Košarka

Dončić o Giannisu: Je eden od dveh najboljših v ligi NBA ta hip

Dallas, 09. 02. 2019 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Luka Dončić in Giannis Antetokounmpo sta po tekmi Dallasa in Milwaukeeja v sklopu lige NBA pela hvalnice drug drugemu. Vsekakor sta pokazala medsebojno spoštovanje, veliko medijske pozornosti pa se je vrtelo okoli njiju, saj veljata za prihajajoči veliki zvezdi lige NBA.

"Je odličen igralec. Njegove noge so izjemne, zdaj lahko meče tudi trojke, tako da ga je težko kriti. Mislim, da proti takemu igralcu še nisem igral. Je edinstven," je o 24-letnemu grškemu velikanu z izbranimi besedami govoril Luka Dončić. Tudi Antetokounmpo ni skoparil s pohvalami na račun Dončića. "Je izjemen igralec. Videl sem ga igrati proti mojemu bratu pred dvema letoma in takoj sem vedel, da je poseben. Le nebo je meja zanj," je dejal Giannis.

"Lepo je. Je izjemen igralec, morda je celo eden od dveh najboljših igralcev v ligi ta hip. Zelo ga cenim in cenim, da je to prišlo iz njegovih ust," je lepe besede Giannisa sprejel Ljubljančan, ki bo konec februarja praznoval okrogli, 20. rojstni dan. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prav 20 je številka, ki je zaznamovala Lukov petkov večer, saj je na tekmi z Jeleni dosegel 20 točk, 3 skoke in 2 podaji. Na začetku tretje četrtine je sicer trener Dallasa Rick Carlisle netipično z igrišča potegnil nosilce igre. "Preprosto nismo igrali dobro. To je to," je bil kratek Dončić. Ta je odigral le 27 minut, kar je dobrih pet minut manj, kot jih praviloma dobiva na preostalih obračunih. Dallasu se po precejšnji rošadi ekipe še kako pozna neuigranost, Dončić pa odkrito priznava, da mu menjave v ekipi niso najbolj všeč, saj tega iz Evrope ni vajen. "Težko je, drugače je. Navaditi se moram na to, da fantov, s katerimi sem se družil, ni več," je povedal slovenski reprezentant. Najtežje je pospremil odhod tunizijskega košarkarja Salaha Mejrija, s katerim sta veliko časa preživela zunaj parketa. "Najverjetneje ne bi bil takšen igralec, če ne bi bilo Mejrija. Pomagal mi je v prvih dnevih, ko sem prišel sem. Še vedno sva v stikih, z njim se ves čas pogovarjam," je še povedal Dončić, ki je bil po slabi predstavi Dallasa proti vodilnemu Milwaueekeju vidno slabe volje. "Dobiti 80 točk v raketi je noro. Na prihodnjih tekmah moramo igrati boljšo obrambo," je ključ do uspeha iskal 19-letnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kairos22
09. 02. 2019 14.54
+4