Košarka

Dallas obljublja novo trgovanje: 'Nismo še zaključili'

Dallas, 20. 11. 2020 16.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
7

Potem ko je Dallas bil zelo aktiven na naboru lige NBA, po katerem je v svoji ekipi pozdravil Josha Greena, Tyrella Terryja in Tylerja Beya, obenem pa ekipi priključil še ostrostrelca Josha Richardsona (zamenjava za Setha Curryja), se je že uzrl po novih okrepitvah, in sicer na tržnici prostih igralcev, ki se odpira prav danes. Kdo je Mavsom padel v oko?

Luka Dončić in Kristaps Porzingis sta edina nedotakljiva v tem prestopnem roku.
Luka Dončić in Kristaps Porzingis sta edina nedotakljiva v tem prestopnem roku. FOTO:

"Nismo še zaključili. Radi bi izboljšali našo ekipo tako v obrambi kot v napadu," je jasen predsednik franšize Mavericks Donnie Nelson. S tem sicer Nelson ni razkril, ali se bodo poslužili več igralcev, ali bodo v enem košarkarju združili tako dobro obrambo, kot napad. Dallasove ambicije – te je potrdil tudi glavni trener moštva Rick Carlisle z besedami, da niso niti blizu konca trgovanja – so po zelo solidni končnici v pretekli sezoni kljub 'omejenemu' kadru znova zrasle. V taboru Mavsov čutijo priložnost, da bi lahko že v sezoni, ki prihaja, nadgradili rast zadnjih sezon. Seveda je temelj ekipe in preproda slovenski košarkar Luka Dončić, svoje je prinesel tudi latvijski velikan z mehko roko Kristaps Porzingis, ki pa zagotovo še lahko napreduje predvsem v napadalnih akcijah. Za podaljšanje pogodbe se je odločil še en pomemben člen, in sicer Tim Hardaway mlajši.

A finančnega prostora za proste igralce Dallas nima ravno veliko. Omejen je na slabih 8 milijonov evrov, skorajda jasno pa je, da se bodo Mavsi ozirali predvsem po visokih igralcih, ki so sposobni igrati bodisi na poziciji 4 ali 5. V igri so med drugim naslednja imena: Serge Ibaka, Paul Millsap, Aron Baynes, Hassan Whiteside in Christian Wood. A z izjemo Baynesa bo prihod vseh ostalih sila težaven, saj bi za to bilo potrebno trgovanje z drugimi ekipami. Dallas namreč nima dovolj velikega finančnega prostora. Vsekakor je to ovira, nikakor pa ne nemogoči posel. 

Rick Carlisle meni, da trgovanje Dallasa ni niti blizu konca.
Rick Carlisle meni, da trgovanje Dallasa ni niti blizu konca. FOTO: AP

Dallas je sicer drugim klubom po poročanju vselej dobro obveščenega ameriškega spletnega časopisa Dallas Morning News že poslal jasne signale, da je pripravljen na trgovanje vseh svojih igralcev z izjemo Dončića in Porzingisa. Najverjetneje sicer Mavsi, v kolikor bo to le možno, ne bodo trgovali niti z Dwightom Powellom, Maxijem Kleberjem in Bobanom Marjanovićem. Vse ostale igralce pa bi lahko vključili v trgovanje, s katerim bi lahko v svoje vrste pripeljali tudi močna imena v napadu. Kot potencialne okrepitve se omenja Jaea Crowderja, Danila Gallinarija, Bogdana Bogdanovića ali Gordona Haywarda.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
21. 11. 2020 19.08
upam na bolj konkurenčen Dallas predvsem v obrambi in vsaj med top6 v playoffu na zahodu
Pop92
20. 11. 2020 19.35
+2
Pustijo na Luko, novince in Richardsona.. Dobro tudi Burke je odigral fenomenalno...Druge pa zamenjat...
Frane Šajn
20. 11. 2020 17.41
-3
Nekaj mi ne da dihat: " Le koga je volil Luka v Teksasu!?
sonofabitch
20. 11. 2020 17.08
+5
Josh Richardson ni nobeden ostrostrelec ima zelo povprečen met je pa zelo vsestranski košarkar in dober v obrambi verjetno so ga bolj zaradi tega pripeljali v Dallas.
Harmonikaš123
20. 11. 2020 17.02
-5
Upam da bodo Bogdanovica. Rabijo strelce
procesoid
20. 11. 2020 19.22
+3
Bogi ima velikokrat izplen 1/13... ni ok...
dr21
20. 11. 2020 16.30
+2
Centra rabijo