Košarka

Rivers po porazu z Dallasom: Ni potovanj, fantje ne hodijo ven, nabrušeni so in pripravljeni

Orlando, 20. 08. 2020 12.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Doc Rivers je po porazu Clippersov proti Dallasu na drugi tekmi prvega kroga končnice dejal, da je odločilo to, da je klop Mavericksov nadigrala klop Los Angelesa. Moštvo Luke Dončića je slavilo s 127:114, Luka Dončić pa je kljub težavam z osebnimi napakami dosegel 28 točk, ob tem pa zbral še osem skokov in sedem podaj.

Doc Rivers
Doc Rivers FOTO: AP

"Mislim, da je njihova klop nadigrala našo in naše igralce prve peterke. Mislim, da so Seth Curry, Boban Marjanović in Trey Burke zgrešili le tri ali štiri mete. Njihov odstotek je bil nor," je hitel razlagati izkušeni trener Los Angeles Clippersov. V mehurčku v Orlandu spremljamo izjemno izenačeno borbo med vsemi ekipami, priča smo številnim presenečenjem v končnici. Zdi se, da bo redko kateri favorit imel lahko delo. "Konkurenca je izjemna. To se čuti. Ne vem, če je bolj konkurenčna, toda na igrišču je že tako. Mislim, da imajo vsi v mehurčku samozavest, saj so v to vložili veliko dela. To je tisto, kar bo otežilo stvari," je poudaril Doc Rivers.

Prvič po sezoni 2003 se je v ligi NBA zgodilo, da sta oba prva nosilca zahoda in vzhoda izgubila uvodni tekmi končnice (Milwaukee je izgubil z Orlandom, Lakersi pa s Portlandom). "Koliko krat si imel priložnost za toliko treninga pred končnico? Nikoli. Običajno pred končnico na proste dneve igralci počivajo. Imeli smo tri tedne treningov," je dodal trener Clippersov. "Poleg tega nimamo potovanj, fantje ne hodijo ven, mislim, da vse to igra vlogo. Nabrušeni so in pripravljeni," je hudo konkurenčnost ekip v končnici opisal trener Clippersov. Ti z zvezdnikoma Kawhijem Leonardom in Paulom Georgom sodijo celo med glavne favorite za letošnji naslov, a Dallas je na uvodnih dveh tekmah pokazal, da ima recept, kako se kosati z zvezdniško ekipo Los Angelesa. Tokrat so Clippersi sicer igrali brez obrambnega specialista Patricka Beverleyja, ki je obsedel zaradi težav mišico.

Na drugi strani je trener Dallasa Rick Carlisle dejal, da fantje s klopi znajo igrati, ko Luke ni v igri, obenem pa je izpostavil tudi dobro igro v obrambi. "Ne le v napadu, tudi v obrambi smo dobro grizli," je poudaril Carlisle. Kot dobro stvar mehurčka v Orlandu je dolgoletni trener Dallasa izpostavil to, da ni potovanj. "Praktično na vsaki tekmi si v enakem okolju, morda digitalni zasloni izgledajo drugače in podobno, toda tu je res odlična priložnost za vse," je še podčrtal Carlisle. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
21. 08. 2020 17.52
Upam, da Dallas pripravi senzacijo in izloči Clipperse
Smehovci
20. 08. 2020 15.13
-8
PG zbud se rabmo te