Košarka

Na derbiju Krka v Tivoliju premočna za Petrol Olimpijo

Ljubljana, 20. 12. 2018 21.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 10. krogu slovenskega državnega košarkarskega prvenstva sta se v Tivoliju pomerila Petrol Olimpija in Krka. Derbi so zanesljivo dobili Novomeščani (76:92), prvi strelec tekme je bil Roko Badžim z 22 točkami.

To je bil drugi derbi v nekaj dneh. Košarkarji Petrola Olimpije so v 11. krogu lige ABA, prav tako v Tivoliju, tesno premagali Krko (70:69), v . krogu slovenskega državnega prvenstva pa dvomov o zmagovalcu ni bilo. Krka je zelo zanesljivo in visoko zmagala (76:92), Ljubljančani so namreč nastopili z pomlajeno zasedbo. Za Krko je to tretja zaporedna zmaga in druga v nizu v gosteh, Ljubljančani pa so izgubili drugič zapored in to obakrat doma v Tivoliju. Zanimivo, da bodo Novomeščani tudi naslednjo tekmo v ligi Nova KBM igrali pod Rožnikom, in sicer 26. decembra proti Iliriji.

Petrol Olimpija je v primerjavi z nedeljsko tekmo nastopila brez šestih glavnih igralcev (Jones, Špan, Lazić, Šamanić, Begić, Mesiček), zato je bila pričakovano lahek plen za izkušene in motivirane goste, ki so imeli že ob odmoru deset točk prednosti. Na potrditev dveh točk so morali počakati do začetka zadnje četrtine, ko je semafor v 33. minuti pokazal 79:62.

Pri Krki imelo pet igralcev dvomestne številke. Najvišji statistični indeks je zbral Dino Cinac (16 točk, 7 skokov, 3 podaje, indeks 22), točko manj je dosegel Miha Škedelj (trojke 2:2, 5 skokov), 14 točk je prispeval Luka Lapornik, 13 Jure Balažič, enajst pa Jure Lalić. Pri strelec tekme je bil Roko Badžim z 22 točkami.

Petrol Olimpija - Krka Novo mesto
Petrol Olimpija - Krka Novo mesto FOTO: Aljoša Kravanja

Izid:
Petrol Olimpija - Krka                 76:92 (18:22, 36:46, 59:67)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.