Košarka

Dončić znova čez mejo 40 točk, Dallas znova izgubil

Dallas, 25. 01. 2023 05.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
1

Dallas Mavericks so kljub 41 točkam, 15 skokom in 6 podajam Luke Dončića doživeli nov poraz. Tokrat so jih za pičlo točko razlike s 127:126 ugnali Washington Wizards.

Tekmo je 4,2 sekunde pred koncem odločil najboljši strelec Wizardsov na tekmi Kyla Kuzme, ki je uspešno izvedel enega od dveh prostih metov. Luka Dončić je 12 sekund pred koncem zgrešil drugega od dveh prostih metov, ki bi njegovo moštvo lahko popeljala v vodstvo, po zgrešenem metu pa je (ne prvič v svoji karieri) v frustraciji raztrgal svoj dres. Njegova jeza je bila razumljiva, saj je njegovo moštvo doživelo že sedmi poraz na zadnjih devetih tekmah in zdaj po 49 odigranih tekmah z razmerjem zmag in porazov 25-24 zaseda sedmo mesto v zahodni konferenci, ki bi jim ob koncu sezone zagotovilo zgolj mesto v "play in" turnirju. Zadnjo akcijo na tekmi so dvakrat neuspešno poskušali izvesti Mavsi, saj je Dončić obakrat poskušal podati Spencerju Dinwiddieju, žogo pa je obakrat ustavil Delon Wright.

Luka Dončić in Kyle Kuzma sta bila glavna akterja. Srečanje sta odločila s črte prostih metov.
Luka Dončić in Kyle Kuzma sta bila glavna akterja. Srečanje sta odločila s črte prostih metov. FOTO: AP

To je bila prva priložnost za Kristapsa Porzingisa, da zaigra v American Airlines Centru v Dallasu po prehodu v Wizardse februarja lani, vendar je Latvijec obračun spremljal s klopi zaradi poškodbe gležnja. Kljub temu je prejel topel aplavz, potem ko je domače moštvo zaigralo video montažo njegovih vrhuncev v dresu Mavsov. Dončić kljub povprečju 31 točk, 9,5 skoka in 8,8 podaje na tekmo v zadnjih dveh tednih ne najde načina, da bi svoje moštvo znova popeljal na zmagoviti niz. V tem času v oči bode predvsem njegova največja šibkost, ki je bila usodna tudi na tej tekmi, neučinkovitost s črte prostih metov. Na tekmo je v tem času v povprečju izsilil 11 prostih metov ob mizerni učinkovitosti zgolj 64 odstotkov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oslabljeni Wizardsi (21-25), ki na vzhodu zasedajo 11. mesto, ne bi smeli biti tako zahteven zalogaj, a poškodba domačega centra Christiana Wooda in Maxija Kleberja je očitno prevelika ovira za Dallas. Njihov trener Jason Kidd je proti čarovnikom iz ameriške prestolnice na parket poslal zgolj osem igralcev, Dončić pa je odigral 38 minut. Klop Washingtona je bila od domače razumljivo bolj uspešna (39:26). Kidda kljub temu lahko veseli predvsem dobra predstava Josha Greena, ki je s klopi dosegel 16 točk. Poleg Dončića sta pri Mavsih mejo 20 točk presegla še dva igralca. Dwight Powell je dosegel 22 točk in devet skokov, Spencer Dinwiddie pa 20 točk in osem podaj. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Wizardsih je šest igralcev preseglo mejo desetih točk. Poleg Kuzme (30 točk, pet skokov) sta izstopala še Bradley Beal (22 točk) in Deni Avdija (15 točk, 10 skokov, 3 ukradene žoge). Dallas nova priložnost za zmago čaka že v noči na petek, ko se bo soočil z rivalom iz lanske končnice Phoenix Suns, ki je proti Mavsom slavil na prvi tekmi letošnje sezone, Dallas pa je zmagal na drugem letošnjem medsebojnem dvoboju.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
25. 01. 2023 16.26
V Dallasu je čudno