Košarka

Denverju derbi z Milwaukeejem, Toronto slavil v Salt Lake Cityju

Denver, 10. 03. 2020 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Denverja so v noči iz ponedeljka na torek dobili derbi z Milwaukeejem (109:95), pri katerem pa ni nastopil poškodovan prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo. Na parket ni stopil niti slovenski košarkar Vlatko Čančar, ki je v zadnjem času na stranskem tiru zasedbe Nuggets. Tokrat ga ni bilo niti v ekipi.

Jamal Murray (v belem) je bil prvo ime tekme v Denverju.
Jamal Murray (v belem) je bil prvo ime tekme v Denverju. FOTO: AP

Za zmago Denverja sta bila v prvi vrsti najbolj zaslužna Jamal Murray (21 točk in šest podaj) in Paul Millsap, ki je v vsega 21 minutah igre vpisal 20 točk in 10 skokov. Pri gostih je priložnost v prvi peterki namesto Giannisa Antetokoumpa dobil njegov brat Thanasis Antetokounmpo, ki pa ni stopil v čevlje brata, saj se je zaustavil pri vsega devetih točkah. "Gledalci so bili danes neverjetni. Po sporni odločitvi sodnikov v zaključku tretje četrtine (zabijanje Murraya, op. p.) so bili vpeti v prav vsako akcijo. Vsako ukradeno žogo, skok, blokado, koš. Ko smo jih vključili, smo igral na njihov 'pogon'," je po tekmi razlagal junak tekme Murray. Vodilna ekipa lige Milwaukee je tako izgubil še tretjič zapored in četrtič na zadnjih petih tekmah. Vsi omenjeni porazi so prišli na gostovanjih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Toronto potrdil, da mu slog Jazzov ustreza
Do nove zmage pa so se dokopali tudi košarkarji Toronta. Ti so slavili na zahtevnem gostovanju v Salt Lake Cityju pri Utah Jazz (101:92). V tekmo so se podali kot  'underdogi', toda znova so dokazali, da jim stil igre Jazzov več kot očitno ustreza. Kanadčani so namreč na zadnjih 14 medsebojnih obračunih z Utahom kar dvanajstkrat slavili. Pri gostih iz Toronta sta blestela Pascal Siakam in španski center Serge Ibaka, ki sta se zaustavila pri 27 točkah. Ibaka je k temu dosežku dodal 13 skokov, Pascal pa 11 in osem podaj. Raptorsi so sicer igrali brez Freda VanVleeta in Marca Gasola, v prvi četrtini pa se je poškodoval še vse boljši Norman Powell. "Ne glede na to, kaj se zgodi, držimo skupaj kot ekipa in iščmo rešitve na tekmi," je po zmagi povedal Siakam. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Young s 16 podaji razigraval Hawkse za zmago po dveh podaljških
Košarkarji Atlante so znova potrdili dobro domačo formo po All-Star premoru. Tokrat so v Georgii po dveh podaljških premagali skromno zasedbo Charlotta (143:138). Prvo ime Hawksov je bil Dončićeva zamenjava na naboru lige NBA 2018 – Trae Young. Ta se je zaustavil pri 31 točkah in kar 16 podajah. 28 točk in 11 skokov je zbral John Collins, 22 točk pa je dodal Cam Reddish. Gostom ni pomagalo niti 40 točk Terryja Roziera.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ameriški poklicni športi zapirajo dostop novinarjem do slačilnic
 Ameriške poklicne športne lige NBA, NHL, MLB in MLS so v ponedeljek zvečer zaradi koronavirusa sprejele skupno odločitev o zaprtju dostopa novinarjem do slačilnic za intervjuje s športniki po koncu tekem. Zaprt je tudi dostop do klubskih sob in slačilnic za vse drugo 'ne-nujno' osebje. Več o tem lahko preberete tukaj

Izidi:
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 143:138
Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 109:95
Utah Jazz - Toronto Raptors 92:101

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.