Košarka

Dončić: To, kar sem tokrat videl, mi je zelo všeč

Dallas, 06. 12. 2022 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
A.V., B.B.
Komentarji
1

Prvi zvezdnik moštva Dallas Mavericks Luka Dončić ni skrival zadovoljstva po zanesljivi zmagi Teksašanov v dvoboju z rivali iz Phoenixa, na katerem je 23-letni slovenski reprezentant vnovič prikazal izjemno predstavo in bil s 33 točkami najboljši posameznik tekme v American Airlines Centru. "Ko igramo moštveno košarko, lahko premagamo vsakogar. Upam, da bomo s podobnimi igrami nadaljevali tudi na prihajajočih tekmah," je na druženju s predstavniki sedme sile med drugim dejal Dončić.

"Zlahka premagati tako kakovostno moštvo, kot je Phoenix Suns, je velika stvar. Za nami je obdobje nestanovitnih iger, tudi nekaj nepričakovanih porazov, ki pa se jih z zmagami proti zasedbam, kot sta Phoenix in Golden State Warriors, lažje prebrodi," je po zmagi s 130:111 uvodoma povedal Luka Dončić, ki je 33 točkam v 29 minutah dodal še osem podaj, šest skokov in eno ukradeno žogo.

"To, kar sem tokrat videl, mi je zelo všeč. Predvsem smo izboljšali igro v obrambi, kjer Phoenixu nismo dopustili odprtih metov z razdalje. Ko igramo moštveno košarko, lahko premagamo vsakogar. Toda časa za veselje ni veliko, saj nas že naslednji dan čaka morda še težja tekma proti Denverju," je dodal 23-letnik, ki je zadnjo četrtino presedel na klopi. 

Luka Dončić je v 29 minutah igre prispeval 33 točk in tako izdatno pomagal Dallasu do prepričljive zmage proti Phoenixu.
Luka Dončić je v 29 minutah igre prispeval 33 točk in tako izdatno pomagal Dallasu do prepričljive zmage proti Phoenixu. FOTO: AP

Dallas je tako dosegel svojo 12. zmago v sezoni in trenutno zaseda deveto mesto v zahodni konferenci. "Pred nami je še dolga pot. Ponavljam, škoda za nekaj nepotrebnih porazov, saj bi bili v nasprotnem v precej boljšem položaju. Zdaj sta na vrsti zelo zelo zahtevni preizkušnji z Denverjem in Milwaukeejem, ki jih bomo skušali dobiti na vsak način. Dali smo vse od sebe in upam, da bo tako tudi v prihodnje," je zaključil prvi zvezdnik Dallasa. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
06. 12. 2022 15.12
+3
Tudi meni je všeč, ko vidim, da igra ekipa. Ša bolj pa mi je všeč, ko vidim, da Josh Green očitno postaja odličen nadomestek za Brunsona. Sicer je rabil dve leti, da se je sprostil, sedaj pa že kaže lepe predstave, samo še bolj konstanten mora biti v svoji igri.