Košarka

Dallas ob skromnem večeru Luke Dončića nemočen v Portlandu

Portland, 15. 01. 2023 06.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Dallasa so visoko izgubili na gostovanju pri Portlandu, ki je izkoristil skromen večer Luke Dončića in slavil s 136:119. Slovenski zvezdnik je dosegel 15 točk, deset asistenc in šest skokov, kar je njegov najslabši strelski izkupiček sezone. Ekipi se bosta vnovič pomerili v noči na ponedeljek.

Košarkarji Dallasa so bili brez možnosti na gostovanju v Portlandu. Vodili so le povsem na začetku tekme, že ob polčasu pa zaostajali za 15.
Košarkarji Dallasa so bili brez možnosti na gostovanju v Portlandu. Vodili so le povsem na začetku tekme, že ob polčasu pa zaostajali za 15. FOTO: AP

Košarkarji Dallas Mavericksov so letos izgubili vse tekme, na katerih Luka Dončić ni igral. Podobno slabo pa jim gre, ko je njihov prvi zvezdnik nerazpoložen, kar se sicer zgodi zelo redko. 23-letni Ljubljančan je imel v Portlandu enega tistih večerov, ko mu met iz igre nikakor ni stekel. Poznalo se mu je, da je na prejšnji tekmi proti Los Angeles Lakersom igral kar 53 minut, saj si je tokrat le stežka ustvarjal situacije "ena na ena". Zgrešil je vseh pet poizkusov za tri točke, od skupno 19 metov pa jih je zadel le sedem. 

Čeprav je soigralce znova lepo razigraval in ob šestih skokih vknjižil deset asistenc za nov dvojni dvojček, to še zdaleč ni bilo dovolj za uspeh Dallasa, ki je doživel še tretji poraz na zadnjih štirih tekmah, na vseh je gostoval. To je bil prvi poraz Dallasa proti Portlandu na tretji medsebojni tekmi v tej sezoni. Šele drugič v sezoni se je zgodilo, da je Dončić dosegel manj kot 20 točk. 

V kakšno smer bo šla tekma, je bilo jasno že kmalu po začetku. Dallas je namreč minimalno vodil le v uvodnih minutah, potem pa so domačini prevzeli pobudo. Ko je Dončić na začetku druge četrtine prvič na tekmi dobil nekaj počitka, je Portland s trojko Shaedona Sharpa hitro povedel z dvomestno razliko (47:36), na polčas pa šel s prednostjo 15 točk. 

Že kmalu po začetku drugega je razlika znašala velikih 20 točk. Deset minut pred koncem je Jusuf Nurkić z zabijanjem poskrbel za novo najvišjo prednost (116:94), kmalu potem pa je Jason Kidd razobesil belo zastavo, ko je na klop poklical tudi svojega prvega zvezdnika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Velja omeniti, da sta bila pri Dallasu tokrat zelo razpoložena Spencer Dinwiddie in Reggie Bullock. Prvi je bil s 25 točkami, za kar je potreboval zgolj 12 metov, najboljši strelec svojega moštva. Bullock je dosegel le točko manj in ob tem zadel kar osem od desetih metov za tri. 

Na drugi strani je bil vroč Damian Lillard (36 točk, deset podaj, pet skokov). Jusuf Nurkić pa je kraljeval pod obročema z 22 točkami in 11 skoki, odlično je izkoristil odsotnost najboljšega visokega košarkarja Dallasa Christiana Wooda, ki je zaradi težav z gležnjem dobil tekmo počitka. Odsotnost Wooda se ni poznala le v napadu, temveč tudi v obrambi – košarkarji Portlanda so v obarvanem delu rakete dosegli kar 22 točk več od nasprotnika. 

Jason Kidd tokrat ni mogel računati niti na že dlje časa poškodovane Doriana Finney-Smitha, Maxija Kleberja in Josha Greena. Teksašani so z razmerjem 24:20 na petem mestu zahodne konference, pred šestim Golden Stateom imajo tri zmage naskoka. Portland, ki je prekinil serijo kar petih zaporednih porazov, je z razmerjem 20:22 šele enajsto moštvo zahodne konference. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
15. 01. 2023 12.54
+1
Očitno bo moral trener Kidd vzeti v ozir vse tekme, ki se končajo s podaljškom. Po teh tekmah, sploh če je Luka igral vso tekmo, bo moral Luko odpočiti, ker je po dobrem počitku praviloma tisti pravi. Upam, da ga je današnja tekma opozorila, da bo naslednjo tekmo Luko odpočil.
franci1972slo
15. 01. 2023 09.11
-3
Ja sej je pol sezone že mimo, normalno da je Poli že čisto utrujen in zaripel v obraz.
cekinar
15. 01. 2023 21.44
+1
Franci ,a ti se spomniš ,ko je pred leti bila na trgu še boljša in okusnejša obarjena klobasa iz PP imenovana Koko ,pa tudi Pika ni bila slabega okusa ,tale "moderna "Poli pa kot iz samih čreves.?