Košarka

Dončić lahko še upa na mesto v ekipi Zahoda

Dallas, 25. 01. 2019 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Kljub temu, da ga po seštevku glasov navijačev, igralcev in medijev niso uvrstili v prvo peterko zahodne konference, lahko Luka Dončić še vedno upa, da bi kot prvi novinec po letu 2011 nastopil na glavnem dogodku All-Star konca tedna v Charlottu. A dejstvo, da je zahodna konferenca veliko močnejša od vzhodne, mu preboja na tekmo niti malo ne olajšuje.

Dončića zaradi velike konkurence v zahodni konferenci čaka težko delo, če bo želel nastopiti na glavnem dogodku v Charlottu.
Dončića zaradi velike konkurence v zahodni konferenci čaka težko delo, če bo želel nastopiti na glavnem dogodku v Charlottu. FOTO: AP

Trenerji ekip lige NBA bodo odločili, kateri igralci se bodo priključili najboljšima peterkama ekip Vzhoda in Zahoda za tekmo zvezd, ki bo sredi februarja v Charlottu. Luka Dončić je bil zaradi ogromnega števila glasov navijačev zelo blizu temu, da bi kot prvi novinec po Blaku Griffinu leta 2011 dobil priložnost na glavnem dogodku All-Star konca tedna, zdaj pa mora čakati na izbor trenerjev. Dončić bo sicer gotovo v postavi ekipe novincev preostanka sveta, ki se ob All-Star koncih tedna tradicionalno meri s severnoameriškimi vrstniki.

Glasovnice imajo zdaj kot že rečeno v rokah trenerji vseh 30 ekip lige NBA, ki bodo iz vsake konference izbrali po sedem menjav. Kljub temu, da je bil Dončić skupno tretji po številu glasov navijačev in drugi na Zahodu, naj to ne bi vplivalo na odločitve trenerjev. Po pisanju madridskega dnevnika AS, ki je analiziral vse morebitne tekmece Ljubljančana v očeh trenerjev, bodo le ti upoštevali predvsem osebne dosežke in dosežke ekipe posameznega košarkarja. Slaba uvrstitev Dallas Mavericksov naj bi bila v tem primeru slaba novica za Dončića.

Če bi igral v klubu vzhodne konference ...
AS dodaja, da je brez dvoma eden najboljših novincev vseh časov, a da bo imel veliko težav z izjemno konkurenco, ki vlada v zahodni konferenci. Menijo, da bi, če bi igral za ekipo z vzhoda, zagotovo nastopil na letošnji glavni tekmi zvezd (na naboru so ga sicer izbrali "vzhodnjaki" ‒ Atlanta Hawksi). Trenerji bodo zdaj izbrali po dva branilca in tri visoke igralce, med katere prištevajo kmalu 20-letnega Ljubljančana. Imeli bodo tudi dva "wild carda", ki ne bosta vezana na položaj na igrišču.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med tistimi, ki imajo mesto med rezervisti že bolj ali manj zagotovljeno, so Russell Westbrook in Damian Lillard na položaju branilcev in Anthony Davis ter Nikola Jokić med višjimi igralci, Klay Thompson pa je jasen kandidat za mesto povabljenca oz. "wild carda" med branilci. Glede teh glasov si je enotna večina ameriških poznavalcev lige NBA, teoretično bi nato ostalo prosto mesto za Dončića na položaju visokih igralcev, lahko bi ga izbrali tudi kot "wild card".

To so Lukovi tekmeci
Med neposredne tekmece Slovencu dnevnik AS prišteva Stevena Adamsa, Karla-Anthonyja Townsa, LaMarcusa Aldridga, Tobiasa Harrisa, Rudyja Goberta, DeMarja DeRozana, Jamala Murrayja in Donovana Mitchella. Adams, pravijo, igra najboljšo košarko svoje kariere, močno pa je izboljšal svojo igro v napadu. Oklahoma je tudi po njegovi zaslugi ena najboljših ekip sezone in šestega igralca po glasovanju navijačev (sedmi je bil na glasovnicah kolegov igralcev) bi trenerji za njegove odločne predstave kaj lahko nagradili z uvrstitvijo na tekmo zvezd.

