Košarka

Dončić: Prvi strelec lige? Povejte mi raje, da smo kot ekipa prvi

Dallas, 16. 11. 2022 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ljubljanski košarkarski čudežni deček Luka Dončić je bil spet "glavna zgodba" ob zmagi ekipe Dallas Mavericks. Najboljši strelec lige NBA se je zaustavil pri 35 točkah, v 39 minutah igre je dodal še enajst skokov in pet asistenc, zanimivo pa je, da je zadel prav vseh enajst prostih metov. A to še ni vse, 23-letni Slovenec je zadel tudi odločilno trojko iz težkega položaja slabe pol minute pred koncem rednega dela. Dallas je Los Angeles Clipperse premagal s 103:101.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luka Dončić je bil po dvoboju s starimi znanci iz Los Angelesa, kakopak, osrednja tarča medijskega zanimanja. Radovedne novinarje je v prvi vrsti zanimala situacija 27 sekund pred koncem rednega dela pri rezultatu 99:98 za domače, ko je bilo do konca napada Dallasa le še nekaj sekund. "Imel sem malce sreče, da je žoga sploh prišla do mene. Vedel sem, da se napad izteka, zato sem ravnal instinktivno. Žogo sem kar dobro ujel in se le še obrnil proti košu ter sprožil. Na srečo je našla pravo mesto, zavedam se, da je bila to ključna trojka v pravem trenutku, ki nam je trasirala pot do zmage," je novinarje z izčrpnim odgovorom zadovoljil 23-letni Slovenec, ki ga tudi po tem še niso pustili pri miru ... 

"Zakaj prst na ustih po zadetem košu? Iskreno, še sam ne vem. Tudi tu sem ravnal spontano, nekaj sem moral narediti in prikradel se je prst na ustih. Seveda nisem želel utišati naših navijačev, tega res nisem imel v mislih. Pravzaprav ne vem, kaj sem želel sporočiti s to gesto. Nekaj sem naredil pač ob zadovoljstvu, da je šla žoga skozi obroč," je v vedrem tonu hitel razlagati "avtor" 35 točk, s katerimi se je utrdil na prvem mestu strelcev celotne lige NBA. 

Luka Dončić je bil proti ekipi iz mesta angelov spet prvi mož Teksašanov. Slovenski košarkar je zabil zadnji žebelj v krsto gostujočih košarkarjev z odločilno trojko slabe pol minute pred koncem tekme.
Luka Dončić je bil proti ekipi iz mesta angelov spet prvi mož Teksašanov. Slovenski košarkar je zabil zadnji žebelj v krsto gostujočih košarkarjev z odločilno trojko slabe pol minute pred koncem tekme. FOTO: AP

"Moramo popraviti nekatere stvari. Za nami je izvrsten prvi polčas. Na tekmi smo imeli tudi več kot 20 točk prednosti, mislim, da smo imeli v določenem trenutku dvoboja celo 25 točk naskoka in takšne prednosti resna ekipa, kar želimo biti, ne sme tako lahko izpustiti," je bil malce jezen ob padcu v igri v drugem delu Luka Dončić, ki je seveda našel cel kup dobrih stvari in razlogov za veselje po zahtevni tekmi in tesni zmagi. "Lepo je, da smo v pravem trenutku stopili skupaj in imeli odgovor na sicer odlično igro tekmecev v drugem polčasu. Moramo pa se kaj naučiti iz nekaterih napak. To počnemo že lep čas, a se nam kljub temu vedno znova prikradejo določene napake. A dokler bomo na koncu zmagali, bomo sprejeli tudi te stvari," je še dejal Dončić. 

