Košarka

Dončić (spet) poškodovan: Z bolečino živim vse od All-Star vikenda

Dallas, 09. 03. 2023 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Še večji udarec za teksaško ekipo, kot je (zasluženi) poraz v New Orleansu (106:113), je (nova) poškodba prvega zvezdnika ekipe Luka Dončića. Štiriindvajsetletnik je moral predčasno s parketa v tretji četrtini zaradi bolečin v levi stegenski mišici in se ni več vrnil v igro. "Postajalo je vse huje. Tekmo sem še nekako začel v dobrem stanju, potem pa je bolečina postajala vse bolj neprijetna. V tretji četrtini sem se še komaj premikal," je po tekmi v New Orleansu razlagal Dončić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luka Dončić je v 28 minutah na parketu zbral petnajst točk ob skromnem metu iz igre (4:13) ter tri skoke in osem podaj. "Odrivanje je zame res težko," je po tekmi najprej dejal Dončić in poudaril, da ni prepričan, kaj povzroča bolečino, ki jo je začel opažati že dan po zmagi nad San Antoniom 23. februarja. 

Vsi vidimo, da se Luka ne giblje dobro. Met, obramba vpliva na vse. Bori se s težavami, da bi pomagal soigralcem, a tokrat ni mogel nadaljevati tekme. Upajmo, da ni nič resnega in da se bo čim prej vrnil v ekipo. Jason Kidd o težavah Luka Dončića

Vse od takrat je Dončić igral s tesno povito nogo. "Mislim, da se je vse skupaj začelo takoj po All-Star vikendu. Nekje po drugi tekmi, po tisti pavzi, sem se eno jutro zbudil z bolečino. In tako je zadnjih deset dni," je zbranim novinarjem hitel razlagati Dončić, ki v zadnjem delu tekme v New Orleansu sploh ni več igral. "Začetek tekme je bil še okej. Čutil sem bolečino, a ni bilo neznosno. Kasneje je bilo zares težko igrati ob silnih bolečinah. Najbolj čutim pri metu ali prodoru. Težko je igrati poškodovan," je še dejal zlati slovenski košarkar, ki se ne spomni, kako se je sploh poškodoval.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Običajno točno vem, kdaj in zakaj. Običajno bolečine čutim po udarcih, tokrat pa se sploh ne spomnim, kdaj bi lahko staknil poškodbo. Eno jutro sem se zbudil z bolečino in z bolečino od takrat živim," je še enkrat priznal prvi zvezdnik Dallasa, ki upa, da magnetna resonanca ne bo pokazala nič hujšega. 

Naslednja tekma Dallas čaka v nedeljo, ko bo gostoval pri ekipi Memphis Grizzlies.

"Moramo priti zadevi do dna, težko je namreč igrati tako načet. Sploh, ker prihajamo v ključno fazo sezone, ko vsaka tekma šteje dvojno v boju za končnico," je bil pred radovednimi ameriškimi novinarji malce zaskrbljen Dončić, ki upa, da bodo zdravstvene težave kmalu mimo. 

Luka Dončić vs New Orleans
Luka Dončić vs New Orleans FOTO: Sofascore.com

"Ničesar ne bi prejudiciral. Počakajmo na pregled z magnetno resonanco," je o poškodbi še dodal slovenski zvezdnik, ki ga že v četrtek čaka pregled z magnetno resonanco v upanju, da zadevi pride do dna. "Na srečo imamo nekaj igralcev, ki se vračajo po poškodbi, tudi Kyrie Irving je v dobri formi, tako da se za naslednje tekme ni bati," je še povedal Ljubljančan, ki si je zaradi ugovarjanja sodnici prislužil tudi 16. tehnično napako. V tej negativni rubriki je med vodilnimi v ligi ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ne vem prav dobro, zakaj sem prejel tehnično. Malce sem pokomentiral odločitev ob prekršku in bil za to kaznovan. Vem, da bi se moral zadržati, toda človeka ponese tekma. Sem zelo čustven človek in na takšen način tudi igram. Vsako tekmo želim zmagati, težko mi je ob porazih in hitro se zgodi vroča glava, ko se težje kontroliraš. Vem pa, da moram delati na sebi," je za konec druženja z ameriškimi novinarji še priznal Luka Dončić, ki bo bržkone izpustil naslednjih nekaj tekem. 

Izid, liga NBA:                    
New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks   113:106 (24:24, 35:19, 24:22, 30:41)   
Luka Dončić 15 (4:13 iz igre, 1:5 za tri, 6:8 prosti meti, trije skoki in osem podaj v 28 minutah.)   

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
09. 03. 2023 12.26
+1
Ja nekaj je že na tem, da ima teža tudi kaj zraven, še bolj pa to, da je preobremenjen, so ga v dallasu že skurili, dosegli pa praktično nič..... s tako ekipo se ne dan nič naredit....
Lock Down
09. 03. 2023 10.26
+2
Konstanten problem pri Dončiću je teža, posledično prihaja do številnih poškodb, nekvalitetna priprava na sezono in pomanjkanje kondicije, kar se letos lepo vidi ob zaključkih tekem, ko prihaja do rezultatskih padcev, Dallas praviloma zapravlja tudi po 20-25 točk prednosti, neuigranost in med igralci... Tudi če imajo Irvinga, jim ta ne bo kaj prida pomagal, ker je ekipa popolnoma razštelana. Z ekipami z dna lestvice se zadnje čase praviloma mučijo, s tistimi z vrha pa praviloma izgubljajo.
wsharky
09. 03. 2023 10.07
-2
skratka več poškodovan kot pa igra, za nk-olimpijo bi bil prava okrepitev, v ljubljani se igra košarka tako malo za hec redko zares
Mirko Igor
09. 03. 2023 10.06
+5
Luka je talent, garač, za ekipo je požrtvovalen. A vseeno zelo, zelo mlad. Trener in strokovna ekipa Dallasa, bi morala vedeti, da ima delež maščobe prevelik in skelet, ter ligamenti temu ne bodo srednjeročno kos.
Mirko Igor
09. 03. 2023 10.06
+2
Flavio
09. 03. 2023 09.53
+2
Taxi bo vseeno lahko vozil, tako kot njegov oče
Flavio
09. 03. 2023 09.26
+0
Al so pa fantje preveč v kozarec pogledali
ajdanakolesu
09. 03. 2023 09.07
+0
ob takšnem tempu, so poškodbe pričakovane...izgorelost pa tudi ! Mediji forsirajo na polno.