Košarka

Davisova blokada ob zvoku sirene potrdila novo zmago Jezernikov

Los Angeles, San Francisco, Houston, 16. 11. 2019 07.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V napetem kalifornijskem obračunu lige NBA med Los Angeles Lakersi in Sacramento Kingsi je odločal zadnji napad, v katerem je domače navijače z blokado Harrisonu Barnesu za potrditev zmage razveselil novi zvezdnik Jezernikov Anthony Davis (99:97). Golden State Warriorse je tokrat v San Franciscu ugnala najboljša ekipa Vzhoda, Boston Celtics (100:105), s 44 točkami Jamesa Hardna pa so Houston Rocketsi v Teksasu ugnali Indiana Pacerse (111:102).

"Banana" Davisa (desno) nekdanjemu soigralcu Luke Dončića pri Dallas Mavericksih Harrisonu Barnesu (levo) je potrdila zmago vijoličasto-zlatih.
"Banana" Davisa (desno) nekdanjemu soigralcu Luke Dončića pri Dallas Mavericksih Harrisonu Barnesu (levo) je potrdila zmago vijoličasto-zlatih. FOTO: AP

Z dvema zadetima prostima metoma je LeBron James 5,5 sekunde pred koncem lokalnega obračuna Los Angeles Lakersov in Sacramento Kingsov v Staples Centru izid v korist domačih Jezernikov povišal na 99:97, a so morali navijači na potrditev zmage počakati do zadnjih sekund. Anthony Davis je z obema rokama blokiral met Harrisona Barnesa in Lakersom zagotovil deseto zmago na zadnjih enajstih tekmah proti ekipi, ki jo vodi nekdanji strateg losangeleškega moštva Luke Walton. Navijači v dvorani so ga pričakali z mešanico žvižgov in aplavza.

TEKMA

Povratek v pretekli sezoni odpuščenega Waltona v Staples Center je še dodatno "začinil" že tako tradicionalno vroč dvoboj, v katerem se je James ustavil pri 29 točkah in 11 podajah, Kentavious Caldwell-Pope pa je za vodilno ekipo zahoda 12 od svojih 16 točk dosegel v odločilni zadnji četrtini. To je bila tretja zaporedna zmaga za Jezernike, ki so tri minute pred koncem na videz zanesljivo vodili s 95:90, tretjič je za tri točke zadel Caldwell-Pope, nato pa je Bogdan Bogdanović poskrbel za delni izid 0:5 in izid je bil izenačen. James je uspešno polagal, ko je bila na semaforju do konca tekme še minuta in 50 sekund, 22 sekund pred koncem je "Kralju" spet odgovoril srbski reprezentant, ki se ga drži vzdevek "Vodja horde".

Dramatična končnica 'lokalnega obračuna' v Los Angelesu:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Barnes je nato storil osebno napako nad Jamesom, ki s črte prostih metov ni grešil, nekdanjemu članu Dallas Mavericksov pa se nato v zadnjem napadu ni uspelo odkupiti in "popil" blokado Davisa (četrta v petkovem večeru). Davis je prejšnjo tekmo zaradi težav z desno ramo izpustil in se vrnil s 17 točkami, kar je njegov drugi najslabši izkupiček v prvi sezoni po prihodu iz vrst ekipe New Orleans Pelicans. Potem ko so sezono odprli s petimi zaporednimi porazi, so Kralji utrpeli šele drugi poraz na zadnjih šestih tekmah, pomagati jim ni mogel De'Aaron Fox, ki je zaradi zvina gležnja izpustil že drugo tekmo v nizu. Buddy Hield se je izkazal z 21 točkami in osmimi skoki, Bogdanović se je ustavil pri 18 točkah.

James je ob koncu druge četrtine uprizoril eno najlepših (ali vsaj najsilovitejših) zabijanj v karieri:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Boston Celticsi so izgubili uvodno tekmo sezone, zdaj pa so na gostovanju v San Franciscu zabeležil že deseto zaporedno zmago (105:100). Na drugi strani je v zadnjih sezonah najmočnejša ekipa lige in finalistka pretekle sezone Golden State Warriors izgubila šestič zaporedoma. Za Boston je Jayson Tatum dosegel 24 točk, Kemba Walker 22 in Jaylen Brown 20, na drugi strani pa je bil najboljši strelec domačih z 20 točkami Alec Burks, ki je tekmo začel na klopi, D'Angelo Russell pa je zbral 12 točk, sedem podaj in devet skokov, potem pa je zaradi zvina prsta zapustil igrišče.

Houston Rocketsi so za šesto zaporedno zmago s 111:102 premagali Indiana Pacerse. James Harden je za Rakete dosegel 44 točk, Ben McLemore pa jih je dodal 21. Ekipa Minnesota Timberwolves je s 116:137 doma izgubila proti Washington Wizardsom, za katere je Bradley Beal dosegel 44 točk, še 30 pa jih je dodal Moritz Wagner. Pri Minnesoti je bil s 36 točkami najbolj razpoložen Karl-Anthony Towns.

Dvojni dvojček Beala (44 točk in 10 podaj) je ponesel do zmage Washington Wizardse na gostovanju pri Minnesoti Timberwolvesih:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moštvo Charlotte Hornets se je zmage s 109:106 nad Detroit Pistonsi razveselilo ob zvoku sirene, ko je met za tri točke zadel Malik Monk. Domača ekipa Sršenov je tako prekinila niz štirih zaporednih porazov, medtem ko so se po težavnem začetku nove sezone morda največje zmage do zdaj veselili člani moštva Oklahoma City Thunder, ki so pred domačimi navijači v Oklahomi po podaljšku ugnali Philadelphia 76erse (127:119).

Nekaj posebnega je bil zaradi povratka dolgoletnega člana ekipe Memphis Grizzlies Mika Conleyja tudi obračun med Grizliji in Utah Jazzi. Razpoloženi novinec Ja Morant, ki se je Memphisu pridružil z univerze Murray State, je dosegel 25 točk in jim dodal še osem podaj ter tako poskrbel, da Conley z novo ekipo ni slavil zmage (107:106). Conley, ki je svojo NBA-kariero leta 2007 začel ravno pri memfiški franšizi in ji ostal zvest vse do letošnjega leta, vmes pa postal tudi najboljši strelec v zgodovini kluba, je v 35 minutah dosegel 15 točk in jim dodal še štiri skoke ter tri podaje.

Novinec Ja Morant se je s 25 točkami in 8 podajami izkazal ob zmagi Memphis Grizzliesov nad Utahom:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Povsem drugače kot nedavno Kristapsa Porzingisa v New Yorku so navijači Grizlijev pričakali Conleyja, ki se je kot član Utaha prvič mudil v mestu bluesa in rokenrola:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Charlotte Hornets ‒ Detroit Pistons 109:106
Orlando Magic ‒ San Antonio Spurs 111:109
Houston Rockets ‒ Indiana Pacers 111:102
Memphis Grizzlies ‒ Utah Jazz 107:106
Minnesota Timberwolves ‒ Washington Wizards 116:137
Oklahoma City Thunder ‒ Philadelphia 76ers 127:119 (podaljšek)
Golden State Warriors ‒ Boston Celtics 100:105
Los Angeles Lakers ‒ Sacramento Kings 99:97

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.