Košarka

Dallas klonil pred Indiano, Dončić blizu trojnemu dvojčku

Orlando, 27. 07. 2020 07.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
1

V prostorih športnega centra ESPN na Floridi je ekipa Dallas Mavericks s slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem odigrala drugo pripravljalno tekmo pred nadaljevanjem sezone v ligi NBA. Brez Kristapsa Porzingisa, ki je moral zaradi neopravljenega testa na okužbo z novim koronavirusom obračun izpustiti, so Mavsi izgubili z Indiana Pacers, do prekinitve tekmovanja petim moštvom vzhodne konference (111:118).

Dončić (na fotografiji) med obračunom s Pacersi v rednem delu sezone.
Dončić (na fotografiji) med obračunom s Pacersi v rednem delu sezone. FOTO: AP

Če je v vrstah Dallas Mavericksov manjkal Latvijec Kristaps Porzingis, ki naj bi "pozabil" prestati obvezno vsakodnevno testiranje, je nedeljski obračun v zabaviščnem parku Walt Disney World zaradi težav s stopalom moral izpustiti tudi Litovec Domantas Sabonis. Debitant na letošnji tekmi zvezd je prizorišče zaključnega turnirja lige NBA tudi že zapustil in še vedno ni jasno, kdaj in če sploh se bo lahko vrnil v okolico Orlanda, kjer bi moral po trenutno veljavnem protokolu lige opraviti še 14-dnevno karanteno.

Porzingisu so vodilni možje lige sicer odredili zgolj 24-urno samoizolacijo, Luka Dončić in soigralci pa so tokrat odigrali prvo "klasično" 48-minutno tekmo po štirih 10-minutnih četrtinah in zmagi nad vodilnim moštvom zahodne konference Los Angeles Lakers (108:104) na uvodni preizkušnji. Dončić je bil prvi strelec Dallasa in mu je v 24:27 minute na parketu skorajda uspel trojni dvojček: dosegel je 20 točk, 11 skokov in devet podaj. Teksašani so dobro začeli tekmo in vodili ves prvi polčas, ki so ga končali s prednostjo treh točk. Dončić je nato ob začetku drugega polčasa naredil napako, izgubil žogo in od takrat naprej Dallasu nič več ni šlo po načrtih.

Razigrala sta se Victor Oladipo in T. J. Warren, ki je tekmo tako kot Dončić končal pri 20 točkah, in Indiani je uspel preobrat, saj je po treh četrtinah povedla s šestimi točkami naskoka. Ko so igro zapustili člani prve peterke Dallasa, je Indiana brez težav potrdila zmago. Dallas je tako izgubil svojo prvo pripravljalno tekmo v "mehurčku", kjer se bo sezona v Disneyjevem športnem kompleksu nadaljevala 30. julija. Dončić je k uvodni zmagi nad Lakersi v 16 minutah prispeval 14 točk, pet skokov in šest podaj, preden je z lažjim zvinom gležnja odšepal z igrišča. 

Liga NBA, pripravljalne tekme, izidi:

Dallas Mavericks ‒ Indiana Pacers 111:118
(Luka Dončić 20 točk, 11 skokov in 9 podaj v 24:27 minute za Dallas.)

Oklahoma City Thunder ‒ Philadelphia 76ers 102:97
Boston Celtics ‒ Phoenix Suns 117:103
Toronto Raptors ‒ Portland Trail Blazers 110:104
 Memphis Grizzlies ‒ Houston Rockets 104:119

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vapo
27. 07. 2020 08.00
+3