Košarka

Dallas ugnal Indiano in prekinil niz porazov

Indianapolis, 28. 03. 2023 06.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.K., STA
Komentarji
0

Košarkarjem teksaškega moštva Dallas Mavericks se je končno odprlo. Po štirih zaporednih porazih so namreč na gostovanju pri Indiana Pacersih pokazali pravi obraz in zmagali s 127:104. Najboljši strelec zmagovalnega moštva je bil kdo drug kot Luka Dončić, ki je vpisal 25 točk, šest podaj in sedem skokov.

Čeprav je bil še nekaj ur pred tekmo zaradi 16. tehnične napake v sezoni Luka Dončić suspendiran, je z moštvom vseeno odpotoval v Indianapolis, kar se mu je na koncu obrestovalo. NBA je naposled le preklicala njegovo zadnjo tehnično napako s tekme proti Charlotte Hornetsom in Dončić je lahko zaigral. To je prišlo Mavericksom še kako prav, saj so prav na krilih nove izjemne predstave vknjižili 37. zmago v sezoni in prvo po štirih porazih. Dallas se sicer še vedno nahaja tik pod mesti, ki vodijo v kvalifikacije za končnico.

Luka Dončić je bil znova najboljši strelec moštva
Luka Dončić je bil znova najboljši strelec moštva FOTO: AP

Dončić je kljub temu, da je tokrat zabeležil ''le'' 25 točk, postavil nov mejnik. Še četrto zaporedno sezono v ligi NBA je zabeležil vsaj 49 tekem, na katerih je dosegel vsaj 20 točk, pet podaj in pet skokov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob Slovencu se je na tekmi proti Indiani dobro znašel tudi mladi branilec Jaden Hardy, ki je k zmagi Dallasa prispeval 20 točk, štiri podaje in štiri skoke. S tem je postal tretji najboljši mladi (do 21 let) košarkar v zgodovini Dallasa po številu tekem z 20 ali več doseženimi točkami.

Jaden Hardy je bil proti Indiani zelo razpoložen.
Jaden Hardy je bil proti Indiani zelo razpoložen. FOTO: AP

"Bilo je težko. Luka je imel nekaj podaj, ki so bile neverjetne, take, ki jih lahko pričara le en igralec na svetu," je povedal trener Pacers Rick Carlisle, nekdanji trener Dončića pri Dallasu. Dejal pa je tudi, da ga je presenetilo, ker je liga preklicala tehnično napako.

Proti oslabljeni Indiani, igrala je brez treh poškodovanih košarkarjev (Tyrese Haliburton, Myles Turner in Chris Duarte), je 24-letni Dončić posebej uspešno igral v tretji četrtini, ko je prispeval 13 točk.

Med drugim je s podajo po celotni širini igrišča, četudi sta bila ob njem dva igralca tekmecev, podal do novinca Jadena Hardyja, ki je zadel trojko za tri od 20 točk, ki jih je dosegel in bil drugi strelec Dallasa med šestimi igralci z dvomestnim številom točk.

Mavericks, ki so z delnim izidom 14:2 v začetku druge četrtine povedli s 43:29 in v tretji vodili s 77:56, bodo tretje od petih gostovanj v nizu igrali v noči na četrtek po slovenskem času v Philadelphii, Pacers pa čaka Milwaukee Bucks.

Statistika tekme Indiana - Dallas

Izidi tekem lige NBA:

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks              117:126

(Goran Dragić tri podaje v devetih minutah za Milwaukee)

Indiana Pacers - Dallas Mavericks              104:127

(Luka Dončić 25 točk, 7 podaj in 6 skokov v 28 minutah za Dallas)

New York Knicks - Houston Rockets              137:115

Utah Jazz - Phoenix Suns                       103:117

Denver Nuggets - Philadelphia 76ers            116:111

(Vlatko Čančar ni igral za Denver)

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans      90:124

Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves      115:119

Los Angeles Clippers - Chicago Bulls                    124:112

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.