Adams ima z Oklahomo zaenkrat izvrstno sezono, to so vrhunci njegove predstave ob zmagi nad New Orleans Pelicansi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Towns je veliko obetal vse od svojega prihoda v ligo, ob lanskem prihodu Jimmyja Butlerja pa je ostal kar malce v senci zvezdnika pri Minnesota Timberwolvesih. Butlerjev odhod mu je dovolil ponoven razcvet, kot tudi menjava trenerja. Najverjetneje je že zdaj povsem pri vrhu lestvice najboljših centrov NBA, medtem ko Minnesota pleza po lestvici navzgor in ima še vse možnosti za preboj v končnico. Navijači so ga postavili na enajsto, košarkarji pa na deseto mesto, medtem ko glasov medijev ni dobil.

27 točk in 27 skokov Townsa na tekmi z New Orleans Pelicansi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spursi se dvigujejo skupaj z Aldridgem
Aldridge je v minuli sezoni blestel, a letos ni tako prepričljiv, povsem v slogu njegove ekipe San Antonio Spurs. Kljub temu mu je v zadnjem času uspelo nanizati nekaj izjemnih predstav, ki so Ostroge dvignile na mesta, ki vodijo v končnico. Igralci so ga postavili na visoko šesto mesto po glasovih, medtem ko je bil 13. za navijače in tudi on ni dobil glasov medijev.

Aldridge je s 56 točkami kot prva 'ostroga' po Tonyju Parkerju nedavno presegel mejo 50 točk:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Harris prav tako igra sezono svojega življenja in je prva violina ekipe, ki je bila še nedolgo tega eno izmed najprijetnejših odkritij v ligi. Los Angeles Clippersi so sicer malce popustili, a ostajajo med prvimi osmimi v zahodni konferenci. Desetemu igralcu po izboru kolegov sledi Francoz Gobert, najboljši obrambni mož minulega leta, ki se z ekipo Utah Jazz počasi izboljšuje po neprepričljivem začetku sezone. Ekipa iz Salt Lake Cityja je imela tudi zelo naporen razpored, zdaj pa, ko je vse skupaj malce lažje, se izboljšujejo tudi rezultati in Gobertove predstave, ki so z granitno obrambo Utah lani popeljale v konferenčni polfinale. V NBA igra že šest sezon, a na tekmi zvezd še ni nastopil, navijači so ga postavili šele na 21. mesto, 16. je bil po izboru kolegov, izvrsten sedmi pa v očeh medijev.

Nekaj najlepših potez Harrisa v prvih mesecih aktualne sezone:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Prebujeni' DeRozan, Murray in Mitchell
DeRozan je bil kot član Toronto Raptorsov kar štirikrat v devetih sezonah All-Star. V Severni Ameriki izjemno priljubljen košarkar se je od prihoda v San Antonio še iskal, potem ko je priznal, da ga je slovo od Kanade močno prizadelo in da si ga niti ni želel. Zdi se, da bodo trenerji praktično morali na tekmo poslati tudi kakšnega člana Spursov, če ne DeRozana pa Aldridga. DeRozan je bil sicer sedmi v glasovanju navijačev in osmi med kolegi, glasov medijev pa ni dobil.

Odlična predstava DeRozana na oktobrski tekmi z Los Angeles Lakersi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tu sta še Murray in Mitchell. Murray je še nekdo, ki igra v življenjski formi, v njegov prid pa za razliko od ostalih govori visok položaj Denver Nuggetsov na lestvici, saj se za prvo mesto Zahoda borijo z dvakratnimi zaporednimi prvaki Golden State Warriorsi, in to kljub temu, da so njihovi najboljši košarkarji zaradi poškodb le redko skupaj na parketu. Poleg Jokića, ki bo zagotovo dobil priložnost, bi se lahko soigralcu v Charlottu pridružil Murray, ki je bil 13. za navijače in sedmi po številu glasov med kolegi igralci.

Murrayjev rekord kariere (48 točk) ob domači zmagi Nuggetsov nad Boston Celticsi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mitchell je tako kot Gobert eden ključnih členov Utaha, mladi košarkar, ki igra drugo sezono med elito, pa je v zadnjih tednih naravnost blestel na položaju organizatorja igre, zato so ga hitro začeli izpostavljati kot enega izmed igralcev, o katerem bomo govorili še z velikimi besedami. A za uvrstitev na tekmo zvezd se bo moral najverjetneje spopasti ravno z Gobertom, bil pa je enajsti po številu glasov navijačev in 14., ko gre za glasove kolegov. Tudi njega mediji niso uvrstili na katero od najvišjih mest.

