima v tej sezoni le malo razlogov za veselje na klopi Phoenix Sunsov, je pa bil srbski strokovnjak na klopi arizonskega moštva na medsebojnem obračunu spet boljši od enega izmed nekdanjih varovancev v "zlati" ekipi Slovenije. Po dveh zmagah nad Mavericksi je Phoenix v ponedeljek zvečer slavil še pri Miami Heatih z Goranom Dragićem in pri tem prekinil niz 17 zaporednih porazov, s čimer so Sonca postavila rekord franšize. Na Floridi je bilo 124:121, Dragić pa je v 23 minutah dosegel deset točk in podelil še štiri podaje proti nekdanjim delodajalcem in dolgoletnemu sodelavcu.

Vrhunci tekme Miami Heat ‒ Phoenix Suns:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Phoenix je zablestel v zadnji četrtini, ko je skozi mrežico Vročice poslal kar 40 točk, z 20 koši se je izkazal Devin Booker in zadal nov bolel udarec Miamiju, ki se krčevito bori, da ulovi zadnji vlak za končnico. Sonca so v zadnji četrtini metala 78-odstotno, po polčasu so gostje dosegli kar 72 točk in gostiteljem zadali že šesti domači poraz v nizu.

'Aleluja!'
"Občutek je, kot da je že konec. Občutek je, kot da smo v zaporu," se je barvito izrazil Booker, medtem ko je prvi izbor z letošnjega nabora DeAndre Ayton dodal: "Aleluja!"

Nekdanji branilec Heatov Tyler Johnson je dosegel 18 točk za Sunse, ki so nazadnje slavili 12. januarja. Jamal Crawford in Kelly Oubre Jr. sta oba prispevala po 16 točk in bila pomembna člena zmage, Ayton in Troy Daniels sta se ustavila pri 14, Josh Jackson pa 11 točkah. Hassan Whiteside je bil prvi strelec z 29 točkami, Kelly Olynyk pa jih je za Heate dodal 28. To je že drugič v sezoni, da je Miami nanizal šest porazov pred domačimi navijači, brez štirih vidnejših članov moštva je večino tekme odigralo zgolj osem košarkarjev, ki so v zadnji četrtini povsem popustili.

"Bili smo obupani, res smo si izjemno želeli zmage. Nismo prišli v Miami le igrati, prišli smo po zmago in vesel sem, da smo jo dosegli," je po poročanju STA dejal nekdanji slovenski selektor Kokoškov. Njegova ekipa je zadnja na lestvici, ob 50 porazih je prišla do dvanajste zmage v sezoni. Dosegla jo je v izenačeni končnici, ko je Miami vodil s 121:120 in je bilo le še 18 sekund do konca. Booker je nato izsilil osebno napako in zadel oba prosta meta (122:121). Dwyane Wade in Bam Adebayo nista bila uspešna v zadnjem napadu domačih in Oubre Jr. je s črte prostih metov potrdil nenadejano zmago Phoenixa.

Odlična predstava Traeja Younga za Atlanto na tekmi s Houston Rocketsi košarkar, ki so ga Hawksi vzeli namesto Dončića, je postavil rekord kariere (36 točk in 8 podaj) ter izenačil najboljši strelski dosežek katerega od novincev v tej sezoni, ki je bil do sedaj zgolj v rokah Jarena Jacksona Jr.; z osmimi zadetimi meti za tri točke je prav tako izenačil rekord sezone za novinca, ki ga je držal Landry Shamet:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

James blestel, Jezerniki pa so izgubili novo pomembno tekmo v boju za končnico; slab večer Curryja v domačem mestu
James Harden
je zgrešil vseh deset poskusov za tri točke in končal z 28 točkami, s tem pa se je končal njegov niz 32 zaporednih tekem, na katerih je igral in dosegel več kot 30 točk. Z Rocketsi je ugnal Atlanto (119:111). Na prejšnji tekmi ob zmagi nad Golden State Warriorsi ni igral zaradi bolečin v vratu, tudi pred tokratno tekmo pa je potožil, da še vedno ni povsem zdrav. Njegov niz tekem s 30 ali več točkami je drugi najdaljši v zgodovini NBA po 65 tekmah, ki jih je s tem izkupičkom zabeležil legendarni Chamberlain.

