Košarka

Dobra novica za evropske ljubitelje košarke: 'Liga NBA bo na sporedu ves dan'

Orlando, 25. 06. 2020 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Severnoameriška košarkarska liga NBA se po pričakovanjih vrača 30. julija. Vse tekme bo gostil Walt Disney World v Orlandu, potekale pa bodo na treh različnih prizoriščih. Čeprav uradni razpored še ni objavljen, se v medijih že šušlja, da se bodo tekme po tamkajšnjem času začenjale v zgodnjih popoldanskih urah, kar lahko veseli tudi evropske ljubitelje košarke.

Nadaljevanja sezone se bosta udeležila tudi oba naša najboljša košarkarja.
Nadaljevanja sezone se bosta udeležila tudi oba naša najboljša košarkarja. FOTO: AP

Eden od direktorjev franšize Orlando Magic Alex Martins je dejal, da se bodo tekme lige NBA ob povratku igrale "ves dan". Tekme se bodo po tamkajšnjem času najverjetneje začenjale v zgodnjih popoldanskih urah. Med vsako sta nato predvideni dve uri premora, v katerih bodo tri dvorane, ki bodo gostile preostanek sezone, do potankosti razkužene. Za evropske ljubitelje košarke takšen spored pomeni, da si bo prve tekme mogoče ogledati okoli 19. ure po našem času, kar je v normalnih okoliščinah za ligo NBA prava redkost. 

Povratek najmočnejše košarkarske lige na svetu je predviden za 30. julij. Vseh 22 ekip bo do konca odigralo še osem tekem rednega dela, 17. avgusta pa se bo začela končnica. Morebitna sedma tekma finala je predvidena sredi oktobra. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Košarkarji, trenerji in ostalo osebje ekip bodo v tem času postavljeni v nekakšen "mehurček", ki pomeni popolno izolacijo od preostalega sveta. Prav zato se vse več košarkarjev odloča, da bo nadaljevanje sezone izpustilo, klubi pa jim tega ne morejo preprečiti. Poleg tega organizatorje skrbi še epidemiološka slika, saj se je v zvezni državi Florida doslej okužilo že skoraj 110 tisoč ljudi, 3200 pa jih je zaradi koronavirusa umrlo. Zato bi lahko, če bi se med košarkarji pojavilo zgolj nekaj okužb, optimističen načrt za dokončanje sezone kaj hitro splaval po vodi.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
25. 06. 2020 19.23
+2
Upam, da izpeljejo sezono nba do konca