Košarka

Domine so padle: Brooklyn zapušča tudi Durant, odhaja v Phoenix

New York, 09. 02. 2023 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Adrian Wojnarowski poroča, da po Kyrieju Irvingu Brooklyn zapušča tudi superzvezdnik Kevin Durant, ki bo postal nov član Phoenix Sunsov.

Brooklyn Netsi bodo v zameno za enega najboljših igralcev v ligi prejeli Mikala Bridgesa, Cama Johnsona, Jaeja Crowderja in izbore v prvih rundah naborov leta 2023, 2025, 2027 ni 2028, vsi izbori pa niso zaščiteni, kar pomeni, da bodo v vsakem primeru pripadali Brooklynu. Poleg Kevina Duranta se v Phoenix seli še TJ Warren

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po poročanju Wojnarowskega je Durant v Phoenix želel oditi že med lanskim poletjem, zdaj pa se mu je želja uresničila. Ključno je bilo to, da je Phoenix prevzel nov lastnik Mat Ishbia, ki je očitno želel svojo ero v Arizoni začeti na spektakularen način.

Ta prestop Brooklyn dokončno loči od ere super zvezdnikov. Po Jamesu Hardenu, ki je odšel v Philadelphio, in Kyrieju Irvingu, ki se je pridružil Luki Dončiću v Dallasu, je zdaj moštvo zapustil tudi Kevin Durant. To pomeni, da Brooklyn resničnih zvezdnikov več nima, ima pa ogromno izborov na naborih in mladih igralcev, kar pomeni, da prihodnost pri Nestih vendarle ni tako bleda. Durant se bo v Phoenixu pridružil Chrisu Paulu, Devinu Bookerju in Deandreju Aytonu, kar pomeni, da ima zahod vsaj na papirju novo velesilo.

"Ne bova prvič tekmovala kot brata. Molim za njegovo prihodnost in dobrobit. Želela sva biti nekje, kjer bova lahko oba blestela. Nikoli nisva bila jezna eden na drugega. Zdaj bova tekmovala v isti konferenci. Vesel sem, da je šel od tam. Že od prvega leta sam nisem bil prepričan, da bom ostal v Brooklynu. Male ovire so prekinjale našo pot tam. Jaz, James in Kevin smo zelo malo igrali skupaj. Veliko je bilo poškodb. Vesel sem, da lahko pogledam nazaj in rečem, da sem veliko napredoval v tem času," je o prestopu Duranta po zmagi proti Clippersom dejal Irving.

Kyrie Irving, Kevin Durant in James Harden so vsi še lani bili člani Brooklyna, zdaj pa igrajo v Philadelphii, Phoenixu in Dallasu.
Kyrie Irving, Kevin Durant in James Harden so vsi še lani bili člani Brooklyna, zdaj pa igrajo v Philadelphii, Phoenixu in Dallasu. FOTO: AP

Izjemno dinamičen zadnji dan prestopnega roka

Zadnji dan prestopnega roka v ligi NBA poteka z neverjetnim tempom, saj so Los Angeles Lakersi iz Utaha pripeljali ostrostrelca Malika Beasleyja in center Jarreda Vanderbilta, iz Minnesote pa se jim je pridružil organizator igre D'Angelo Russell, ki je pri Jezernikih tudi začel svojo kariero. Nekdaj super zvezdnik lige NBA, danes pa očitno zgolj nezaželena visoka plača Russell Westbrook bo svojo kariero nadaljeval v Utahu.

Toronto Raptorsi so se okrepili s centrom San Antonio Spursov Jakobom Poeltlom v zameno za Khema Bircha, prvi izbor na naboru leta 2024 in dva izbora v drugi rundi. Toronto bi pred koncem prestopnega roka znal biti še zelo aktiven, saj se štveilna moštva zanimajo za njegovega krilnega igralca O.G. Anunobyja in organizatorja igre Freda Van Vleeta.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sailer2
09. 02. 2023 10.56
D'angelo je nazaj doma! Dobro da so se losali Westbrika 🤣
Maxx365
09. 02. 2023 10.47
+2
Netsi so šolski primer, kako nakup zvezd zbranih iz vseh vetrov ni nujno, da je to tudi zmagovalni recept. Če med igralci, pa če so še tako vrhunski ni kemije in če je v ekipi na kupu še preveč egotov, je vse skupaj zgrešeno.
Definbahija
09. 02. 2023 10.20
+2
Kej nej un teč lani izsiljeval Dallas da mora it v netse kjer bo sovojil prstan? Netsi so bili sam eni New Jersey Nets
mici1234
09. 02. 2023 09.39
+2
Harden je sel v Philo in ne v Houston
titomeni
09. 02. 2023 08.35
+10
Phonix z bookerjem, paulom in kdjem zna bit zelo nevaren