Košarka

Doc Rivers oster do LeBrona: Pri Lakersih je filozofija takšna, kot reče on

Los Angeles, 18. 12. 2019 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener ameriške košarkarske ekipe Los Angeles Clippers, Doc Rivers, se je ostro odzval na kritike zvezdniškega člana mestnih tekmecev Lakersov, LeBrona Jamesa. Ta se je obregnil ob tekme počitka, ki jih Clippersi namenjajo svojemu zvezdniku Kawhiju Leonardu.

Rivers (levo) je rahlo izgubil živce ob ponavljajočih se vprašanjih glede svojega zvezdnika.
Rivers (levo) je rahlo izgubil živce ob ponavljajočih se vprašanjih glede svojega zvezdnika. FOTO: AP

Dejstvo, da Kawhi Leonard, ki je bil v dresu Toronto Raptorsov najkoristnejši igralec letošnjega finala lige NBA, ne igra vsake tekme rednega dela sezone, je na drugi strani luže še naprej predmet debat. Leonard je odigral 21 od 29 tekem za Los Angeles Clipperse, ki se jim je pridružil po osvojenem naslovu v Torontu, torej je na dobri poti, da bo tako kot v minuli sezoni pri kanadskem moštvu tudi v Kaliforniji končnico začel z okoli 60 odigranimi obračuni.

A pri Raptorsih takšnih kritik ni bil deležen, saj se je vračal po hudi poškodbi, zaradi katere je v sezoni 2017/18 za San Antonio Spurse odigral le devet tekem. Svoje je dodalo tudi vodstvo lige NBA, ki je Clipperse kaznovalo zaradi neprimernih pojasnil številnih Leonardovih odsotnosti, še posebej je odmevala tekma z Milwaukee Bucksi. Leonard je pod drobnogledom tudi zaradi dejstva, da veliko tekem Clippersov prenašajo državne televizije, zaradi njegovih odsotnosti pa naj bi trpela gledanost.

James (desno) in Leonard na otvoritvenem derbiju nove sezone v Los Angelesu.
James (desno) in Leonard na otvoritvenem derbiju nove sezone v Los Angelesu. FOTO: AP

Jordan: Plačajo jih za 82 tekem
"Videti je bil zelo spočit," je sarkastično komentiral trener Portland Trail Blazersov Terry Stotts, ki je videl, kako je Leonard zadeval kot za stavo proti njegovemu moštvu, potem ko na obračunu z Milwaukeejem ni igral. Tovrstna nesoglasja sicer v ligi NBA niso nič novega. David Stern, takratni komisar lige, je kaznoval trenerja San Antonio Spursov Gregga Popovicha, ki je v sezoni 2012/13 pred gostovanjem v Miamiju namenil tekmo počitka Timu Duncanu, Tonyju Parkerju, Emanuelu Ginobiliju in Dannyju Greenu. Vsi so ostali doma, Ostroge pa so morale plačati kar 250.000 dolarjev (224.860 evrov) kazni.

"Plačajo jih za to, da odigrajo 82 tekem," se je ob trenutnem primeru počitkov Leonarda pridušal tudi legendarni Michael Jordan, ki je famozno znal igrati tudi s povišano temperaturo in poškodbami. Oglasil se je tudi zvezdnik mestnih tekmecev Clippersov, član Los Angeles Lakersov LeBron James, ki je dejal, da bi morali košarkarji igrati tudi zaradi otrok, ki kupujejo vstopnice, da bi jih videli v živo.

'To je naša filozofija'
"Ne vem, koliko tekem mi je še ostalo v karieri," je dejal James, ki je v minuli neuspešni sezoni sicer izpustil veliko število tekem, uradno zaradi poškodbe. Njegove besede so močno ujezile trenerja Clippersov Doca Riversa, ki so ga po tekmi s Phoenix Sunsi vprašali po Jamesovih kritikah glede namenjanja počitka igralcem.

"To je naša filozofija. Ne vem, kakšna je njegova. Menim, da je filozofija Lakersov takšna, kot reče LeBron," je dejal jezni Rivers in namignil na velik vpliv, ki naj bi ga imel James pri sestavi ekipe in zamenjavi trenerja Luka Waltona. "Bomo videli, kako bo na koncu," se je Rivers še obrnil proti končnici, ko Clippersi računajo, da bo Leonard seveda v vrhunski formi.

Leonard je pri Raptorsih v minuli sezoni v rednem delu dosegal povprečno 26,6 točke in 7,3 skoka na tekmo, nato pa eksplodiral v končnici in Kanadčanom pomagal do zgodovinskega prvega naslova s povprečjem 30,5 točke in 9,1 skoka (49-odstoten met za dve točki in 38-odstoten za tri).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Flying spaghetti monster
19. 12. 2019 15.18
-1
Očitno ta strategija deluje!
mrtvi_macak
18. 12. 2019 17.08
+1
Bomo spregledali, da so v finalu Warriorsi imeli poškodovane Klaya Thompsona, Kevina Duranta, Kevona Looneya, .. na drugi strani so bili popolni pa komaj zmagali.. Če je kaj pravice, Clipersi ne bodo videli naslova. ne letos in ne naslednja leta. Ker je karma pujsa