Luka Dončić vs Los Angeles Clippers
Luka Dončić vs Los Angeles Clippers FOTO: Sofascore.com

Ljubljančan verjame, da je Dallas še daleč od optimalne izvedbe. "Nekatere stvari, ki smo jih počeli slabo v uvodu v sezono, smo vendarle izboljšali. Nekaj poškodb je bilo v ekipi in posledično odsotnosti, a ko smo kompletni, naša igra že dobiva pravo obliko. Tudi s svojimi predstavami sem na nek način zadovoljen, a vedno je lahko in mora biti še bolje," je trezno razmišljal prvi zvezdnik Dallas Mavericksov. "Prvi strelec lige? To izvem, ko mi vi novinarji sporočite. Povejte mi raje, da smo prvi na lestvici, to bi raje slišal," se je za konec še enkrat pošalil slovenski čudežni košarkarski deček. Dallas se je sicer z osmo zmago v sezoni, ob petih porazih, zavihtel na peto mesto lestvice zahoda. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid:
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 103:101 (30:15, 24:17, 15:33, 34:36)
Luka Dončić 35 (11:22 iz igre, 2:4 za tri, prosti meti 11:11, enajst skokov in pet podaj v 39 minutah)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
16. 11. 2022 21.59
Res bo potrebno, da se tudi ostali igralci razigrajo. Potem Luki ne bo potrebno vsakič natresti nasprotniku več kot 30 košev, pa še bolj se bo spočil, kar je pomembno za nadaljevanje sezone, ki bo še presneto dolga.
rcarlos
16. 11. 2022 20.31
+1
Počasi bi res lahko začeli razmišljat o menjavi Hardawaya... Pa magari kar za Simmonsa, pač ne bo tistih dveh trojk, bo pa ornk okrepitev v obrambi :) ... Čeprav me je tudi Bullock do danes kar razočaral, ni mi pa jasno, zakaj Wood ne začenja tekem :) ... Še sreča, da Dinwiddie dokaj uspešno nadomešča Brunsona, sicer bi zdle bli kar blizu Lakersom :)
Kollerik
16. 11. 2022 15.45
-6
Luka, kje si bil na tekmi s Poljsko? Žur po balkansko do petih zjutraj s trenerjem, ki bi moral že zdavnaj odleteti, pa ga še kar gledamo kako ,,vleče pare,,... nato še isti večer zahtevna tekma ne Evropskem nivoju...
Zelo123
16. 11. 2022 14.35
+5
Spet več kot tretjina košev za ekipo, iz tekme v tekmo ista pesem. A bo kdaj kdo drug potegnil, ali bo isto kot v reprezentanci, ko je bil sam za vse.
Haloo
16. 11. 2022 12.00
+10
Čarovnik zna čarati 👋😁
cekinar
16. 11. 2022 12.30
-11
smo vidli proti BiH ,Poljski..ajd minuse natrest ,da bo stvar potešena.
User2231652
16. 11. 2022 10.59
-6
NBA je ena sama statistika...
mptour
16. 11. 2022 10.22
-16
Kolk metov je pa zgrešil, da so zapravili 25 pik?
STDB
16. 11. 2022 12.50
+8
Glede na to, da je bil njegov +/- +4 jih je zgrešil približno tolko, kot prej zadel, da so prišli na +25 pik
STDB
16. 11. 2022 12.56
+11
Pa da dodam še eno primerjavo ... P. George je bil pri Clippersih najbolj učinkovit s 26 pikami in približno enakim odstotkom meta iz igre kot Luka. Se pravi kar kul ... dokler ne prideš do izgubljenih žog. Nekdo je enkrat Luko zelo šimfal in spraševal, če mu bo uspel tudi kak dvojček v izgubljenih žogah. No, P. George-u je to uspelo - 10 izgubljenih žog. Pa me prav zanima, če danes na kakšnem drugem forumu tudi toliko zlobe prelivajo nanj, kot jo najdemo tu.
92ddt 1
16. 11. 2022 09.07
+10
Sem gledal in res je bila lepa trojka.Imel je tudi veliko sreče, da je ta žoga sploh prišla do njegove roke. Proti koncu je bilo kar nekaj pomembnih trojk obeh ekip.