Košarka

Dončića ganila primerjava z Wadeom

Charlotte, 15. 02. 2019 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oči ljubiteljev košarke so uprte v Charlotte, kjer so zbrani najboljši igralci iz lige NBA, med njimi seveda tudi Luka Dončić, A mlademu Ljubljančanu bi se lahko tik pred velikim dogodkom lahko izpolnila celo želja o igranju na osrednji All-Star tekmi, saj je nastop Anthonyja Davisa zaradi poškodbe vprašljiv.

Več videovsebin
  • Dončić na novinarski konferenci v Charlotteu odgovarjal tudi v slovenščini
    00:31
    Dončić na novinarski konferenci v Charlotteu odgovarjal tudi v slovenščini
  • Iz 24UR: Pred košarkarskim All-Starom v Charlottu
    01:08
    Iz 24UR: Pred košarkarskim All-Starom v Charlottu
Luka Dončić na All Star vikendu
Luka Dončić na All Star vikendu FOTO: Twitter
Luka Dončić, ki je v spletnem glasovanju za osrednjo tekmo vseh zvezd, zasedel drugo mesto z več kot 4,2 milijoni glasov, a nato zavoljo ocen novinarjev in igralcev iz lige NBA izpadel iz prve peterke ter nato še iz izbora trenerjev, bo ena glavnih figur tekme vzhajajočih zvezd (Rising Stars Challenge), na katero so povabljeni novinci in igralci z dvoletnim stažem v ligi NBA. Slovenski košarkar je v Charlotteu na All-Star vikendu požel ogromno zanimanja med številnimi novinarji.
Pomerili se bosta ekipi sveta in ameriških košarkarjev. Za slednje bodo igrali Donovan Mitchell, Jarrett Allen, Marvin Bagley, De'Aaron Fox, Lonzo Ball, Kyle Kuzma, John Collins, Trae Young, Jaren Jackson in Jayson Tatum, Dončićevi soigralci pa bodo Ben Simmons, OG Anunoby, Deandre Ayton, Bogdan Bogdanović, Shai Gilgeous-Alexander, Rodions Kurucs, Lauri Markkanen, Josh Okogie in Cedi Osman.
Tam je tudi naša ekipa, Dončić pa nam je zaupal, da ga je zadnja primerjava Dwyanea Wadea z LeBronom Jamesom ganila. Dodaja, da mu podpora slovenskih navijačev na tekmah zelo veliko pomeni. "Veselim se že tega, da sem tu. Da sem lahko prišel sem. Tu imam dve tekmovanji, tako da sem le vesel, da sem tukaj," je v slovenščini zbranim novinarjem v Charlotteu odgovoril 19-letni Ljubljančan. Ta znova ni mogel uiti vprašanju o tem, kako dojema tako številčno podporo slovenskih navijačev na tekmah lige NBA. "Zelo veliko mi pomeni. To je super, hvala vsem, ki prihajajo. Upam, da bodo še večkrat prišli," je bil jedrnat. "Bil sem malce razočaran, ko sem izvedel, da me ne bo na nedeljski tekmi, zagotovo. Videl sem glasove navijačev, bil sem razočaran, a vendarle je to moja prva sezona v ligi NBA. Tukaj je kar nekaj odličnih igralcev. To mi daje vedeti, da moram delati še bolj trdo, da mi uspe prihodnje leto," je pojasnil Luka Dončić

Ganjen ob primerjavi Dwyanea Wadea

Luka Dončić in Stephen Curry
Luka Dončić in Stephen Curry FOTO: AP
"Kaj ste si mislili, ko vas je Dwyane Wade po zadnji tekmi z Miamijem primerjal z LeBronom Jamesom," smo ga povprašali.
Tekmeci Dončića, na tako imenovanem spretnostnem poligonu, bodo Mike Conley, Trae Young, De'Aaron Fox, Jayson Tatum, Nikola Jokić, Kyle Kuzma in Nikola Vučević.

"Rekel bi, da je to nekaj posebnega. Ko sem to prebral, je bilo res nekaj, kar se je dotaknilo mojega srca. To je res nekaj posebnega," je ganjeno razlagal Dončić. "Citirajte me pravilno ‒ z vidika tega, kako je sposoben pod pritiskom spraviti tisto podajo do strelcev v kotih, je kot LeBron James," se je glasila izjava Wadea. In kaj napoveduje za tekmo vzhajajočih zvezd, kjer se bodo pomerili igralci, ki v ligi NBA nastopajo prvo oz. drugo leto, tudi tokrat pa se bodo borili reprezentanci ZDA proti reprezentanci ostalega sveta. "Rekel bi, da je razmerje moči 50:50, a mislim da lahko premagamo ekipo ZDA," je samozavestno napovedal Dončić. Tekma se bo pričela v soboto zgodaj zjutraj po našem času (3.00).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nina2220
15. 02. 2019 22.26
kdo ve če se da ponoči kje gledat tekmo live stream?
tv1206802
15. 02. 2019 22.16
-2
Problem je samo pri ljudeh, ku zivijo v Sloveniji in sluzijo v tujini. Tu se davki ne ujemajo. Bi rekel, da tudi neupraviceno samo tako bedasto pac imamo. Luka v TX placuje super poceni davke. Bravo
Golobek
15. 02. 2019 19.50
+5
Mu bo Slovenija zabila davek na zaslužek?????kot Tini maze in našim orlom????Slovenija to so ljudje kateri povejo da smo v kinder jajčku in so nas te ljude odprili in pokazali da nismo samo igrača ampak Država z velikimi športniki katerim bije srce za našo prelepo deželo Slovensko .Dončič kapo dol z velikim priklonom da si fant po duši Slovenece ponosen da si Slovenec .Je gdaj omenila lepotica Amerike Melanija kaj o nanaši Državi 🤨🤔??????
Zdene Iskra
15. 02. 2019 21.10
+4
Dončič je sedaj "rezident" ( in s tem davkoplačevalec) ZDA... Pa nehajte s to "kapo dol". Ta lahko ostane na glavi, nekoliko drugače je s klobukom, si pa našel primerjavo......
cekinar
15. 02. 2019 19.28
-17
Wadić,Lebrončić,Dončić,....
ina5785
15. 02. 2019 18.26
+97
BRAVO BRAVO LUKA!!!A prosim naj te slava ne pokvari, ker si tako srčen in očitno zelo lepo vzgojen fant!!!!!
Mcmrtfg
15. 02. 2019 18.10
+103
mater 19 let pa taka legenda,ne upam si pomislit kaksen bo cez 5 let.Bravo ker tako naprej.
america f*** yeah!
15. 02. 2019 17.51
+80