Košarka

Deck že odigral svojo zadnjo tekmo za Real in se seli v ligo NBA

Madrid, 09. 04. 2021 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od vidnejših posameznikov v vrstah košarkarjev madridskega Reala v zadnjem obdobju, Gabriel Deck, je v četrtek zvečer prispeval levji delež k pomembni zmagi svojega zdaj že nekdanjega moštva v Evroligi na gostovanju pri carigrajskem Fenerbahčeju (93 : 67). To je bila obenem Argentinčeva zadnja tekma v dresu kraljevega kluba, saj se kmalu seli čez lužo, v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu.

Košarkarji Reala so v zadnjem krogu rednega dela Evrolige na gostovanju pri Fenerbahčeju, ki ga v tej sezoni vodi nekdanji zelo uspešni selektor slovenske izbrane vrste Igor Kokoškov, nujno potrebovali zmago za uvrstitev v končnico najelitnejšega košarkarskega klubskega tekmovanja na stari celini.

Madridčanom je to uspelo v velikem slogu, saj so turškega velikana premagali s prepričljivih 93 : 67. Eden od boljših posameznikov v četi Pabla Lasa je bil argentinski reprezentant Gabriel Deck, ki je v dobrih 38 minutah igre dosegel 19 točk ter ob tem prispeval še štiri podaje in dva skoka. Toda to je bila hkrati tudi zadnja Deckova tekma v dresu Reala, saj je že pred gostovanjem v Carigradu obvestil trenerja Lasa, svoje nekdanje soigralce in vodstvo kluba, da se seli v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu, ligo NBA.

Gabriel Deck (na fotografiji desno) je predčasno prekinil pogodbo z madridskim Realom in se seli k Oklahomi City Thunder v ligo NBA.
Gabriel Deck (na fotografiji desno) je predčasno prekinil pogodbo z madridskim Realom in se seli k Oklahomi City Thunder v ligo NBA. FOTO:

Ni skrivnost, da so pred slabima dvema mesecema trije klubi onkraj luže izkazali željo po nakupu tega odličnega argentinskega branilca. Deck je izbiral med moštvi Los Angeles Clippers, New York Knicks in Oklahomo City Thunder. Naposled se je odločil za slednje, saj mu ponuja večletno pogodbo, ob tem pa se je Argentinec zavezal, da bo iz lastnega žepa pokril strošek odškodnine za predčasno prekinitev pogodbe s kraljevim klubom, ki naj bi po poročanju madridskih časnikov AS in MARCA znašala okrog dva milijona evrov.

Uprava Reala je sicer od januarja večkrat poskušala prepričati Gabriela Decka, da bi podaljšal pogodbo s klubom iz španske prestolnice. Toda nezadovoljstvo košarkarja s samo ponudbo, pa tudi spričo dejstva, da je bil ves čas igranja v Madridu eden od najslabše plačanih posameznikov, je privedla do odločitve, da svojo srečo preizkusi v ligi NBA.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DKR
09. 04. 2021 11.24
+1
A. V,........Deck je branilec, praviš ? :))))))))))))))))))) Aha, Luka Dončič pa je smučarski skakalec.
janimir
09. 04. 2021 10.34
+1
Tam bo pomagal Čančarju.
asdfghjklqwertz
09. 04. 2021 10.45
+0