Memphis Grizzliesi so s 110:105 odpravili Los Angeles Lakerse, za katere je LeBron James dosegel trojni dvojček, a je zadel le osem od 23 poskusov iz igre. Kljub temu se je s 24 točkami, 12 skoki in 11 podajami vpisal v zgodovino kot prvi igralec v zgodovini NBA, ki je med prvo deseterico na večni lestvici strelcev (5.) in podajalcev (10.). A se kaj lahko zgodi, da bo ostal brez končnice, saj je njegova ekipa 11. na zahodnem delu. Klay Thompson (26 točk), DeMarcus Cousins (24) in Kevin Durant (20 točk, sedem podaj) so vodili branilce naslova do zmage nad Charlotte Hornetsi s 121:110 in nadoknadili slab večer zvezdnika Stephena Curryja, ki je ob vrnitvi v svoje rojstno mesto 16 točk zadel le s štirimi zadetimi trojkami iz 14 poskusov.

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Miami Heat ‒ Phoenix Suns 121:124
(Goran Dragić 10 točk, 4 podaje in 1 izgubljena žoga v 23 minutah za Miami.)

MVP

Los Angeles Clippers ‒ Dallas Mavericks 121:112
(Luka Dončić 28 točk, 10 skokov, 10 podaj, 1 blokada in 9 izgubljenih žog v 32 minutah.)

MVP

točke

Charlotte Hornets ‒ Golden State Warriors 110:121
Cleveland Cavaliers ‒ Portland Trail Blazers 110:123
Detroit Pistons ‒ Indiana Pacers 113:109
Brooklyn Nets
‒ San Antonio Spurs 101:85
Chicago Bulls ‒ Milwaukee Bucks 106:117
Houston Rockets
‒ Atlanta Hawks 119:111
Memphis Grizzlies
‒ Los Angeles Lakers 110:105
Minnesota Timberwolves
‒ Sacramento Kings 112:105
New Orleans Pelicans ‒ Philadelphia 76ers 110:111

