Košarka

'Debitiral si proti mojemu očetu, se počutiš star?' LeBronov odgovor: 48 točk

Los Angeles, 17. 01. 2023 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

20 let po tem, ko je LeBron James bil prvi izbor na naboru lige NBA, se je soočil s tretjim izborom na letošnjem naboru. Igralec Houston Rocketsov Jabari Smith ml. je 'kralja' Jamesa med tekmo presenetil s podatkom, ki ga je očitno podžgal, saj je tekmo zaključil z rekordnim izkupičkom sezone.

"Hej, ti si igral proti mojemu očetu na svoji prvi tekmi v ligi NBA," je pogovor, ki so ga kamere in mikrofoni NBA TV ujeli med tekmo med Los Angeles Lakersi in Houston Rocketsi. 19-letni Jabari Smith ml. je LeBrona Jamesa spomnil, da je prvo tekmo v ligi NBA odigral 29. oktobra leta 2003 proti Sacramento Kingsom. Član kraljev je takrat bil Jabari Smith starejši, ki je od takrat 18-letnega Jamesa bil osem let starejši. James je tekmo takrat zaključil s 25 točkami, šestimi skoki, devetimi podajami in štirimi ukradenimi žogami, njegovo moštvo Cleveland Cavaliers pa je tekmo izgubilo za 14 točk.

LeBron James
LeBron James FOTO: AP

Na torkovi tekmi med trenutnim moštvom Jamesa LA Lakers in Houston Rocketsi pa je zgodba bila ravno obratna. James se je po pogovoru z mlajšim Smithom ustavil šele pri 48. točki, dodal jim je še osem skokov in devet podaj. Predvsem pa je njegovo moštvo na tekmi slavilo 140:132. "Maščevanje" je torej bilo popolno, saj je Smith ml. tekmo končal s 14 točkami, štirimi skoki in štirimi podajami. Ob bolj podrobnem pregledu zgodovinskih arhivov pa hitro ugotovimo, da trditev sina o dosežku očeta ni bila resnična, saj starejši Smith na omenjeni tekmi sploh ni stopil na parket, čeprav je bil del moštva.

Jabari Smith ml. (levo) v letošnji sezoni v povprečju dosega 12 točk in sedem skokov.
Jabari Smith ml. (levo) v letošnji sezoni v povprečju dosega 12 točk in sedem skokov. FOTO: AP

James pri svojih 38 letih starosti, več kot 38.000 točkah in 20 sezonah izkušenj velja za starosto najmočnejše lige, a taki dogodki ga kljub še vedno odlični igri spomnijo, da tudi njegova kariera ne bo večna. "Počutil sem se ekstremno star, ko mi je mladenič to rekel," je dejal vodilni košarkar jezernikov. "Vedel sem, da mu bom to rekel, ker mi je to moj oče omenil," je po tekmi dejal Smith mlajši, ki ga je LeBron kljub zbadljivki po tekmi z veseljem objel.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bassettt
17. 01. 2023 15.52
+4
Na koncu tekme so vsi prijatelji z objemi in presežki v besedah, ne glede na igralca, ste opazili?
ata_jez
17. 01. 2023 15.21
+4
LeBrona greš provocirat. Pametno, mladenič ... pametno. :-)