'Šov' Mitchella in Goberta ob zmagi Utaha nad Portland Trail Blazersi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jure Bra?i?
27. 01. 2019 21.15
A mogoce kdo ve, kje bi se lahk gledala tekma dallas : toronto dons ponoči? Hvala za vsak odgovor
ING2
27. 01. 2019 18.16
-6
Heh....v njegovi koži bi v primeru izbora trenerjev ali "povabljenca" rekel samo......no thanks folks!
Camil
27. 01. 2019 13.21
+3
Mi bomo jedli jabolcni strudl
Camil
27. 01. 2019 11.49
+6
Luka bi bil dober za jabolke obirat !!zaradi visine mislim pubec je kar visok
dark horse
27. 01. 2019 12.38
+0
Camil
27. 01. 2019 13.10
+2
Sja ve je visok je vseeno a je Hrvat Srb Slovenc Kosovar je dober za jabolke obirat mislim haloo kaj pa logika dark
ChampionsLeague17
27. 01. 2019 11.08
+2
zdaj že mora upat da bo igral. sramota za nba .. gledalci so izbrali to kar želijo gledat . medija in ljubosumnezi ki igrajo proti njemu pa so glasovali nasprotno da ja ne bi igral med zvezdami ..
Bofur
27. 01. 2019 08.35
+4
Doncic ne bo zaigral na tekmi zvezd med djombami, ampak med gusterji na tekmi novincev skills. To je potrjeno. Pa drugo leto.
pako-san
26. 01. 2019 07.34
+13
To ni ne politika in ne rasizem. Je pa tako da je nekaj igralcev boljsih od njega,pa tudi ne morejo na all star tekmo. Nase srce bi rado da bi nastopil,a zal bo tezko
Mali medo
25. 01. 2019 21.20
-4
ne bodo rasisti belca na tekmo spustil
Optimisty
25. 01. 2019 19.39
+9
To je čisto naštimana umazana politika.. Doncic je pa itak že in se še bo dokazal kam sodi. Čaka ga lepa kariera in sem prepričan da bo večkrat nastopil na taki tekmi.. Upam da mu ne načne samozavesti tale kraja tekme.. Go luka
Optimisty
25. 01. 2019 19.39
+13
Realno gledano je že zdaj presegel samega sebe kaj šele bo..
FCL
25. 01. 2019 18.56
+17
Na žalost nima šans, RASIZEM proti belim EU košarkarjrm ne stalnica v NBA...je komu mar, se kdo pritožuje??? Važno je to, da je James Bond zdaj že preveč bel in moški a ne...dvojna merila kot ponavadi.
CestniKolesar370Wattov
25. 01. 2019 17.44
+42
Po čem je Dončič boljši od kateregakoli igralca v prvi peterki All Star tekme? Seveda bi nam prav prišlo, da bi o tem letos 100% odločali glasovi publike, ker se gre za Dončiča. Ampak poglej na to objektivno. Kaj bo, ko bo prišel v NBA kakšen Kitajec za katerega bo glasovalo na desetine milijonov ljudi, čeprav bo dal po 0.5 točke na tekmo in zaradi njega bo mesto na All Star tekmi izgubil kakšen Paul George ali pa Kevin Durant?
murate
25. 01. 2019 18.43
-6
glej luka ni dajal pol točke na tekmo ,zrušil je kr neki rekordov, kljub temu da ima dokaj proste roke,preveč metov zgreši in izgubi preveč žog.tko da se včasih vprašam ali je ta NBA boj za rezultat ali je samo šov in je rezultat posredna zadeva.Vsekakor ima luka zelo malo možnosti za nastop,vsekakor imajo prednost črne gorile 2m + ,150 kg + -
CestniKolesar370Wattov
25. 01. 2019 17.33
+12
Ko je Dragič dominiral celo sezono s Phoenixom in si realno zaslužil mesto v NBA All Star ekipi, ste za njegov nenastop krivili ljudstvo, češ "Dragič po statistiki spada v All Star ekipo, Američani so brezvezni, ker niso hoteli glasovati za Dragiča iz Evrope". Dončič statistično gledano v ni boljši od NIKOGAR v All Star peterki, zdaj pa pravite, da bi moral odločati glas ljudstva. Kaj zdaj?
