Košarka

Diametralno drugačna obraza Baskov in Litovcev za izenačenje v seriji

Moskva/Carigrad, 18. 04. 2019 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Baskonie in Žalgirisa iz Kaunasa, ki so na prvih četrtfinalnih tekmah Evrolige pred dvema dnevoma utrpeli težka poraza na gostovanjih pri moskovskemu CSKA-ju oziroma carigrajskemu Fenerbahčeju, so na drugih tekmah prikazali povsem drugačen obraz ter s srčno in taktično dovršeno igro zasenčili favorizirana tekmeca. Turki so padli z 80:82, Rusi pa z 68:78.

Potem ko je Fenerbahče pred domačimi gledalci na prvi četrtfinalni tekmi Evrolige Žalgirisu dovolil doseči v napadu neverjetno skromnih 43 točk, so mnogi turškega velikana z nogo in pol že videli na zaključnem turnirju četverice, ki ga bo med 17. in 19. majem gostila Vitoria.

Toda varovanci izjemnega Šarunasa Jasikevičiusa so se le dva dni pozneje odzvali v šampionskem slogu, odigrali bistveno bolje tako v obrambi kot v napadu in po zaslugi razpoloženega dvojca Edgaras UlanovasNate Wolters v razburljivi končnici ohranili mirne živce za zasluženo zmago z 82:80. prvi se je ustavil pri 20 točkah, drugi pa jih je dodal 14. Potrebno je poudariti, da je litovski velikan skozi celotno srečanje popolnoma nadzoroval potek dogodkov na sicer vročem turškem parketu, kjer so le redka moštva, odkar Fenerbahče vodi legendarni Željko Obradović, našla pot do uspeha. Turki so se s fanatično igro v obrambi štiri minute in pol pred koncem uspeli nekako vrniti v igro celo za zmago, izenačili izid na 80:80 38 sekund pred koncem rednega dela dvoboja, a je prisebni Ulanovas v zadnjem litovskem napadu položil žogo v koš za vodstvo, ki ga je Žalgiris v zadnjem domačem napadu uspel ubraniti.

Jan Vesely s soigralci je na drugi četrtfinalni tekmi košarkarske Evrolige v Carigradu moral priznati premoč litovskemu Žalgirisu. Izid v zmagah je izenačen na 1:1.
Jan Vesely s soigralci je na drugi četrtfinalni tekmi košarkarske Evrolige v Carigradu moral priznati premoč litovskemu Žalgirisu. Izid v zmagah je izenačen na 1:1. FOTO: Euroleague.net

Baskonia nadigrala Moskovčane
Tudi v ruski prestolnici smo bili priča velikemu presenečenju, čeprav hrvaški strateg na klopi Baskov Velimir Perasović razpolaga s kakovostno zasedbo. Toda nihče ni pričakoval, da se bo Baskonia dobesedno sprehodila do pomembne zmage z 78:68 in posledično izenačenja v četrtfinalni seriji na 1:1.

Moštvo CSKA-ja nikakor ni našlo pravega odgovora na pogoste menjave v obrambnem delu igre Baskonie (mož na moža, match-up cona), kar se je ne nazadnje poznalo tudi na semaforju. V 30 minutah je ruski gigant zmogel le 52 točk v napadu, medtem ko so gosti, zahvaljujoč razpoloženima Darrunu Hilliardu (16 točk) in Shavonu Shieldsu (15), še naprej lepo polnili domači koš. 

Tretji tekmi bosta na sporedu sredi prihodnjega tedna. 

Evroliga, četrtfinale, drugi tekmi, izida:
CSKA Moskva - Baskonia 68:78
(Izid v zmagah je izenačen na 1:1)

Fenerbahče Istanbul - Žalgiris Kaunas 80:82
(Izid v zmagah je izenačen na 1:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.