Košarka

DeRozan odprl dušo in se ostro lotil bivših delodajalcev iz Toronta: To je zame sra**e!

Toronto, 25. 07. 2018 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ameriški košarkar DeMar DeRozan je po tem, ko je prek družbenih omrežij izražal nestrinjanje z vodstvom ekipe Toronto Raptors, ki ga je poslala v vrste San Antonio Spurs, spregovoril še pred kamerami. DeRozan ni skoparil s kritikami na račun Kanadčanov, ki so razdrli tudi njegovo "bratsko" navezo s Kylom Lowryjem.

DeRozan (na fotografiji), ko je še igral v dresu Raptors.
DeRozan (na fotografiji), ko je še igral v dresu Raptors. FOTO: AP
Iz Toronta so v sredo potrdili, da bo kot pomočnik trenerja v prihodnji sezoni ekipi pomagal dosedanji španski selektor Sergio Scariolo. Pod Scariolom so Španci dobili obe tekmi s Slovenijo v kvalifikacijah za SP 2019, kjer so nanizali šest zmag. Po poročanju španskih medijev odhod Scariola v ligo NBA še ne pomeni, da zapušča mesto selektorja.

Tako pestrega dogajanja na košarkarski tržnici severnoameriške lige NBA ne pomnijo niti najstarejši privrženci oranžne žoge. Slovenski ljubitelji košarke so bili pozorni na Luka Dončića, ki se je tudi sam znašel na "prestopnem vrtiljaku" in po naboru namesto pri Atlanta Hawks pristal v vrstah Dallas Mavericks. Še veliko bolj kot nabor pa sta odmevala selitev LeBrona Jamesa iz Cleveland Cavaliers k Los Angeles Lakers in menjava igralcev med San Antonio Spurs in Toronto Raptors, ki so v Teksas poslali DeMarja DeRozana.

V nasprotno smer se seli Kawhi Leonard, ki prav tako kot DeRozan ni bil najbolj navdušen nad potezo klubskega vodstva. DeRozan je svoje nestrinjanje z upravo Toronta izražal prek Instagrama, zdaj pa ga je pred kamera uspel zvabiti ESPN in razočarani 28-letnik se je uspel dotakniti marsikaterega navijača.

Imel občutek, da to ne more biti res
"Čutil sem, da z menoj niso ravnali skladno s tem, kar sem žrtvoval v zadnjih devetih letih, s spoštovanjem, za katerega mislim, da sem si ga zaslužil," je bil jasen DeRozan. "Lahko bi mi vsaj kaj rekli in mi namignili, da se nekaj dogaja ali da obstaja možnost. Le to sem si želel. Ko sem izvedel, niti za sekundo nisem verjel, ker sem imel občutek, da to že ne more biti res," je nadaljeval.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lotil se je tudi prvega moža kluba Masaija Ujirija, ki ga do konca ni obvestil, da bi lahko v naslednji sezoni zaigral veliko bliže domači Kaliforniji. DeRozan pravi, da je želel vso kariero preživeti v kanadskem velemestu.

Nikoli nisem bil naiven
"Ko uporabiš besedo 'družina', 'brat' ali karkoli pač že, reči, ki jih drugi ljudje prelahko uporabljajo ... Jaz, ko enkrat uporabim to besedo, ji ostanem zvest," pravi DeRozan. "Razumem, kako gre ta igra, kako poteka posel. V mislih sem imel vedno prepričanje, da bom pri Torontu preživel vso kariero, a nikoli nisem bil naiven. Samo obvestite me. Od tu so prišle moje frustracije. In mislim, da se je to videlo. Od navijačev in celo mene povsem sem bil nepripravljen," se z razpletom ne more sprijazniti Američan, sploh po tem, ko je James zapustil Cleveland.

"V končnici smo izgubili le proti eni ekipi (Clevelandu, op. a.), ki je nato vsako leto prišla do finala," je bil nezadovoljen DeRozan. "Priložnost se je približevala, skupaj s soigralci pa smo imeli v mislih le enega tipa (LeBrona Jamesa, op. a.), ki nam je stal na poti. Zdaj smo dobili veliko priložnost, da nekaj storimo, a je ne bomo mogli izkoristiti. Na koncu koncev sem ekipi dal vse, kar sem imel. In to se je videlo, videlo se je v napredku, ki nam je uspel kot ekipi in meni osebno kot posamezniku. Torej, ko v javnost pošlješ izjave, kakršne so 'dali smo jim priložnosti' in 'mora nekaj narediti' ... To je zame sra**e."

Lowryjeve besede so pomagale
Zelo ga boli tudi, da z njegovo selitvijo k ostrogam iz San Antonia razpada tudi "bratska" naveza s Kylom Lowryjem, ki mu je kljub zgodnjim jutranjim uram v Philadelphio poslal obupan klic. Tudi Lowry bojda "ni mogel verjeti", da se njuna skupna pot v Torontu končuje, je pa dolgoletnega soigralca ohrabril z besedami, ki jih DeRozan za ESPN ni razkirl.

"Spomnim se, da je bila, ko sem izvedel za novico, v Los Angelesu ura polnoč. Neprestano sem ga klical. Bil je v 'Phillyju' (Philadelphii, op. a.). Bila je 3. ura zjutraj. Klical sem ga, dokler se ni javil. Javil se je in povedal sem mu, slišati je bilo, kot da je spal. Rekel je: 'Kaj?' Slišati je bilo, kot da ni povsem pri stvari," je dodal DeRozan.

"Moj telefon je norel. Rekel sem: 'Udaril te bom, človek. Nisem še odšel. Bodo pa reč objavili zjutraj.' Zjutraj sem se zbudil. Poslal mi je dolgo sporočilo. Ni mogel verjeti. A namenil mi je nekaj besed, ki so mi pomagale skozi ves dan, povedal mi je, na kaj se lahko pripravim. Glede na to, da je moj brat, ne le soigralec, mi je v tistem trenutku stal ob strani. Čutiti je bilo, da je tudi njega prizadelo, tako da je bilo 'kul', da sem z njegove strani dobil to podporo."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
13. 08. 2018 16.10
-1
poživila so huda zadeva
MarKav
25. 07. 2018 19.15
+5
Saj verjamem, da je hudo, ma tudi mi navadni smrtniki trpimo v službah za veliko manjši denar.