razocarani
25. 01. 2019 17.24
+8
da je zagorel in american bi ze bil iubran ,,ameri so izjemno rasisticni se posebej tisti bolj zagoreli ,,zalostno da se nekoc zatirani zagoreli sedaj obnasajo najbolj rasisticno ,,sicer pa je ves ta cirkus brez veze ,,glavno da luka dobro zasluzi ,,in to naj mu bo tudi prvi cilj ,,koga briga vse ostalo pa naj si kaj prihrani za case ko tega ne bo vec ,,
CestniKolesar370Wattov
25. 01. 2019 17.30
-8
Woot? Prvo peterko All Star ekipe izvolijo gledalci, NBA igralci in mediji. Gledalci glasujejo za tistega za katerega navijajo, NBA igralci ter mediji pa za tistega, ki se jim zdi najboljši. Je Dončič top 5 igralcev na Zahodu? Malo morgen. Je top 12? Isto malo morgen.
Uporabnik1152447
25. 01. 2019 17.32
+13
Dej ne bit tko užaljen no. Če bi bila Lukova ekipa vsaj med prvimi osmimi na zahodu, bi ga verjetno tudi trenerji ali mediji izbrali, tako pa pač težko izberejo vodjo ekipe, ki je bolj na dnu lestvice. To, da je na zadnjih tekmah slabo metal iz igre, mu gotovo ni pomagalo, brcanje množice in izživljanje nad telefonom v slačilnici pa prav tako ne.
Uporabnik1152447
25. 01. 2019 17.32
+7
*popravek* Brcanje žoge v množice (med navijače)
universal
25. 01. 2019 16.32
+13
Iz muhe slona delate..pa koga briga a bo spilal al ne bo..svet se ne bo zarad tega podru
deltex
25. 01. 2019 16.40
+1
Ja tebe očitno zelo briga, sicer si ne bi vzel svojega nadvse dragocenega časa in pisal nesmiselne komentarje.
šumar
25. 01. 2019 17.21
+8
na k... mu gre tko kot se marsikomu tukej zato je pisal
Maxx365
25. 01. 2019 17.29
+3
Prav uživam, ko vidim nov članek o Dončiću, ker vem, da bodo eni iz kože skakali pa trojne salte nazaj delali.
Lado Lopati?
25. 01. 2019 16.29
-34
MOGOČE BI MU PA ŠARAC ALI MALI MURGLIĆIĆ ZRIHTAL !!! SO "SPOŠTOVANA " SEKTA IN MISLIM ,DA BI USPELA !!! DRGAČ PA NEHAJTE UTRUJAT Z TEM SRBINOM !!! JE RES DOBER AMPAK POVSOD GA JE POLNO IN SE TEGA NAVELIČAŠ !!
deltex
25. 01. 2019 16.43
+14
Ja kaj se pa ti dereš? Da se ne boš razpočil.
andrej2004
25. 01. 2019 22.25
+2
lado!! Zapri se v svoje stanovanje! Zate in za tvoje mentalno zdravje, bo to najboljš.
TOX6
25. 01. 2019 16.21
-12
fant je dober ampak prvo leto kar na polno ni realno. NBA ni Javna U kjer dominira negativna selekcija tu gre za darwinovo teorijo presežkov!!!!
Mamuth
25. 01. 2019 16.13
-16
Dončić si je zaslužil prvo peterko,upam da zavrne sodelovanje v tem cirkusu,kot zamenjava za te precenjene Afroameričane.
šumar
25. 01. 2019 17.23
-2
anakondabox
25. 01. 2019 16.12
+24
Zaupam in držim pesti, da se bo Alleluja Don Luka uvrstil v finale NBA lige. #srečno
orcus
25. 01. 2019 15.46
+41
Klasicna fausija predvsem temnopoltih igralcev, ki jih je Luka na igriscu in v medijih zasencil.
Mamba4Life
25. 01. 2019 15.41
+53
kr nek...glede na to da se all star večinoma igra za navijače mislm da bi se moglo njihovo mnenje najbl upoštevat...
xxdrgregoryhouse
25. 01. 2019 16.10
+22