Košarka

Dončić je trkal na vrata trojnega dvojčka, a mu jih je priprl kar trener Carlisle

Dallas, 11. 12. 2018 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je Luka Dončić ob domači zmagi Dallasa nad Orlandom (101 : 76) dosegel le sedem točk, je bila tekma za 19-letnega Ljubljančana posebna kar se tiče skokov in podaj. V ligi NBA je namreč zabeležil zanj rekordnih 11 točk in rekordnih 9 podaj. Ob sedmih točkah je bil po koncu tretje četrtine na pragu zgodovinskega trojnega dvojčka, a mu je to preprečil kar njegov trener Rick Carlisle, ki ga ni poslal v igro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Da je bil nekajkrat v tej sezoni Luka Dončić utrujen zaradi velike minutaže in napornega ritma tekem v ligi NBA, ni skrivnost. Prav zato mu je trener Rick Carlisle, ki si seveda želi, da bi Dončić ostal zdrav in poln moči za prihodnje obračune, namenil počitek. A obenem je 59-letnik 40 let mlajšemu Ljubljančanu preprečil zgodovinski mejnik in ga tri minute pred koncem zadnje četrtine posadil na klop za rezerviste. Za trojnega dvojčka, s čimer bi postal najmlajši košarkar, ki bi mu uspel ta statistični element, bi v zadnji četrtini moral doseči še tri točke in enkrat uspešno podati. Glede na ritem, ki ga je imel, je bil trojni dvojček le vprašanje časa. A zaradi odločitve glavnega trenerja Dallasa bo na zgodovinski dosežek Luka moral še počakati. Če bi mu to noč uspelo, bi z 19 leti in 284 dnevi postal najmlajši košarkar s trojnim dvojčkom v zgodovini lige NBA. Tako ta naziv še vedno drži košarkar Philadelphie Markelle Fultz z 19 leti in 317 dnevi. Sledi Lonzo Ball (LA Lakers), ki je bil ob tem dosežku star 20 let in 15 dni. LeBron James je tretji z 20 leti in 20 dnevi.

Dallas je sicer z gladko zmago nad Orlandom prišel še do desete zaporedne domače zmage, več o tem pa lahko preberete TUKAJ. 

Luka Dončić je še enkrat več trkal na vrata zgodovine.
Luka Dončić je še enkrat več trkal na vrata zgodovine. FOTO: AP

Tekmo proti Orlandu si je ogledal tudi nekdanji član Dallasa Jason Kidd. Član hiše slavnih je bil navdušen nad spretnostmi Luke Dončića. "O ja, zna podajati. Mislim, da gre za res dobrega košarkarja. Igra bistveno bolje kot običajen 19-letnik. Njegovi občutki in posebnosti so vedno pod nadzorom. Mislim, da zelo dobro razume igro. Ima visok košarkarski IQ," je bil navdušen dolgoletni član Mavericksov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kidd je šel še dlje in je dejal, da ga malce spominja nase, ko je igral v vlogi novinca leta 1994. Tedaj je bil izbran za drugega na naboru, Dallasu pa je že v krstni sezoni pomagal bistveno izboljšati statistiko iz prejšnje sezone. In kako ga ne bi spominjal nase? Tudi Kidd je namreč slovel po izvrstnih in domiselnih podajah. Če se bo Dončić v ligi NBA lahko kdaj približal Kiddu, bo najverjetneje presrečen. Kidd je namreč v karieri v NBA zbral kar 107 trojnih dvojčkov. 

 

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
11. 12. 2018 14.38
+44
trojni dvojcek gor ali dol. se nesteto priloznosti bo to. zaenkrat je pravilno, da trener ob vsaki priloznosti ponudi Luki pocitek, saj je sezona dolga in naporna, sploh za novinca, ki je cez noc postal prva violina mostva. povsem pravilna odlocitev.
Uporabnik458403
11. 12. 2018 16.11
+7
Mislim, da ni tako pomemben pocitek, kot to, da ga trener naredi lacnega igre............
xxdrgregoryhouse
11. 12. 2018 17.29
+1
do konca je še več kot 50 tekem in najbolj pomembno je da ekipa pride v končnico ker potem pa ni več časa za počitek
Uporabnik1430139
11. 12. 2018 14.35
-59
A spet ta Dončič.
rekapaka
11. 12. 2018 14.21
-4
Kaj misli pisec članka je Dončić umetnostni drsalec oz. hokejist. . Tam imajo točke. Pri košarki je skok vedno skok. Pa novinar naj ne nabija, da mu je trener preprečil trojnega dvojčka. On trenira celo moštvo in pri visoki razliki morajo tudi rezervisti prevzeti odgovornost. Pa kaj govoriti navijaškemu novinarju, ki nima pojma!
PanterTheBlack
11. 12. 2018 13.44
-17
Daj, ne nabijajte več. Tudi, če bo sedel na klopi za rezervne igralce, bodo, predvsem, zaradi njegove prisotnosti zmagali seveda. Kakšni puhličasto napihnjeni članki so to in kateri si ne zaslužijo svojega imena