Košarka

Dallas proti pokalnim prvakom napada četrto zaporedno zmago

Dallas, 13. 12. 2023 00.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Dallasa se bodo v noči na sredo v domači dvorani pomerili z Los Angeles Lakersi. Za jezernike bo to prvo srečanje po osvojitvi naslova na medsezonskem turnirju. Prenos zvezdniškega obračuna med Luko Dončićem in LeBronom Jamesom od 1.30 dalje na Kanalu A in VOYO.

NBA: Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers
NBA: Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers FOTO:

Za Dallas bo to druga tekma v dveh dneh. V noči na torek so kljub odsotnosti Kyrieja Irvinga, Granta Williamsa in Tima Hardawaya Juniorja ugnali Memphis. Znova je blestel Luka Dončić, ki je grizlijem nasul 35 točk in prispeval še osem skokov ter šest podaj. 

Kyrie Irving je vprašljiv za nastop proti jezernikom.
Kyrie Irving je vprašljiv za nastop proti jezernikom. FOTO: AP

Jasno je, da bo moral slovenski superzvezdnik svojo odlično predstavo vsaj ponoviti, če bo Dallas želel računati na uspeh proti jezernikom. LeBron James in soigralci sezone niso začeli najbolj prepričljivo (10:9), odtlej pa so povezali štiri zaporedne zmage, ki so jim prinesle zgodovinski naslov prvaka na prvem medsezonskem turnirju lige NBA. 

Domači navijači lahko upajo, da bo za obračun pravočasno nared Irving, ki ima težave s stopalom. Prav tako je v igri za nastop Grant Williams. Pri jezernikih sta vprašljiva oba glavna zvezdnika – poleg Jamesa še Anthony Davis, ki je bil z 41 točkami junak finala medsezonskega turnirja. Zagotovo pa ne bo nastopil organizator igre Gabe Vincent, ki ima težave s kolenom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bo Davis izkoristil manko Dallasa pod košema? 

Analitiki pred dvobojem izpostavljajo pomembnost igre pod obema košema. Če so Lakersi v tej sezoni zelo skromni pri metu z razdalje (v zadnjih desetih tekmah trojke mečejo le 33-odstotno, op. a.), pa sodijo med najboljše ekipe, kar se tiče doseganja košev v obarvanem delu rakete. Na že omenjeni tekmi proti Indiani so zmogli vsega dve trojki, a so vseeno slavili predvsem po zaslugi odlične igre pod košem. 

Zato bo za Dallas zelo pomembno, kako se bo znašel novinec Dereck Lively II. 19-letnik se je letos že izkazal kot obrambni specialist, a je imel pogosto težave s hitrim nabiranjem osebnih napak. Če bo temu tudi tokrat tako in bo na drugi strani Davis pokazal podoben obraz kot proti Indiani, potem košarkarje Dallasa čaka dolg večer pred svojimi navijači ... 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
12. 12. 2023 21.49
-5
Zakaj se meni ne smeji kakor njima dvema? Aja sirotinja sem.
apage
12. 12. 2023 20.57
+1
Bomo navijal!
dusan72
12. 12. 2023 20.50
+1
Tudi jaz bi pohvalil prenos na Kanalu A. Nekateri Arene nimamo, pa še tam so bolj "skopi" s predvajanjem tekem Mavsov.
cekinar
12. 12. 2023 20.49
-11
🏆Go Lakers🏆🏆🏆🏆.
Nimiuseen
12. 12. 2023 20.39
+9
Želim ti ponovno tvoj igralni uspeh Luka!
RdečiKarton
12. 12. 2023 20.05
+2
Še dobro da Arena prenaša NBA. Da lahko potem vidiš vsake pol leta eno tekmo Mavsov. Hvala bogu Falusu, da se nas je vsaj PROplus usmilil.
KrTakoNeki
12. 12. 2023 20.30
+3
+++ se popolnoma strinjam, letos je bil prenos Glih menda ene same tekme...
punkracij
12. 12. 2023 19.08
+6
Legenda in bodoča legenda NBA košarke.