Košarka

Dončić zlil čustva po novi zaušnici: Sem na parketu, a to nisem jaz

Dallas, 25. 03. 2023 07.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Luka Dončić je imel na tekmi proti odpisani ekipi Charlotte Hornets normalen dan v svoji pisarni. 34 točk, deset skokov in osem asistenc v 37 minutah igre je izkupiček, ki gre v rubriko povprečja 24-letnega Ljubljančana v letošnji sezoni lige NBA. A zlati slovenski košarkarski deček se zaveda, da se po novi boleči zaušnici končnica Teksašanom vse bolj izmika. "Nisem pravi v zadnjem času. Ne uživam na parketu. Veliko stvari se dogaja. A tu mislim na stvari zunaj košarkarskega parketa," je po domačem porazu (109:117) med drugim dejal vidno razočarani Dončić, ki se zaveda, da je Dallas le nekaj krogov pred koncem rednega dela zunaj končnice.

Luka Dončić svojega pregovornega nasmeška na licu večino časa domače tekme proti ekipi Charlotte Hornets ni skrival.

Znova je izstopal slovenski as Dončić, ki je poskrbel za edino vodstvo Dallasa, ko je zadel prvi koš na tekmi. Sršeni so vodili za 21 točk, preden se je Dallas zbral v zadnji četrtini in zmanjšal zaostanek na točko 8 minut in 30 sekund do konca, le da je Charlotte odgovoril s serijo 10-0.

Tudi po bolečem porazu v American Airlines Centru, s katerim so Teksašani le nekaj tekem pred koncem rednega dela sezone celo na mestih, ki ne zagotavljajo več tako želene končnice, 24-Ljubljančan ni deloval potrto in jezno. A to se je vse spremenilo na novinarski konferenci po dvoboju, ko je zlati košarkarski deček povsem (i)zlil dušo. Mavericksi so namreč izgubili tretjič zaporedoma in šestič v osmih tekmah. Dallas se poskuša izogniti dodatnim kvalifikacijam za uvrstitev v končnico, tako imenovanemu turnirju play in, potem ko je igral v finalu zahoda prejšnje sezone. Trenutno ima zasedba iz Teksasa v razvrstitvi Zahodne konference enak izkupiček – 36 zmag in 38 porazov – kot desetouvrščena ekipa Oklahoma City Thunder.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nisem pravi v zadnjem času. Na parketu sem, a nisem to jaz. Misli niso ves čas na košarkarskem igrišču, kot bi morale biti. Predvsem v tej pomembni fazi sezone. Dogaja se veliko stvari, a tu ne mislim na košarkarske zadeve," je udaril iz prve Dončić in precej presenetil zbrano sedmo silo, ki je takoj zagrizla in z novimi vprašanji želela izvedeti več. 

Luka Dončić vs Charlotte Hornets
Luka Dončić vs Charlotte Hornets FOTO: Sofascore.com

