Košarka

Dončić ameriškim novinarjem: Bil je nesporazum, nimam odvečnih kilogramov

Dallas, 03. 07. 2020 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
9

Luka Dončić je zdaj že dobrih deset dni v Dallasu, kjer se s soigralci pripravlja na nadaljevanje lige NBA. Novinarjem je prek videokonference razkril nekaj podrobnosti iz časa karantene, ki jo je preživel v Sloveniji. Med drugim je povedal, da je v dobri formi in da komaj čaka prve tekme, saj je v teh mesecih močno pogrešal košarko.

Novinarje je v prvi vrsti zanimalo, v kakšni fizični pripravljenosti se je vrnil v ZDA, saj so iz Slovenije prišle novice, da je v karanteni pridobil nekaj kilogramov telesne teže. "To je bil nesporazum. Moj osebni trener je govoril o formi, misleč na tekme 5 na 5. Stvari, ki so bile povedane, ne ustrezajo realnosti in niso resnične. Med karanteno sem se pazil in vem, v kakšni formi sem. Je dobra in prepričan sem, da bo še boljša, ko se bodo začele tekme v Orlandu," je dejal Luka Dončić.

Slovenski čudežni deček je novinarjem priznal, da je v domovini vzdrževal formo z igranjem tenisa in nogometa ter dvigovanjem uteži. Ob tej priložnosti se je zahvalil veleposlanici ZDA v Sloveniji Lyndi C. Blanchard, ki mu je pomagala, da se je sredi največjega izbruha pandemije novega koronavirusa vrnil v Slovenijo. Dejal je, da je pogrešal družino in prijatelje, podobno kot jih bo v 'balončku' v Orlandu, kjer bodo igralci povsem izolirani od zunanjega sveta.

Dva meseca, ki jih je preživel v Sloveniji, je Dončić izkoristil za sanacijo manjših poškodb zapestja in gležnja, tako da bo konec julija, ko se začnejo tekme v Walt Disney World Resortu, stoodstotno pripravljen. "Nimamo kakšnih posebnih ciljev. V Orlandu želimo dobiti čim več tekem in se uvrstiti v končnico. Ne čutimo nobenega pritiska, tja se gremo zabavat, igrat košarko in upamo, da se prebijemo čim dlje."

Luka Dončić pravi, da je čas, ki ga je preživel v domači karanteni, zelo dobro izkoristil za pripravo na nadaljevanje lige NBA.
Luka Dončić pravi, da je čas, ki ga je preživel v domači karanteni, zelo dobro izkoristil za pripravo na nadaljevanje lige NBA. FOTO: AP

V Orlandu bo zbranih dvaindvajset moštev. Vsa bodo odigrala po osem tekem rednega dela, nato pa najboljših šestnajst čaka končnica. Dallasu preboj med osem skoraj ne more uiti, lahko pa se z dobrimi predstavami zavihti višje od sedmega mesta in si zagotovi vsaj na papirju lažjega nasprotnika v prvem krogu končnice. Za moštvi Oklahoma City Thunder, Houston Rockets in Utah Jazz ima le zmago ali dve zaostanka.

Luka Dončić, ki je imel pred prekinitvijo lige povprečje 28,7 točke, 9,3 skoka in 8,7 podaje, se seveda ni mogel izogniti vprašanjem okoli koronske krize. Dejal je, da ga zadeva skrbi tako kot večino Zemljanov, da pa popolnoma zaupa sistemu lige NBA.

"Vodstvo lige NBA dela vse, kar je v njegovi moči, da vpleteni ne bi čutili posledic. Vsake dva dni smo testirani, vsi skrbijo za naše zdravje in dobro počutje, tako da verjamem, da bo vse okej," je sklenil Dončić.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amasakul
03. 07. 2020 15.36
+6
Luka je legenda !
riss
03. 07. 2020 12.15
+42
Luka je še mlad, tako, da ni enostavno ohranjat in težo, ter ves čas zdravo življenje ob negotovi situaciji. Verjamrm pa, da se bo čudežni deček dobro pripravil za nadaljevanje in dokončanje letošnje lige NBA, če se bo to vse sploh zgodilo. GO Magic Luka GO!
Pop92
03. 07. 2020 15.17
-1
Glede na to kako lepo zasluži ni opravičila, da bi se vrnil "debel", Povedal bom svojo izkušnjo, v 4-mesecih sem izgubil 7 kilogram iz 87 na 80, visok sem 182cm, in samo zaradi bolj pogostega gibanja in manj vnosa sladkorja. Glede na njega, kaj ima on vse na razpologo, bi mogo imet že zdavnaj postavo Lebrona :)
pomlad14
03. 07. 2020 15.54
-3
Wahl
03. 07. 2020 12.06
+22
Itak ne more biti debel, ima dva cucka za sprehajat naokoli.
Vapo
03. 07. 2020 13.05
+10