Košarka

Dončić: 'Z naslovom prvaka v NBA bi uresničil nove sanje'

Dallas, 04. 08. 2018 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po izjemni sezoni v dresu madridskega Reala se Luka Dončić že spogleduje tudi z lovorikami na drugi strani Atlantika. Čeprav priznava, da so na prvem mestu ekipni cilji pri moštvu Dallas Mavericks, ne skriva želje, da bi se v prvim petih letih rad zavihtel na vrh najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Medtem, ko se Luka Dončić že pripravlja na prve tekmovalne izzive v dresu Dallas Mavericks, je mladi slovenski košarkarski dragulj z mislimi že pri novih uspehih, s katerimi bo skušal preseči že tako sanjsko sezono. Z madridskim Realom je namreč v minuli osvojil tako naslov Evrolige kot tudi španskih prvakov, ob tem pa si je zagotovil še kopico individualnih priznanj.

Luka Dončić pojasnjuje: "Po vsakem prestopu potrebuješ nekaj časa, da se privadiš."
Luka Dončić pojasnjuje: "Po vsakem prestopu potrebuješ nekaj časa, da se privadiš." FOTO: AP

"To je bilo sanjsko leto. Osvojiti skoraj vse naslove je nekaj resnično posebnega. Sedaj, poleti, imam nekaj dni časa za počitek pa tudi razmislek o tem, kaj vse smo dosegli. Čeprav moram priznati, da ne razmišljam preveč o preteklost ali zgolj o sebi. Kljub temu upam, da bom lahko ponovil sezono, kot je minula," je v intervjuju za španski časnik As povedal slovenski reprezentant in priznal, da se je pred odhodom čez lužo oborožil s številnimi nasveti nekdanjih soigralcev iz kraljevega kluba.

Tudi po njihovi zaslugi se je oblikoval v izjemnega košarkarja, ki želi ustvariti ime tudi na ameriškem košarkarskem parketu. Po izjemnem uspehu na stari celini so pritiski in pričakovanja visoka, kljub temu pa to ne bi smelo vplivati na predstave izjemnega Ljubljančana. "Težko je, vendar pa že vse od svojega 15 leta živim s temi pritiski. Počasi sem se vsega skupaj privadil. Pritisk bo venomer prisoten, vendar se tega ne bojim," je na vprašanje novinarja o tem, kako se sooča s pritiskom, da ne vpliva na dogajanje na parketu, odgovoril Dončić.

Kaj želi doseči v petih letih? "Osvojiti naslov prvaka v NBA. S tem bi uresničil nove sanje."
Kaj želi doseči v petih letih? "Osvojiti naslov prvaka v NBA. S tem bi uresničil nove sanje." FOTO: Damjan Žibert

Že pred pričetkom prve sezone si je zastavil visoke cilje, ki pa ne temeljijo na individualnih lovorikah, temveč predvsem ekipnih uspehih. "Na prvo mesto postavljam ekipo. Rad bi videl, da zaigramo v končnici. Kar pa se individualnih uspehov tiče, si želim predvsem igrati dobro in doseči stvari, ki jih od mene zahtevajo trenerji. Kljub temu podarjam, da bom upošteval pričakovanja in želje ekipe. To je najbolj pomembno," je zatrdil Dončić, ki je ob tem dejal, da je eden izmed ključnih ciljev tudi ustvarjanje priložnosti za soigralce. Tudi košarkarskega zvezdnika Dirka Nowitzkega, s katerim si bo v naslednji sezoni delil slačilnico.

"Fantastično je imeti v ekipi igralca kot je Dirk. Imel sem že priložnost govoriti z njim, vendar se do sedaj še nič kaj dosti ni šalil.. bomo videli septembra. Neverjetno je imeti takšnega mentorja," z navdušenjem pojasni mladi košarkar, ki že nestrpno pričakuje, da se bo na parketu pomeril z nekaterimi velikimi imeni košarkarskega sveta. In kateri košarkar mu bo v vlogi nasprotnika predstavljal največji izziv? "LeBron James. Do njega že od nekdaj gojim veliko spoštovanja," brez zadržkov pove novopečeni član Dallas Mavericks, ki želi v petih letih teličke popeljati do naslova prvaka: "S tem bi uresničil nove sanje."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alpheca 1
04. 08. 2018 19.25
-1
Ne se ri prevec.
elrocco77
04. 08. 2018 18.13
+5
MAli naj najprej kaj pokaže v NBA, potem pa naj sanja prstane. Nimam nič proti Luki, ampak že veliko podobnih "zvezd" je poniknilo v pozabo. NBA je posebna liga in ne odpušča napak. Če ne bo 100% bo čičal pa čakal in čakal !!!!