"Zelo frustrirajoče je vse skupaj. Sem na parketu, a to nisem jaz. Sem le tu, a pravzaprav nisem, če me razumete. Včasih sem se ves čas zabaval na igrišču, se smehljal. Sedaj to težko storim in to zaradi številnih razlogov. Ne košarkarskih, da ponovim," je dejal Dončić, ki za razliko od večine druženj z novinarji tokrat ni zabaval prisotnih in tudi ni imel tistega svojega nagajivega nasmeška. Kot da bi želel pokazati že s svojim izrazom na obrazu, da je vrag odnesel šalo. Na vprašanje, kaj ga še muči, je Ljubljančan navedel težave v zasebnem življenju, poroča ESPN.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Včasih si mislimo, da te fantje živijo v nekem mehurčku, kjer je vse dovoljeno in kjer imajo prav vse, kar si želijo. Morda navzven, toda tudi oni so iz mesa in krvi, s svojimi razmišljanji in svojimi problemi," so pri ESPN-ju razčlenili nenavadno razpoloženje Dončića po tekmi s Sršeni. "Nekaj sezon sem že v ligi NBA, a že sedaj lahko rečem, da je ta zame osebno najbolj zahtevna. Ja, mirno lahko rečem, da je to zame po vseh merilih najslabša sezona v Dallasu," je odkrito priznal Dončić in ponudil vsaj malce dobrih obetov v končnici rednega dela lige NBA. "Moramo iti na igrišče in pustiti srce na parketu. In tako iz večera v večer, vse do konca sezone. Potem bomo videli, kje smo, oziroma ali je to dovolj za končnico. Ponavljam, moramo narediti vse, da si po sezoni ne bomo očitali, da nismo naredili vsega. Jaz v prvi vrsti. Jaz sem tisti, ki mora dati od sebe več," ni bežal od odgovornosti v ključnem obdobju sezone drugi strelec lige.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Domači navijači svoje ljubljence 'nagradili' z žvižgi
Domače občinstvo je v dvorani American Airlines Center glasno izžvižgalo košarkarje Dallasa med odmorom sredi tretje četrtine v petek zvečer, ko so domači zaostajali za 18 točk. "Verjetno bi nas morali izžvižgati v prvi četrtini," je v zvezi z odzivom publike dejal trener Mavericksov Jason Kidd, je poročal ESPN. Kidd ni bil zadovoljen z igro in naporom, ki so ga vložili njegovi varovanci v prvi četrtini. Tega je označil za "groznega", uporabil pa je tudi kletvico, ki označuje pasje iztrebke, ko so gostje dosegli kar 37 točk, čeprav so pri Sršenih manjkali trije igralci začetne peterke. "Raven zanimanja ni bila ravno visoka," je dejal Kidd. "To je bilo eno veliko razočaranje."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Irving je reakcijo navijačev označil za nepomembno. "Torej? Pa kaj? Bil sem v New Yorku, zato vem, kako je to. Očitno želite igrati dobro, vendar je samo pet ljudi na igrišču, ki lahko igra za Dallas Maverickse," je dejal Irving.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Finančna kazen za Dončića
Superzvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA bo moral vodstvu lige plačati 32.532 evrov kazni. Vodstvo lige je 24-letnemu Slovencu kazen naložilo zaradi geste, ki jo je košarkar Dallas Mavericksov naredil proti sodniku ob porazu proti Golden State Warriorsom s 125:127. Ker domnevni prekršek nad Dončićem pri polaganju tik pred koncem tekme v sredo ni bil dosojen, si je Dončić pomel prste kot znak za denar. Sodniki mu sicer na tekmi niso dosodili tehnične napake, a je liga NBA zdaj njegovo gesto označila za "neprimerno in neprofesionalno do uradne osebe" in mu naložila tudi denarno kazen. Dvoboj med Mavericksi in Warriorsi je bil izjemno pomemben v boju za končnico za obe ekipi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Golden State je po zmagi v Dallasu ostal na šestem mestu Zahodne konference, zadnjem mestu, ki neposredno vodi v končnico, z razmerjem zmag in porazov 38-36, Dallas pa je na zahodu padel na osmo mesto s 36-37 in trenutno drži vodilno mesto za tako imenovani "play in". Dončić se sicer pogosto pritožuje nad sodniškimi odločitvami. Je blizu 16. tehnične napake v tej sezoni, za zdaj jih je nabral 15, kar bi pomenilo tekmo suspenza. Vendar se štetje ne prenese v končnico lige NBA. Lastnik Dallasa Marc Cuban je po porazu proti prvakom napovedal protest in tudi sam ostro kritiziral sodnike.

Luka Dončić je prejel finančno kazen, ker je na tekmi proti Golden Statu v sredo z neprimerno in neprofesionalno gesto signaliziral sodniku, da je prejel denar za odločitve na tekmi.
Luka Dončić je prejel finančno kazen, ker je na tekmi proti Golden Statu v sredo z neprimerno in neprofesionalno gesto signaliziral sodniku, da je prejel denar za odločitve na tekmi. FOTO: AP

Zaradi kritiziranja sojenja je bil kaznovan tudi trener Phoenix Sunsov, Monty Williams. Bil je nezadovoljen s sojenjem ob porazu svoje ekipe s 111:122 na gostovanju pri Los Angeles Lakersih. Ker je svoje nezadovoljstvo javno izrazil na novinarski konferenci po tekmi, mu je liga naložila 20.000 dolarjev (18.578 evrov) kazni.

