Dončić: Nikoli ne bi šel v Barcelono, Real je moja družina

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
J.K.
KOMENTARJI
69
Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić je bil po porazu v New Yorku kljub novemu trojnemu dvojčku v dresu ekipe Dallas Mavericks vnovič nezadovoljen. Njegovih 33 točk, 11 podaj in 10 skokov je bilo premalo za zmago nad New York Knicksi, v drobovju legendarne dvorane Madison Square Garden pa je tudi tokrat nekaj izjav podal špansko govorečim medijem. Zatrdil je, da bo "gotovo" igral v kvalifikacijah za olimpijske igre.

Dončiću (na fotografiji) in soigralcem ekipa New York Knicks več kot očitno ne leži, saj jih je tesno ugnala še drugič v nekaj dneh.
Dončiću (na fotografiji) in soigralcem ekipa New York Knicks več kot očitno ne leži, saj jih je tesno ugnala še drugič v nekaj dneh.FOTO: AP

"Veseli me, da me španski navijači spremljajo," je madridski dnevnik AScitiral Luko Dončića, ki ga imajo po njegovi neverjetno uspešni igralski karieri v vrstah madridskega Reala v Španiji, vsaj deloma, še vedno za "svojega".

DONČIĆ

"Čutim se malo Španca. Sedem let sem živel tam in velika hvala vsem tistim, ki me spremljajo na vseh večernih tekmah. Zelo sem jim hvaležen," je nadaljeval Dončić, ki mu ni ušel nedavni evroligaški "el clasico", ki ga je v napetem ozračju (tudi zaradi povratka Nikole Mirotićav dresu osovražene Barcelone) v Madridu dobil Ljubljančanov nekdanji klub (86:76).

'Gotovo bom igral v kvalifikacijah za OI'
"Gledal sem drugi polčas. Zaradi tekme sem malce prej prekinil 'siesto' ... Vedno si želim, da Madrid zmaga, in mislim, da so si to zaslužili," je nadaljeval Dončić. "Sprejem Mirotića? Menim, da je vedel, da bo tako. To je nekaj običajnega zaradi vsega, kar je v Madridu naredil. Ni le igral za Madrid, temveč ga je Real Madrid vzgojil. Če bi jaz kdaj igral za Barco? Tega nikoli ne bi storil, nikoli. Madrid je moja družina." 

DALLAS

MVP

Zavrnil je tudi namigovanja, da je izgubil precej kilogramov, dodal pa je še, da si močno želi igrati v kvalifikacijah za olimpijske igre, ki bi lahko slovenski izbrani vrsti prinesle tudi nastope v Splitu ali Beogradu, kjer se ljubljanski as seveda počuti zelo domače.

"Moji kilogrami? Ne vem, od kod ta novica, toda nisem izgubil osem oziroma devet kilogramov. Preprosto pazim na svoje telo, to, kar počnem, pa mi je zelo pomagalo. Z Mavericksi pa želim letos v končnico," je še dodal Dončić."Gotovo bom igral (v kvalifikacijah za OI, op. a.) in upam, da se bomo uvrstili,"se je še ozrl proti zaključnim bojem za vozovnice OI 2020, ki jih bo prihodnje leto gostil japonski Tokio.

Dallas naslednja preizkušnja v ligi NBA čaka proti branilcem naslova Toronto Raptorsom:

DALTOR