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Belibog
26. 02. 2019 22.59
+2
Bravo legenda !
Brabus
26. 02. 2019 11.24
-3
Nej mi že eden razlož, kaj pomeni trojni dvojček-trojček?? Hvala.
ChampionsLeague17
26. 02. 2019 11.47
+0
Dany75
26. 02. 2019 12.11
+2
dvomestno stevilo v statistiki posameznega igralca: npr/ 33 kosov, 15 skokov, 12 podaj !
Peroj
26. 02. 2019 10.48
+10
Poglejte na internetu kaj je Luka naredil po koncu tekme s svojimi copati... Res je LEGENDA, ŽE ZDAJ!!!!!! Kapo dol
Uporabnik458403
26. 02. 2019 09.42
+0
Odlicna predstava doncica.......... Le 1 izgubljena zoga mu je manjkala pa bi dosegel 4x dvojcek😊
Rolesx
26. 02. 2019 09.37
-13
Podarit dres je izjemno tezko..Naredili so ga pa otroci za drobiz v afriki ali aziji.Napisite raje kaj o tekmi Ukrajina Slovenija
Rolesx
26. 02. 2019 09.43
+12
ANDERTALC
26. 02. 2019 09.22
+3
Rookie Trae Yaung 36 točk 8 podaj pa samo 4 izgubljene in to proti Houstonu ( 5 na west).
Uporabnik458403
26. 02. 2019 10.12
+13
Andertalc........ok Young je imel dobre zadnje 3 tekme, vendar doncicu ni konkurencen za novinca leta.......
Bol?ev Pepe
26. 02. 2019 09.10
+4
No. Dres bo pa tale lahko v mini krilce spremenil..
Bol?ev Pepe
26. 02. 2019 09.09
+8
Smesni komentarji mrhovinarjev..
Dany75
26. 02. 2019 08.14
+29
Vecina vas res obvlada... pa se sploh nikol niste igrali kosarke... sami junaki...kot je napisal Vitaminkripl- sestavni del kosarke so tudi izgubljene zoge,se posebej ce si organizator ekipe... ni ga junaka ki jih ne izgubi... vcasih vec,drugic manj... Luka je fenomen pri svojih letih,in je dosegel ze vse tisto kar eni pri 33 letih le se sanjajo.... idealov ni,napake delamo vsi!
ANDERTALC
26. 02. 2019 09.09
-15
Napisal si da je dosegel vse!?! Koliko NBA prstanov je osvojil? Kolikokrat je bil v finalu NBA? Kolikokrat na All-starsu. Kolikokrat je bil najbjši strelec NBA, MVP lige...... in še in še. Če bi ti igral košarko bi vedel, da 9 izgubljenih je preveč. 10 podaj 9 izgubljenih a je to teško. Pol se pa čudite zakaj ni na All star!? Luka je tolk dober koliko pač je in ne tolk koliko vi in novinarji 24 ur pišete. Pa še neki čeprav vse že obvladate v NBA štejejo samo prstani!!!!!! Upam, da jih Donke čim več osvoji brez vaše pomoči.
vitaminkripl
26. 02. 2019 09.12
+21
Ni napisal, da je dosegel vse. Napisal je, da je "dosegel vse tisto kar eno pri 33 letih le sanjajo." Težave z razumevanjem besedil?
ANDERTALC
26. 02. 2019 09.36
-11
VItaminkripl a si ti njegov odvetnik in pri njemu sediš, da veš kaj je hotel napisati. Ti se potrudi, da bomo tebe razumel: dosegel vse tisto kar eno pri 33 ????????????
vitaminkripl
26. 02. 2019 09.54
+12
Če razumeš slovensko, veš kaj je želel napisati :)
Dany75
26. 02. 2019 12.08
+9
ANDERTALC/Ti pa res ocitno vse tezko razumes... se niti ne bom trudil da ti razlozim bolj podrobno... smilis se mi... ker ne razumes poante... ocitno ti ni jasno da je to Lukova prva sezona v Nba... zaj pa pojdi pogledat statistiko najvecjih mojsteov Nba lige prve sezone,pa ti bo morda vec jasno!
krnekilojz
26. 02. 2019 15.02
+5
vitaminkripl
26. 02. 2019 08.09
+33
Sami bogi ljudje. Tip odigral spet vrhunsko, zgubu 9 žog in vsi komentarji letijo na 9 izgubljenih žog. Res se mi smilite. 28/10/10 pa vsak pozabi. Ni težko zgubit 9 žog, če si dirigent ekipe in je žoga skos pri tebi. Je pa res, da vi, ko komentirate samo to, niste izgubili nobene žoge, ker niste igrali in ste doma jedli kokice. Torej se lahko pohvalite, da ste bili v tem elementu igre boljši od Luke. phhh
mikson1402
26. 02. 2019 08.33
+13
ANDERTALC
26. 02. 2019 09.18
-13
Vedno je možnost, da je nekdo drug boljši dirigent ekipe obstajajo menjave. Dallas je ena najslabših ekip in Dončić to izkorišča v svojo prid ( osebna statistika)
Uporabnik1152447
26. 02. 2019 10.36
-1
Ne pomaga, če bi imel četrvorni dvojček in 50 pik, če bi na koncu izgubili.
Golobek
26. 02. 2019 08.04
+6
Popravit se vse da (Gremo Luka dalje ..,
ANDERTALC
26. 02. 2019 07.51
-11
Statističar!! Še eno žogo bi zgubu pa bi imel četvorčka.
Balki30
26. 02. 2019 07.44
+7
Kje pa so zdj te izgublene zoge.....jih je ze kdo nasu....upam da jih niso ukradl....pa to
upornik30
26. 02. 2019 07.25
-15
bnuhaha 9 izgubljenih žog kaj ti moja trojni dvojček če imaš statistiko 9 izgubljenih žog
Sentis
26. 02. 2019 07.01
+16
9 izgubljenih žog? Luka tu boš moral popraviti, ker je občutno preveč.
Mali medo
26. 02. 2019 07.00
+7
Luka izgubljene žoge .com