Košarka

Dallas ob Dončićevih 29 točkah klonil na domačem parketu proti Clippersom

Dallas, 22. 01. 2023 22.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji moštva Dallas Mavericks so v ugodnem nedeljskem evropskem večernem terminu v domačem American Airlines Centru gostili zasedbo Los Angeles Clippers na čelu z njihovim prvim zvezdnikom Kawhijem Leonardom. Kljub dobri predstavi in novemu dvojnemu dvojčku slovenskega super zvezdnika Luke Dončića (29 točk, 10 skokov in štiri podaje) so morali Teksašani priznati premoč kalifornijskemu moštvu, ki je slavilo z izidom 112:98. Leonard je k zmagi Clippersov prispeval 30 točk, devet skokov in tri podaje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bil je to nov povprečen večer za košarkarje Dallasa, ki v zadnjem obdobju ne blestijo. Vmes sta se sicer zgodila dva prebliska z zmagama proti Los Angeles Lakers v gosteh in nazadnje proti Miami Heat na domačem parketu, a kaj, ko varovanci nekdanjega odličnega "playmakerja" Jasona Kidda v svoji igri pogrešajo več konsistentnosti. 

Začenši od porozne obrambe, ki je bila na hudih preizkušnjah v najbolj občutljivem obdobju tekme s Clippersi, ki so se taktično zelo modro lotili Luke Dončića in druščine. Prvi zvezdnik gostov Kawhi Leonard je odlično povezoval niti igre svojega moštva, v zadnjih 12 minutah - kot že rečeno - so gostje z odličnimi prodori in ne toliko z meti izza črte 6,75 metra rešetali mrežico teksaškega moštva. Dvoboj v American Airlines Centru se je sicer začel po željah domačih, ki so z uvodnih +9 (16:7) nakazali, v katero smer bi se lahko odvijal ta obračun. Zadnja zmaga proti Miamiju je pokazala da, ko Mavsi igrajo dobro v obrambi, na koncu običajno vzamejo mero nasprotniku. Tokrat pa so po odličnem začetku v nadaljevanju prve četrtine pustili preveč odprtih metov gostom, ki so to pridoma izkoriščali. Zaostanek -9 so v le nekaj minutah preobrnili v vodstvo +6, po uvodnih 12 minutah pa imeli dve točki naskoka (20:22).  

Statistični učinek Luke Dončića ob porazu Dallasa proti LA Clippers
Statistični učinek Luke Dončića ob porazu Dallasa proti LA Clippers FOTO: Sofascore.com

Če je Dallas prvo četrtino odigral po sistemu toplo-hladno, je v drugem delu le nekoliko dvignil raven agresivnosti v obrambi. Dončić je bil v teh trenutkih na klopi, kar so dobro izkoristili njegovi soigralci - predvsem Spencer Dinwiddie in Tim Hardaway Jr. -, ki so z nekaj uspešno izvedenimi napadalnimi akcijami znova prešli v vodstvo. Ob polčasu je Dallas torej vodil s petimi točkami razlike (54:49).

Še najbolj izenačena je bila tretja četrtina, v kateri si nobeno od moštev ni uspelo priigrati otipljivejše prednosti. Domače moštvo je sicer poizkušalo z meti od daleč narediti razliko, toda slovenski super zvezdnik kljub 29 točkam na koncu nocoj ni bil najbolj razpoložen pri metu z razdalje. Od skupno 21 metov iz igre jih je omenjeni 23-letnik zadel le devet, za tri pa je metal 43-odstotno (3/7). Moštvi sta v zadnji del igre vstopili rezultatsko izenačeni (79:79).

Za končni razplet dvoboja je bilo odločilnih uvodnih šest minut zadnjega dela igre, v katerih sta bila pri gostih neustavljiva že omenjeni Leonard in Paul George, ki je zbral 21 točk. Ko se jim je priključil še Norman Powell (19 točk), je bilo jasno, da se Dallasu ne piše nič dobrega. Clippersi so ob vodstvu z desetimi točkami razlike v 46. minuti tekme (93:103) umirili igro in tako preprečili morebiten zadnji juriš Dallasa. Pri domačih sta po 22 oziroma 21 točk prispevala Hardaway mlajši in Dinwiddie, kar je bilo premalo za razpoložene varovance trenerja Tyronna Lueja.  

Liga NBA, izid:
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 98:112 (20:22, 34:27, 25:30, 19:33)
(Luka Dončić: 29 točk, 10 skokov in 4 podaje za Dallas Mavericks).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
23. 01. 2023 09.21
+2
Okoli Luke je premalo dobrih soigralcev. Gledal sem tekmo in je zelo žalostno, kako so lahko neučinkoviti, kljub dobrim podajam Dončića. Realizacija je bila porazna, zgrešenih je bilo cel kup odprtih metov. Klop Dallasa je zmogla samo 9 točk! Zaostajali so pri skokih in asistencah, Dallas 38 skokov in 16 asistenc, Clippersi 46 in 20. Dobro se je tudi videlo, da je Luka konkretno načet, če bo šlo tako naprej, njegova kariera ne bo dolga. Se mi zdi, da je zopet pridobil tudi na teži, veliko težje se giba.
yanay
23. 01. 2023 09.24
+1
Kidd tudi premalo uporablja ostale igralce s klopi, na tak način ne bo nikoli dosegel, da bodo igralci s klopi enkrat dali svoj delež k zmagam.
wsharky
23. 01. 2023 08.20
+0
se je lukecu spet rokica tresla?
Matjaz1000
23. 01. 2023 08.12
+1
Uffff...kVA pa zdej...zgubili so...kako so bogi.....
cekinar
23. 01. 2023 08.22
+0
wsharky
23. 01. 2023 08.56
+1