Košarka

Dogovor je padel: Šamanić že poleti iz Ljubljane v San Antonio

Ljubljana, 27. 06. 2019 20.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Petrol Olimpija je v sporočilu za javnost potrdila, da se je z NBA-klubom San Antonio Spurs dogovorila za prestop hrvaškega košarkarja Luka Šamanića, ki bo po tem, ko so ga Ostroge izbrale na letošnjem naboru, že poleti okusil ligo NBA.

Šamanić (na fotografiji desno) je bil eden od največjih zvezdnikov letošnjega nabora lige NBA.
Šamanić (na fotografiji desno) je bil eden od največjih zvezdnikov letošnjega nabora lige NBA. FOTO: AP

Luka Šamanić, ki so ga v sporočilu za javnost pri Petrol Olimpiji označili za "biser hrvaške in evropske košarke", se je "zmajem" pridružil pred začetkom minule sezone, zdaj pa se po kratkem bivanju v Ljubljani podaja na drugo stran velike luže. Minuli teden so Šamanića na naboru lige NBA kot 19. po vrsti izbrali San Antonio Spursi, nekdanji klub Radoslava Nesterovića in Bena Udriha pa se je zdaj z Olimpijo dogovoril za prestop talentiranega košarkarja.

SPURS

"Izkušnja na naboru lige NBA je bila neverjetna. Dan izbora sem z družino preživel v New Yorku, večer pa se je zaključil tako, da me je kot 19. izbrala ekipa San Antonio Spurs. Takrat sem bil preprosto brez besed," je ljubljanski klub prenesel izjavo Šamanića.

Žal mu je za letošnji finale
"V Ljubljani sem se imel odlično. Odigral sem veliko število tekem in veliko sem se naučil, tako od soigralcev, kot tudi od trenerjev. Imeli smo neuspešno sezono, a zagotovo smo se vsi veliko naučili iz nje. K sreči smo v končnici slovenskega državnega prvenstva zaigrali kot eno in iz celotne sezone izvlekli največ, kar smo lahko. Žal mi je, da nisem zaigral v finalu državnega prvenstva s Sixt Primorsko in tudi na ta način pomagal soigralcem. Vsem v Ljubljani želim vso srečo v prihodnje, veliko sreče pa želim tudi novo nastajajočemu klubu KK Cedevita Olimpija Ljubljana," je dodal.

S strani navijačev je bil Šamanić izbran tudi za najkoristnejšega igralca Petrol Olimpije v mesecu decembru. V tekmovalni sezoni 2018/19 je odigral 49 tekem v treh tekmovanjih (liga ABA, liga prvakov, Liga Nova KBM). Na regionalni sceni je v 15,4 minute na tekmo v povprečju dosegal 6,4 točke, 3,8 skoka in 0,8 podaje, v ligi prvakov pa v 18,8 minute 8,2 točke in 5,0 skoka na obračun. V državnem prvenstvu je na parketu v povprečju preživel malo več kot 20 minut na tekmo, beležil pa 10,1 točke, 5,9 skoka in 1,1 podajo na tekmo.

"KK Petrol Olimpija Ljubljana želi Luki Šamaniću vso srečo v nadaljevanju njegove športne poti, hkrati pa se mu zahvaljuje za vse, kar je napravil za ljubljanski klub," so še izjavili "zmaji".

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.