Izid,  liga NBA, redni del:                     
Dallas Mavericks – Charlotte Hornets 109:117  (26:37, 29:32, 32:26, 22:22) 
Luka Dončić 34 (12:23 iz igre, 2:8 za tri, prosti meti 8:10), deset skokov in osem podaj v 37 minutah. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (87)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
26. 03. 2023 16.16
S mu je Anamarija ušla z vajeti
24bata
25. 03. 2023 20.51
+1
Moreš ločit kaj ti je v življenju več ali družina ali nočni lokali.
raptor2
25. 03. 2023 17.55
+3
Poglejte lestvico od 4 do 12 mesta so samo 3-4 tocke razlike. Sploh zahod je zelo izenacen. Malo srece jim je zmanjkalo in to je to
radar
25. 03. 2023 17.02
+7
Dejansko je Dončič zadnji, kateri bi za vse neuspehe krivdo prevalil nase. Problemi znotraj družine pridejo in v upanju, da jih čimprej reši držim pesti. Glede Dallasa, pa mora Dončič mu pomahati v slovo. Žal lastnik in vodstvu kluba sestavljajo ekipo v smislu, da sigurno ne bodo prvaki. Cuban se zaveda, da je Luka zvezda in to mu prinaša milijone, za poteze pri nakupu/prodaji igralcev pa se lahko vprašam, koliko so zadeti, ko to počnejo. Žal. Luka bo pustil zdravje v Dallasu, tako želeni prstan, pa bo vsak leto bolj oddaljen.
Ugovor vesti 133.člen
25. 03. 2023 16.08
+8
Veliko se je zgodilo v Dallasu, a žal ne v pozitivo, čeprav jim ne manjka veliko. A vedno odidejo nepravi igralci. Po drugi strani pa Woodu ne dajo pomembnosti, ki jo zasluži. Trener je pa druga zgodba, pravzaprav razočaranje, popolnoma šablonski, kot njegov predhodnik. O obrambi pa ne bi izgubljal besed. Skratka, sezona, kot uvodna, možno, da ne bo končnice. Luka pa ni pravi. Spremljam vsa leta NBA in vse njegove tekme. Preveč kg, večja podvrženost poškodbam, stalno prigovarjanje sodnikom, nerezonski meti za 3, pa tudi preveč podaj iz prodora navzven, v trenutku, ko bi lahko dal koš. Mora se zavedati, da je globalni zvezdnik in se tako obnašati, ali pa bo njegova zvezda ugašala. Za prstan pa definitivno ni v pravi sredini.
Slovenski Jezus
25. 03. 2023 15.09
-5
Ivar The Boneless
25. 03. 2023 17.44
+6
To si ze napisal. Ni smešno. Tudi tvoje ime ni smešno.
Slovenski Jezus
25. 03. 2023 14.58
-5
MANJ alkohola in morda bo se kaj. A dvomim.
MitraljezovDarko
25. 03. 2023 14.55
+8
kreganje s sodniki nonstop....ubadanje z vsem drugim samo z kosarko ne.....naveza z irvingom katastrofa kot se je predvidevalo
Milka5
25. 03. 2023 13.51
+14
Človek igra sam v Dallasu? Ok ima osebne težave in upam kot večina da jih čimprej pozitivno reši, ampak brez pomoči soigralcev nemores zmagovati tekem v NBA.... Luka drži se
inside1
25. 03. 2023 13.30
+5
verjetno so to srčne zadeve. mal luka preveč igrice igra, ona bi pa kaj drugega...... po drugi strani pa kaj se hoče sekirat zarad nje, naj gre če hoče, ima lahko žensko kakršno hoče.....čeprav ga bi bolj one gold diggerke obletavale....
MojsterSplinter
25. 03. 2023 13.59
-1
Takšno, ki jo pozna od otroštva, ne bo našel. Če je to njegov kriterij.
inside1
25. 03. 2023 14.15
+1
potem pa je lahko velik problem to, če ne bosta našla kompromisa za težave..... Ona pač mora vedet, kak šport je to, in koliko časa mu moraš posvetiti. pa kako igrico manj igrat :))
bohinj je zakon
25. 03. 2023 13.23
+2
Luka zbudi se. In zabijaj povprečno 60 točk - kot prejšnjo sezono.
Švejk 123
25. 03. 2023 13.20
-5
Ko se bo začel zavedati, da je čisto en povprečen igralec v NBA, bo tudi igral bolje.
Ivar The Boneless
25. 03. 2023 13.57
+4
Štanjkol
25. 03. 2023 14.33
+3
Viejo cabron
25. 03. 2023 13.16
+9
Luka postaja mož in izgublja mladeniški žar, kar je normalno. Sedaj pride nekaj težkih let in potem bo igra rutina in življenje obveznost (če bo žena in družina)!
bububu123
25. 03. 2023 13.11
+3
sem lepo rekel da jim je napaka da pošljejo Dinwidieja Dodoja... Sedaj pa nima kdo dajati košev. Orving poškodovan vsako tretjo tekmo.... Dončič preutrujen....
Intihar
25. 03. 2023 12.58
+3
Styria
25. 03. 2023 12.51
+18
...smo pa Slovenci pravi kme..i....kar cvetimo od veselja, ko se kdo sooča s problemi.
Ivar The Boneless
25. 03. 2023 13.05
+6
Hellsrael
25. 03. 2023 12.42
+3
Ojoj. Mamica poterbin nagaja
Sqirting
25. 03. 2023 12.35
+3
Olimpija te kliče
Ivar The Boneless
25. 03. 2023 13.05
+3
Dildoslav
25. 03. 2023 11.37
+9
Luka, čim prej iz dallasa. Karkoli je bilo dobrega okrog tebe, so prodali, zamenjali za neke tretjerazredne. To delajo vsako sezono. Potem pa vozijo neke porzingise in podobne, celo irwinga, ki se nikoli niso vklopili v ekipe pred tem in se odpovedo naslednjim letom naborov.
Slava b
25. 03. 2023 11.22
+3
Izgleda da so res težave v raju in to že kar nekaj časa.Upanje ostaja,samo spremembe so potrebne in to velike.