Košarka

Lakerse le še zmaga loči od velikega finala, poškodba Davisa

Orlando, 25. 09. 2020 07.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
4

Ekipa Los Angeles Lakers je s tretjo zmago v konferenčnem finalu zahodne konference le še korak oddaljena od uvrstitve v veliki finale lige NBA. Tokrat so LeBron James in soigralci Denver Nuggetse premagali s 114:108.

Jamal Murray (z žogo) se je pod košem na četrti tekmi udaril z zvezdnikom kalifornijskega moštva LeBronom Jamesom.
Jamal Murray (z žogo) se je pod košem na četrti tekmi udaril z zvezdnikom kalifornijskega moštva LeBronom Jamesom. FOTO: AP
Nuggetsi so se v letošnji končnici kot prvi v zgodovini dvakrat vrnili po zaostanku z 1:3 v zmagah. Lahko ekipi iz Denverja uspe še tretjič?

Za Jezernike je 34 točk dosegel Anthony Davis, ki si je sedem minut pred koncem tekme poškodoval gleženj, a je stisnil zobe in odigral tekmo. LeBron James je ob zmagi dodal 26 točk. Pri poražencih se je najbolj izkazal Jamal Murray, ki se je ustavil pri 32 točkah. Drugi strelec za Nuggetse je bil Jerami Grant s 17 točkami, medtem ko jih je prvi zvezdnik moštva, Nikola Jokić, dosegel 16. Slovenskega košarkarja Vlatka Čančarja ni v ekipi za končnico pri Denverju.

Los Angeles je vodil večino tekme. Zadnjič je bil izid izenačen pri 12:12, a je Denver ostajal blizu. Najvišja prednost Jezernikov je znašala 12 točk, tekmeci pa so se jim pred začetkom zadnje četrtine približali na vsega tri točke. Statistika najboljšega moštva zahodne konference pa je ostala brezmadežna, saj je v tej sezoni dobilo še 52. srečanje, na katerem je vodilo po treh četrtinah. V zadnji četrtini je James osebno prevzel pokrivanje Murrayja. 

"Vedel sem, da se tekma odloča in da mu je šlo odlično. Fant je poseben, predstavlja nevarnost tako od daleč kot v raketi. Toda verjel sem v svoje obrambne sposobnosti in videoanalize in to, kar mi povedo trenerji. Soigralcem sem dejal, da ga bom prevzel. Uspelo mi ga je nekajkrat ustaviti in dobiti skok," je dejal 35-letnik, ki je tik pred desetim nastopom v finalu lige NBA.

Najboljše poteze četrte tekme med Denverjem in LA Lakersi v floridskem 'mehurčku':

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'To je velika številka'
Na četrti tekmi je bil sicer odločilen predvsem skok v napadu. Lakersi so v tem elementu ujeli 12 žog, Denver šest manj, razlika v točkah iz drugih priložnosti v napadu pa je bila kar 25:6 v korist moštva iz Los Angelesa.

"To je velika številka in to se nam je dogajalo celotno srečanje. To je velika razlika, ki jo je težko premagati. Dobro smo igrali v obrambi, toda manjkala je pika na i, da bi pobrali skok. Na tretji tekmi smo dovolili le štiri skoke v napadu ter prejeli štiri točke. Razumeti, zakaj v tem poslu izgubljaš in zmaguješ, je kritično. In v tem pogledu smo bili tokrat slabi," je po tekmi dejal trener Denverja Mike Malone.

Omeniti velja, da so Nuggetsi do zdaj že dvakrat v seriji zaostajali s 1:3, a se jim je uspelo vrniti tako proti ekipi Utah Jazz v prvem krogu kot proti Los Angeles Clippersom v konferenčnem polfinalu. Peta tekma finala zahodne konference bo na sporedu v nedeljo ob 3. uri. V soboto ob 2.30 pa morebiti odločilna tekma čaka tudi košarkarje ekipe Miami Heat, ki se bodo v peti tekmi finala vzhodne konference pomerili z Boston Celticsi. Slovenski košarkar Goran Dragić in soigralci v zmagah prav tako vodijo s 3:1.

Izid lige NBA, končnica, konferenčni finale:

- Zahod:
Denver Nuggets ‒ Los Angeles Lakers 108:114 /1:3/
(Vlatka Čančarja ni bilo v ekipi Denverja.)
// - izid v zmagah

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
25. 09. 2020 16.21
+1
Zakaj Čančar ne ugra...Tak velik talent?
Mladi? Plasto
25. 09. 2020 09.57
+7
vse je naštimano , da denver zmaga :D .... trenutno zaostajajo s 3 proti 1 :D ....
AS1983
25. 09. 2020 08.24
+9
Ce pa to rata obrnit denverju v svoj prid, bo pa to ze znanstvena fantastika, ker lakersi si zelijo finale
cekinar
25. 09. 2020 08.33
+3
Res ja,razen če pri Lakersih ne pride do resnejših poškodb na naslednji tekmi.