Košarka

Dallas brez Dončića nemočen proti skromnemu Memphisu

Dallas, 02. 12. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA doživeli še četrti poraz na zadnjih šestih tekmah. Brez Luke Dončića, ki se je razveselil prvorojenke, so doma izgubili proti Memphis Grizzlies (94:108). Razočaral je Kyrie Irving, ki je v 36. minutah igre zmogel vsega 10 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Teksašani se brez svojega prvega zvezdnika in tretjega strelca lige nikakor niso znašli. Kyrie Irving ob skromnem metu iz igre (3/15) ni uspel prevzeti odgovornosti v napadu. V prvem polčasu, v katerem je Dallas že zaostajal za 15 točk, je zgrešil vseh sedem metov.

Najboljša strelca pri domačinih sta bila Derrick Jones Jr. in Grant Williams, oba sta dosegla po 16 točk. Seth Curry je s klopi prispeval 12 točk, dvomesten je bil poleg Irvinga se Josh Green (oba 10). Zaradi težav s hrbtom je manjkal tudi Tim Hardaway Jr. 

"Začeli smo, kot da je vse običajno in je na parketu tudi Luka. Oni pa so to izkoristili. Igrali so z miselnostjo: Oboji imamo veliko odsotnih, pa da vidimo, kdo bo pokazal več zavzetosti. Na koncu so jo oni," je bil po bolečem porazu razočaran Williams, ki je dodal, da se je v napadu enostavno preveč pričakovalo samo od Irvinga.  

"Na parket sem poslal mlado zasedbo, a to ne sme biti izgovor. Moram ugotoviti, ali bo to ekipa, ki bo igrala tudi jutri," je svoje videnje pristavil trener Jason Kidd. V noči na nedeljo se bo Dallas pomeril z Oklahomo. Ali bo Luka Dončić že nazaj, še ni znano. 

Desmond Bane je bil nerešljiva uganka za košarkarje Dallasa. Dosegel je 30 točk.
Desmond Bane je bil nerešljiva uganka za košarkarje Dallasa. Dosegel je 30 točk. FOTO: AP

Na drugi strani je imel sijajen večer Desmond Bane, ki je vknjižil kar 30 točk. 19 jih je k zmagi prispeval rezervist Jaylen Nowell, ki za Memphis igra na desetdnevni pogodbi. Santi Aldama je 17 točkam dodal 12 skokov.  

Za Dallas je bil to sedmi poraz sezone, ob enajstih zmagah ohranja visoko peto mesto zahodne konference. Grizliji, ki so že celotno sezono brez suspnediranega prvega zvezdnika Jaja Moranta, so slavili šele petič in ostajajo predzadnji na zahodu, slabši izkupiček imajo je San Antonio Spursi (3:16).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že nekaj časa pred tekmo je bilo jasno, da slovenski organizator igre na njej ne bo nastopil zaradi "osebnih razlogov". S partnerko Anamario Goltes sta se namreč razveselila rojstva prvorojenke Gabriele.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dr.Rugelj
02. 12. 2023 15.06
-5
Irving bi tudi lahko pokazal kaj več glede na svoj renome - Kidd bi moral rotirati vse igralce , ne pa da eni le grejejo klop. Bo treba nabaviti še kakšnega kvalitetnega igralca ali dva.
Styria
02. 12. 2023 13.14
-4
Dallas ima povprečno ekipo, definitivno Top10 niti slučajno pa med TOP4, ker so do sedaj izgubili tekme s Top ekipami kot so Milwaki Bucksi, Denver, Clippers, Raptorsi...Pričakovanja so enostavno previsoka, hkrati je problem v tem, da Dallas ima vodjo, Luka še ni ekipen igralec, ki bi dvignil soigralce, to se vidi v igri. Dallas je bila lepa izkušnja, ampak res upam, da bo Luka zamenjal klub.
Dr.Rugelj
02. 12. 2023 15.04
+1
Drugje ne bo prva violina...pa še malo preveč je solista. Ne more igra sloneti na enem igralcu.
Kaveljc
02. 12. 2023 12.59
+0
Brez dobrega centra Dallas nikoli ne bo dobil prstana.
nastjamarko
02. 12. 2023 11.21
-5
Dončič čimprej v Lajkerse
titomeni
02. 12. 2023 11.32
+1
Lakersi so zanic.. Ze dolgo.. Stekleni davis, ostareli lebron ki sicer se ni za staro saro..
jezenslovenec
02. 12. 2023 10.42
+5
Dokler boš igral za Dallas, ne boš nikoli igral v finalu kaj šele, da boš dobil prstan. Čimprej v drug klub, kjer boš osvojil kar nekaj prstanov.
titomeni
02. 12. 2023 09.09
+7
Zdaj lahko vidite kje je dallas brez doncica... Memphis najslabsa ekipa. Z izjemo enegega kosarkarja nihce iz prve peterke memphisa ni dosegel vec kot 6 tock. Dallas so nabili z rezervno postavo. Irving met 25 posto...