Košarka

Dončić ostaja vroča roba glasovanja za tekmo zvezd: drugi med branilci

New York , 04. 02. 2021 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liga NBA je z javnostjo delila prve delne rezultate glasovanja za tekmo zvezd. Znova odlično kaže Slovencu Luki Dončiću, ki je v zahodni konferenci med branilci na drugem mestu (1.395.719 glasov), pred njim je le Stephen Curry (Golden State), ki so mu privrženci lige NBA namenili kar 2.113.178 glasov.

Statistika Luke Dončića v aktualni sezoni lige NBA
Statistika Luke Dončića v aktualni sezoni lige NBA FOTO: Sofascore.com

Na zahodu je sicer v absolutni konkurenci največ glasov dobil LeBron James (LA Lakers), in sicer 2.288.676. Sledi že omenjeni Curry, nato še en Balkanec, in sicer Nikola Jokić (Denver) s 1.477,975 glasovi, nato pa je tu že Slovenec Luka Dončić

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poglejmo si še, kakšni so delni rezultati glasovanja v vzhodni konferenci, kjer so obiskovalci spletne strani NBA.com, uporabniki NBA-jeve aplikacije in Twitterja največ glasov namenili Kevinu Durantu, ki se je v sezoni 2020/21 vrnil po težki poškodbi Ahilove tetive, zaradi katere je izpustil celotno preteklo sezono. Član Brooklyna je prejel kar 2.302.705 glasov, kar je največ med vsemi košarkarji lige NBA. Sledi Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), ki so mu privrženci lige NBA namenili 1.752.185 glasov (tako Durant kot Giannis sodita med t. i. višje košarkarje/'frontcourt'), med branilci pa je največ glasov dobil letos izvrstni Bradley Beal (Washington), in sicer 1.273.817 glasov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če torej združimo glasove vzhodne in zahodne konference je Dončić po prvih delnih rezultatih na sedmem mestu med vsemi košarkarji lige NBA. Lani mu je na koncu šlo še nekoliko bolje, saj je zaostal le za LeBronom Jamesom, s čimer si je zaslužil nastop v prvi peterki tekme zvezd v Chicagu. Med branilci pa je Dončić absolutno gledano na drugem mestu, le za Curryjem.

Statistika Kevina Duranta v aktualni sezoni lige NBA
Statistika Kevina Duranta v aktualni sezoni lige NBA FOTO: Sofascore.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tečnež
05. 02. 2021 10.08
+0
pa zakaj vsi tako nesramno tolčejo Dallas,če ima najboljšega igralca..?