Košarka

Denver (znova brez Čančarja) izgubil proti eni najslabših ekip v ligi

San Antonio, 11. 03. 2023 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji San Antonio Spurs so v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagali Denver Nuggets s 128:120. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar za poražene goste ni igral, Srb Nikola Jokič Nikola je dosegel trojni dvojček s 37 točkami in po 11 skoki in podajami.

Na drugi strani je Keldon Johnson imel 23 točk, 8 skokov in 6 podaj. Sledila sta mu Doug McDermott z 20 točkami in Jeremy Sochan z 19 in osmimi skoki. Za moštvo iz Colorada, za katere Vlatko Čančar ni zaigral še ne četrti zaporedni tekmi, je to prvi poraz po 29 zaporednih zmagah, na katerih je njihov prvi zvezdnik Nikola Jokić dosegel trojni dvojček. Čančar ni zaigral, čeprav je njegovo moštvo pred tekmo sporočilo, da znova lahko igra po treh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe zapestja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nuggetsi kljub 21. porazu ob 46 zmagah ostajajo vodilno moštvo v zahodni konferenci. Los Angeles Lakersi v tej konferenci kljub odsotnosti prvega zvezdnika LeBrona Jamesa zaradi poškodbe nadaljujejo z odličnimi predstavami. Tokrat so kljub zgolj osmim točkam zvezdnika Anthonyja Davisa uspeli premagati Toronto Raptorse s 122:112. Junaka tekme sta bila organizatorja igre D'Angelo Russell z 28 točkami in devetimi podajami ter Dennis Schröder s 23 točkami in sedmimi podajami. Pri Torontu sta bila najbolj učinkovita OG Anunoby z 31 točkami in Scottie Barnes, ki je dodal 32 točk, devet skokov in sedem podaj.

Los Angeles Lakers so kljub odsotnosti LeBrona Jamesa zaradi poškodbe zmagali na zadnji treh tekmah
Los Angeles Lakers so kljub odsotnosti LeBrona Jamesa zaradi poškodbe zmagali na zadnji treh tekmah FOTO: AP

Na derbiju vzhoda med Cleveland Cavaliers in Miami Heat so slavili slednji. Največ zaslug za 36. zmago sezone sta si prilastila Jimmy Butler s 33 točkami in Tyler Herro s 25 točkami. Pri domačinih je z 42 točkami bil najbolj učinkovit Donovan Mitchell.

Tekma med Philadelphia 76ers in Portland Trail Blazers je ponudila najbolj napeto končnico, saj je srečanje s košem sekundo pred koncem odločil Joel Embiid, ki je večer zaključil z 39 točkami in sedmimi skoki. Izjemno napeta je bila tudi tekma med Brooklyn Nets in Minnesota Timberwolves, ki je bila odločena šele po podaljšku. Končni izid je bil 123:124 v prid moštva iz Brooklyna. Junak tekme je za Netse znova bil Mikal Bridges, ki je dosegel 34 točk, njegovemu vzoru je sledil Spencer Diwiddie, nekdanji soigralec Luke Dončića, ki je tekmo zaključil z 29 točkami in 11 podajami. Pri Timberwolvsih sta bila odlična Rudy Gobert s 26 točkami in Anthony Edwards z 32.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi lige NBA:

Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 120:119

Washington Wizards - Atlanta Hawks 107:114

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 119:115

Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 123:124 (podaljšek)

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 128:120

(Vlatko Čančar ni igral za Denver)

Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 122:112

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.