Košarka

Dončić: Srečen sem v Dallasu, tako da vam ni treba skrbeti

Dallas, 10. 04. 2023 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
12

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić je po zadnji tekmi sezone, četudi ni bil del ekipe na parketu, prišel pred novinarje in povedal, da je srečen v Dallasu, zato naj navijače ne skrbi. Hkrati je dejal, da pred naslednjo sezono pričakuje spremembe v klubu in priznal, da je bilo v lanski sezoni vzdušje v slačilnici precej boljše.

Dallas Mavericks je izgubil zadnjo tekmo rednega dela proti San Antoniu in tako končal sezono, ki bo šla hitro v pozabo. Ekipa, ki je lani igrala v finalu zahodne konference oziroma polfinalu lige, je letos ostala brez končnice. Vodstvo kluba se je s tem sprijaznilo že dve tekmi pred koncem rednega dela, zato je Luka Dončić zadnjo tekmo spremljal s klopi v družbi lastnika kluba Marka Cubana, na predzadnji proti Chicagu pa je igral le prvo četrtino.

"Tako smo se dogovorili, vendar mi to ni bilo všeč," je dejal Dončić in nadaljeval: "Nisem rekel, da želim zapustiti Dallas. To sem nekje prebral, vendar tega nisem rekel. Srečen sem v Dallasu, zato naj navijače ne skrbi."

Luka Dončić je peto sezono v ligi NBA končal s povprečjem 32,4 točke, 8,6 skoka in osem podaj. Njegova ekipa je z izkupičkom 38-44 zasedla 11. mesto na zahodu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Katastrofalno je igrala po premoru zaradi vikenda zvezd, se pravi od sredine februarja do aprila, po tem, ko se je ekipi pridružil zvezdnik Kyrie Irving. Pred njegovim prihodom je bil Dallas četrti na zahodu s 96 odstotki možnosti za končnico. Na zadnjih petindvajsetih tekmah pa je zabeležil le sedem zmag.

"Upam, da bo Irving ostal v Dallasu. Mislim, da se je dobro vklopil v moštvo. Seveda ljudje gledajo na številke in mislijo, da temu ni tako. A za ustvarjanje kemije in odnosov je potreben čas," je danes na novinarski konferenci dejal Dončić.

Kyrie Irving in Luka Dončić
Kyrie Irving in Luka Dončić FOTO: AP

Irving je sicer po zadnji tekmi sezone za razliko od Dončića zavrnil medijske obveznosti, s čimer je le razširil namigovanja, da bo poleti zamenjal dres Dallasa.

Ljubljančan in osemkratni udeleženec tekme All Star ter prvak lige s Clevelandom 2016 sta skupaj odigrala le šestnajst tekem. Dobila sta jih zgolj pet, kar je po odstotku (31,3 %) najslabši izkupiček dveh kolegov iz All Star tekme po 1976.

"Seveda se mora nekaj spremeniti. Lani smo igrali v finalu zahoda. Zabavali smo se. Vzdušje je bilo odlično, genialno," je dodal Dončić.

Podobno je pred kratkih povedal tudi lastnik Mavericks Mark Cuban. "Luka bi rad ostal v Dallasu do konca kariere, a to si moramo zaslužiti. Igralci običajno niso v istem klubu 17 let."  Ameriški poslovnež je sicer po odločitvi, da se Dallas ne bo do konca boril za končnico, navijače Dallasa razočaral še z eno potezo. Po zgrešeni trojki, ki bi Dallasu prinesel podaljšek proti Bullsom, se je le cinično nasmehnil in obraz zakopal v dlani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mirkoca
12. 05. 2023 13.04
Slovenski superzvezdnik? Srb s Slovenskim potnim listom.
265004
12. 04. 2023 09.19
kakšen pompozen začetek članka:na letalo je leta 2018 iz Madrida sedel šerif....Ja ,res je sedel šerif,ampak prepotenten razvajen mulo,ki mu pravila lepega vedenja in športno obnašanje nič ne pomenijo oz.misli da bo on poleg tega da mu je na tekmah dovoljeno vse,še sodil...Novinarji ga poveličujete v vsakem članku,čeprav ima obupen met in se ne zna športno obnašati...Poleg tega je s svojimi izjavami dal vedeti,da tudi v privatnem življenju ni vse OK in se je na nekaterih tekmah vlekel kot megla..Obramba mu je tuja,v tranziciji vračanja je pa najslabši v NBA,ker mora najprej sodnikom povedat svoje ,pol se pa zvleče nazaj v obrambo...Mogoče je pa za Dalas še dobr da gre,da mal zadihajo...rešitev je če bo šel drugam,da pride nekam kjer bo tiho in bo igral in se bo obnašal kot mu bodo naročili...
jezenslovenec
11. 04. 2023 19.16
+2
Srečen že, prstana pa ne bo.
športnik66
11. 04. 2023 17.06
+1
Luku je očitno denar pomembnejši od športnega uspeha. Škoda. A po eni strani ga razumem-uspehi pridejo in minejo, denar pa ostane... :)
alanshore
10. 04. 2023 16.26
Mogoče bi moral biti sam v začetni peterki. Ali pa vse žoge na kos vrže sam.
Jožica51
10. 04. 2023 13.47
-2
Srečen je pustite ga .
knap11
10. 04. 2023 13.34
+1
Menim, da naslov prvaka ni najbolj pomemben in da ne odtehta vsega. Veliko več pomeni, da je človek zadovoljen s svojim življenjem. Poleg tega ga navijači Dallasa obožujejo in je brez konkurence številka ena v klubu. Prepričan sem, da bi lažje pogrešali vse ostale igralce, kot pa Luko. Plačan pa je tudi toliko, kot bi bil v katerem kolu drugem klubu.
Caseino123
10. 04. 2023 12.03
-1
Na žalost naslednji Dirk. Ki je pustil Vubanu na mizi 100milijonov da sestavi konkurenčno ekipo, Cuban pa zafuraval iz sezone v sezono. Zgleda da ima gospod sposobnost pranja možganov, Luka upam da se zavedaš, da si v Dallasu zapravil prek 1/3 svoje kariere in nisi v tem času dobil niti ene dobre rotacije.
nebel
10. 04. 2023 12.50
+0
Morda se pa strinja, da bo obtičal tu, kjer ga bodo kot Novitzkega zaradi enega uspeha na začetku kariere obdržali in plačevali za obraz in PR kluba, on pa se bo smehljal in bil dober. Ker morda je to pač njun domet ali pa nekje tam spodaj tista zadovoljena želja. Ko spozna kje je mesto, ki mu paše. Kdo ve.
alanshore
10. 04. 2023 16.27
Llaaalllaaa
10. 04. 2023 11.58
+1
Luka pozdravi Pixija