Košarka

Dončić in Irving zrežirala zmago Dallasa proti 'vroči' Minnesoti

Dallas, 08. 01. 2024 06.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Košarkarji moštva Dallas Mavericks so v areni American Airlines Center v tekmi rednega dela lige NBA gostili "vročo" Minnesoto, ki zavzema vrh zahodne konference. S Timberwolvesi se je Dallas v tej sezoni pomeril že dvakrat in obakrat izgubil. Tokrat pa je bilo drugače. Po tekmi počitka se je v kader gostiteljev vrnil Luka Dončić. Ljubljančan se že nekaj časa ubada s poškodbo mišice in tudi bolečinami v desnem gležnju. Gostitelji so slavili s 115:108. Luka Dončić je zabil 34 točk, dodal je še šest skokov in osem podaj v 39 minutah igre. Kyrie Irving je za zmagovalce dosegel še točko več.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Košarkarji moštva Dallas Mavericks, katerih prvi zvezdnik je Slovenec Luka Dončić, so v domači dvorani osvojili pomemben skalp. Na krilih 34 točk Dončića ter 35 Kyrieja Irvinga so s 115:108 premagali najboljšo ekipo zahodne konference, Minnesoto Timberwolvese. Volkovi kljub porazu ostajajo prvi na zahodu z izkupičkom 25-10, Mavericksi so šesti z 22-15. Dončić, ki je dodal še šest skokov in osem podaj, ter Irving, ki je v zadnji četrtini zadel dve ključni trojki, sta se uspešno zoperstavila tudi 36 točkam zvezdnika gostov, Anthonyja Edwardsa.

Z zmago se je Dallas, ki je igral brez poškodovanih Danteja Exuma, Maxija Kleberja in Derecka Livelyja II., maščeval Volkovom tudi za prejšnja dva poraza v sezoni. Naslednja tekma Dallas čaka v torek, ko bo doma gostil še moštvo iz Memphisa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmagali pa so Denver Nuggetsi, ki so številka 2 na zahodu. Tokrat so s 131:114 premagali najslabšo ekipo Detroit Pistons. Jamal Murray je dosegel osebni rekord sezone s 37 točkami, Nikola Jokić pa se je zadovoljil z le tremi meti, ki so vodili do štirih točk, a vpisal še 16 podaj in pet blokad. Član Denverja je tudi Vlatko Čančar, a zaradi hude poškodbe pred sezono ne igra.

LeBron James je s soigralci prekinil niz štirih porazov na prestižnem mestnem derbiju v dvorani Crypto.com Arena. Lakersi so zmagali proti Clippersom s 106:103. Devetintridesetletni James je bil s 25 točkami, osmimi skoki in sedmimi podajami prvi igralec Jezernikov, na drugi strani pa sta Paul George in Ivica Zubac dosegla po 22 točk. To je bil prvi poraz za Clipperse po petih zmagah, a kljub temu ostajajo na četrtem mestu zahoda. Lakersi so deseti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Strelski vrhunec večera v NBA je pripadel Mikalu Bridgesu, ki je zbral 42 točk. A tudi to je bilo premalo za zmago Brooklyna, saj je doma po podaljšku klonil proti Portlandu s 127:134. Pri slednjem je z 38 točkami blestel Anfernee Simons. Netsi bodo naslednjo tekmo igrali v četrtek v Parizu proti Cleveland Cavaliersom.

Dallas Mavericks vs Minnesota Timberwolves
Dallas Mavericks vs Minnesota Timberwolves FOTO: Sofascore.com

Toronto Raptorsi so zanesljivo slavili proti Golden State Warriorsom s 133:118. RJ Barrett je v svojem četrtem nastopu za Toronto dosegel osebni rekord sezone, 37 točk (26 pred polčasom). Na drugi strani je imel Stephen Curry slab dan; bil je neuspešen v devetih poskusih za tri točke in se moral na koncu zadovoljiti z devetimi točkami.

Izidi, liga NBA, redni del:            
Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 115:108 (30:29, 30:27, 31:26, 24:26)

Cleveland Cavaliers – San Antonio Spurs    117:115

Brooklyn Nets – Portland Trail Blazers     127:134 (podaljšek)

Orlando Magic – Atlanta Hawks              117:110 (podaljšek)

Sacramento Kings – New Orleans Pelicans    100:133

Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves  115:108

Denver Nuggets – Detroit Pistons           131:114

Phoenix Suns – Memphis Grizzlies           115:121

Golden State Warriors – Toronto Raptors    118:133

Los Angeles Lakers – LA Clippers           106:103

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
08. 01. 2024 08.07
-4
Stalno zmagujejo pa se komaj drzijo v koncnici