Košarka

10. trojni dvojček Jokića, 12. zaporedna domača zmaga Bostona

Ljubljana, 15. 12. 2023 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
1

Dvakratni MVP lige NBA Nikola Jokić je v noči na petek vpisal že 10. trojni dvojček sezone in svoj Denver popeljal do zmage nad Brooklynom. Boston je še naprej nepremagan na domačem parketu, za 12. zmago so kelti ugnali Cleveland in si tako z Minnesoto, ki je bila boljša od Dallasa, delijo prvo mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za Minnesoto je na zahodnem delu druga Oklahoma City, sledita Denver in Dallas na tretjem in četrtem mestu. Branilci naslova Denver Nuggets so s 124:101 v Brooklynu nadigrali Nets. Zvezdnik gostov Nikola Jokić, izključen na torkovi tekmi in zmagi nad Chicagom, se je vrnil na parket z 10 trojnim dvojčkom v sezoni. 

Srbski center je dosegel 26 točk, 15 skokov in 10 podaj. Postal je edini igralec, ki mu je ta mejnik uspelo doseči ali preseči v sedmih sezonah v nizu.

Košarkarji Boston Celtics so za mnoge prvi favoriti tudi za naslov prvaka.
Košarkarji Boston Celtics so za mnoge prvi favoriti tudi za naslov prvaka. FOTO: AP

Boston pa je na čelu vzhodnega dela lige, igralci Celtics so podaljšali domači niz nepremaganosti na 12 tekem. Jayson Tatum je zbral 27 točk, Jaylen Brown 22 točk in po pet skokov in podaj, Latvijec Kristaps Porzingis pa 18 točk in šest skokov. Donovan Mitchell je vodil napad Clevelanda z 31 točkami.

V Miamiju so Heat izgubili s 116:124 proti Chicagu, četverica gostujočih bikov je presegla po 20 točk. V Sacramentu so Kings kljub 43 točkam Shai Gilgeousa Alexandra premagali njegov Thunder s 128:123, saj je bil uspešen tudi njihov De'Aaron Fox (41). V Los Angelesu so proti Clippers igralci Golden State Warriors doživeli 14. poraz v sezoni (113:121).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Wolfman
15. 12. 2023 10.19
-4
Luka bo od nujno moral igrati ob Jokičeu, v kolikor si želi naslov NBA in prstan.