Košarka

Dončić bo konec tedna 'čaral' v Parizu

Pariz, 08. 07. 2022 14.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Quai 54 je najprestižnejši turnir v ulični košarki, nad katerim bdi Michael Jordan in ki vsako leto poteka v Parizu. V preteklosti so se ga udeležile številne NBA zvezde, za letos pa je svojo prisotnost najavil Luka Dončić. V Pariz prihaja skupaj s slovensko ekipo. Ni pa še jasno, ali bo na turnirju, ki bo potekal ta konec tedna, dejansko nastopil ali samo prisostvoval.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Pariz, prihajam na Quai 54 in s seboj prinašam slovensko ekipo. Pazite se," je za uradni Twitter profil organizatorjev turnirja sporočil slovenski zvezdnik. Luka Dončić je po dolgi in naporni NBA sezoni, v kateri je z Dallas Mavericks prišel do finala zahodne konference, oblekel še dres slovenske reprezentance. Zaigral je na treh tekmah: na prijateljski proti Italiji in v kvalifikacijah za SP proti Hrvaški in Švedski. Vse tri tekmi je Slovenija dobila, sedaj pa 23-letnega zvezdnika čaka nov izziv. 

Prihajajoči konec tedna bo prisoten v Parizu na težko pričakovanem turnirju Quai 54, na katerem vsako leto nastopajo najboljši "streetballerji" (ulični košarkarji, op. a.) na svetu. Glavni sponzor dogodka je znamka Air Jordan, ki jo zastopa Dončić, prav od tod verjetno tudi povezava med njim in turnirjem. 

Na igrišču, le streljaj stran od Eifflovega stolpa, bo nastopilo 16 ekip, od tega bo deset zastopalo različne države. Tudi Slovenci bomo imeli, kot je napovedal Dončić, svoje predstavnike. A je le malo verjetno, da jim bo pod obročema pomagal tudi ta hip bržčas najboljši košarkar na svetu. Kot že rečeno, je za njim dolga sezona, v mislih pa ima verjetno tudi že septembrsko evropsko prvenstvo, na katerem bo s Slovenijo branil zlato iz Istanbula.

V preteklosti so na turnirju, ki je prvič potekal pred točno 20 leti, nastopali številni znani NBA košarkarji, med njimi denimo Victor Oladipo, Jabari Parker, Kemba Walker in Evan Fournier.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rosimaro
08. 07. 2022 17.42
-2
Članek napisan v stilu Ekipe vsak članek pod brutalno.Ali vsa je Odlazek podmazal.Pokličite Dončiča mlajšega ali starejšega saj stari je na spisku Pup tv.Ali pa v Pariz organizatorje.
Rosimaro
08. 07. 2022 17.43
-2
Vas je podmazal,sem dobil podatke iz istega vira kot vi