Košarka

Dončić in Irving jabolki spora med očetom in sinom Hardaway: 'Pravi vodja je bil Brunson'

Ljubljana, 06. 04. 2023 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slabša forma in posledično temu primerni rezultati v zadnjem obdobju, ki so moštvo Dallasa v severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA pripeljali na rob predčasnega zaključka sezone že po rednem delu tekmovanja, vplivajo na vzdušje v klubu in izven kluba. Zadnji se je na temo povprečnih predstav Mavsov odzval nekdanji košarkar in hkrati oče zdajšnjega člana lanskih finalistov zahodne konference Tima Hardawayja mlajšega, Tim Hardaway starejši, ki ni skoparil s kritikami na račun zvezdniškega dvojca Luka Dončić - Kyrie Irving.

Tim Hardaway starejši je brez dlake na jeziku podal svoj pogled na trenutno stanje v moštvu Dallasa, ki se dve tekmi pred koncem rednega dela sezone – Mavsi bodo odigrali še obračuna proti Chicagu in San Antoniu – krčevito bori za uvrstitev v kvalifikacije za vstop v končnico.

Največ prahu je dvignila izjava o vodstvenih sposobnostih zvezdniškega tandema Luka Dončić - Kyrie Irving, ki po besedah nekdanjega košarkarja ne izpolnjujeta kriterijev za omenjeno vlogo. "Če bi bila Dončić in Irving resnično pravi vodji moštva, se ne bi zgodil tako velik padec v najpomembnejšem trenutku rednega dela sezone. Pravi vodja ekipe je bil Jalen Brunson. Rezultati pa so posledično odraz trenutnega stanja v moštvu, ki nima niti približno takšne kemije, kot jo je imelo v minuli sezoni," je ostro dejal Hardaway starejši.   

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na odziv sina ni bilo treba dolgo čakati. V daljšem zapisu na Twitterju se je namreč Tim Hardaway mlajši ogradil od očetovih besed in poudaril, da sta Dončić in Irving najboljši mogoči vodji tako na kot tudi ob igrišču. "Danes zjutraj se nisem zbudil z namenom, da bi se ukvarjal z zadevami zunaj košarkarskega igrišča. Ampak gre za mojega očeta, ki ga imam zelo rad. Luka je že nekaj sezon v ligi NBA, odigral je lepo število tekem na najvišji možni ravni, zato se ne strinjam z očetom. Nič kolikokrat sem v pogovorih z novinarji izpostavil, kako velik in pozitiven vpliv ima Luka Dončić na naše moštvo. Recimo bobu bob, da smo se ravno zaradi Luke v minulih letih znašli v položaju, da se lahko borimo za velike stvari. Kar se Kyrieja tiče, so stvari zelo podobne. Kyrie je od samega prihoda v Dallas nič drugega kot pravi vodja. V vsakem trenutku skrbi, da vzdržujemo odlične medčloveške odnose znotraj in zunaj košarkarskih igrišč. Zato mi je zelo težko poslušati in prebirati takšne stvari, ki preprosto ne držijo. Veste, rad imam te fante, moje soigralce, ki dajejo vse od sebe za Dallas Mavericks. Čeprav imam očeta najraje na svetu, mi je zelo težko govoriti o napakah. On pa je žal storil napako s to izjavo," je bil izčrpen soigralec Luke Dončića. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
06. 04. 2023 20.37
+4
Stari Hardaway malo pretirava. Če bi dal Brunsonu lansko ekipo Dallasa, a brez Luke, verjetno ne bi videli končnice. Ker pa jih je Luka odlično vodil so igrali celo v finalu konference. Ima pa prav glede tega, da je kemija letos res slabša, vsaj nekaj
Car3000
06. 04. 2023 18.32
+3
Saj Celje tudi gre po poti Kranja in ostalih mest. Zelo prijazno zakonodajo imamo za njihove svojce. Dvomim, da še katera država za enega zidarja poskrbi za ostalih pet članov, ki se mu priključijo.
športnik66
06. 04. 2023 18.22
+8
Starši se nikoli ne smejo vmešavati in javno komentirati sinov šport, ko je ta enkrat 18+. Pusti ga, naj plava po svoje in se postavi na noge. V 99 % primerih starši s svojimi komentarji otroku samo bruko delajo...a se žal tega ne zavedajo, ker je IQ prenizek...
Flavio
06. 04. 2023 16.50
-8
Kosovo ni srbsko, je albansko. A ni fajn?
Dark Knight
06. 04. 2023 18.17
+1